مازندشورا: بی توجهی و استفاده نکردن از ظرفیت های موجود تمامی مناطق مازندران از جمله چشمه های آب معدنی ، جنگل های سر سبز ، سواحل دریا ، مناظر زیبا و بکر طبیعی ، روستاهای برخوردار از اقامتگاه های بوم گردی باعث شده تا تعداد بیستر مسافران در طول سال به مناطق غرب این استان سفر می کنند .
تلاش و تدبیر برای استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در مازندران و شناساندن ظرفیت های موجود برای سرمایه گذاری موضوع نشستی بود که کارگروه گردشگری استان شامگاه دوشنبه برگزار کرد .
در این نشست طرح هایی که در مناطق کمتر توسعه یافته گردشگری مازندران قابلیت اجرا دارند مورد بررسی قرار گرفت تا طرح هایی متناسب با جغرافیای این مناطق برای افزایش زیر ساخت های خدمات سفر در استان فراهم شود .
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران دراین نشست گفت : اکثر مناطق مازندران برخوردار از بسیاری مواهب طبیعی از جمله جنگل و دریا است .
علی نبیان ادامه داد : اما در این میان ، استفاده یکسان از ظرفیت های بالقوه گردشگری تمامی مناطق مازندران انجام نمی شود و امروز گردشگری و مقصد سفر بیشتر مسافران به غرب استان خلاصه شده است .
وی افزود : مسافران ناآشنا به ظرفیت های موجود در دیگر نقاط مازندران ، تنها این استان را به جنگل و سواحل دریا در مناطق غرب می شناسند .
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران ، هم اکنون جاذبه های بهتر و جذابتری در مناطق شرق استان از جلگه و کوهستان وجود دارد که هنوز از آنها استفاده ای برای حوزه گردشگری نشده است .
***بخش خصوصی خواهان سرمایه گذاران
وی اظهار داشت : اگر این ظرفیت ها برای سرمایه گذاران شناسانده شود مطمئنا سرمایه گذاران خواهانی برای این بخش ها جذب خواهند شد .
نبیان معتقد است که هم اکنون بسیاری از این بسته های ظرفیت برای سرمایه گذاران در این مناطق تعریف نشده است وادامه داد : نباید از این فرصت های موجود به همین راحتی گذر کرد .
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت که هم اکنون توجه گردشگران به مناطق غرب استان است و باید تلاش برای الگوهای توسعه گردشگری به محوریت مناطق شرق مازندران را مورد نظر قرار بدهیم .
دلاور بزرگ نیا ادامه داد : گردشگری در همه مناطق مازندران به دلیل وجود استعدادهای بالقوه متنوع وجود دارد
پروژه دهکده گردشگری سلامت سن بی واقع در روستای یخکش بخش هزار جریب به عنوان طرح شاخص در منطقه شرق مازندران در این جلسه مطرح شد .
این پروژه شامل مجموعه ای کامل از بسته های خدماتی ، رفاهی و گردشگری در منطقه ای به نام سن بی حد فاصل بیشه بن و متکازین با سرمایه گذاری 500 میلیارد ریالی اجرا می شود .
مهدی پور سرمایه گذار این پروژه در این جلسه گفت که واحدهای اقامتی ، مجتمع های خدماتی ، ترمیم خانه های روستایی برای اقامت مسافران بخشی هایی از این پروژه گردشگری در منطقه سن بی است .
وی همچنین از احیای گیاهان دارویی منطقه شرق مازندران به عنوان بخشی از فعالیت های حاشیه ای این طرح گردشگری برشمرد و ادامه داد : تلاش بر این است تا ظرفیت های بومی و محلی منطقه بدون دستکاری در محیط برای ایجاد آرامش محیطی مسافران فراهم شود .
این پروژه گردشگری در دوره بازگشت شش ساله سرمایه قراراست با طرح در پنجره واحد گردشگری مازندران مراحل اداری اجرای آن تسریع یابد .
مازندران که برخودار از 338 کیلومتر سواحل دریا و بیشتر از یک میلیون و 700 هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی است خود به تنهایی ، کانون مورد توجه مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است .
سالانه 30 میلیون مسافر ، مازندران را به عنوان مقصد سفرشان در طول سال انتخاب می کنند و با توجه به مشاهدات عینی و براساس آمارهای اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری 70درصد مسافران و گردشگران در طول سال به مناطق غرب این استان سفر می کنند .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی** انتشار دهنده : سید محسن حسن نیا
/1899/2096