عده‌ای برای تحریف روز مازندران تلاش می‌کنند

مازندشورا: عضو گروه تعیین نام روز ملی مازندران با اشاره به دلایل نام‌گذاری روز ملی مازندران از تلاش عده‌ای برای تحریف روز مازندران خبر داد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس در شهرستان سوادکوه، فریده یوسفی عصر امروز در جمع فعالان فرهنگی شهرستان سوادکوه که به میزبانی شهرداری زیراب برگزار شد با اشاره به اینکه در اواسط دهه 70 دعوت‌نامه‌ای از سوی شورای فرهنگ عمومی مازندران برای من، سیروس مهدوی و حسین اسلامی که بعد‌ها نصر‌الله هو مند از منجمان استان هم به این گروه اضافه شد، برای انتخاب روز مازندران و تصویب ان در تقویم کشور، ارسال شد، گفت: شاخص‌های مختلفی را برای تعیین روز ملی مازندران تعیین و برای هر کدام از آن دلایل تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بیان شد.

عضو گروه تعیین نام روز ملی مازندران با بیان اینکه برای انتخاب روز مازندران و تصویب ان در تقویم کشور، جلسات مختلفی در ارشاد تشکیل شد و همه روزهای مهم تاریخی، ملی و مذهبی را مرور کردیم ، افزود: پس از بررسی‌های مختلف، روز 14 آبان 243 هجری شمسی مصادف با 25 رمضان 250 قمری، سالروز برپایی اولین حکومت شیعی در غرب مازندران. توسط حسن بن زید علوی به عنوان روز مازندران انتخاب شد.

وی در توضیح شرایط تشکیل اولین حکومت شیعی با اشاره به اینکه مردم مازندران از کارگزاران حکومت طاهریان به تنگ آمدند و برای نجات خود به محمدبن ابراهیم‌علوی مراجعه کردند و از او خواستند حکومت علوی تشکیل دهد، خاطر‌نشان کرد: محمدبن ابراهیم‌علوی، مردم را به نزد دامادش، حسن بن زید که در ری بود راهنمایی کرد و حسن‌ بن زید به دعوت مردم تبرستان به منطقه آمد و در «پای‌دشت کجور»، با او بیعت شد و تبرستانی‌ها با او در بلندی‌های کجور نماز عید فطر را برگزار کردند و به دشت آمدند.

یوسفی، افزود: آمل اولین شهری بود که توسط علویان تصرف شد و اولین حکومت علوی در این شهر حاکم شد و سپس ساری و گرگان هم تصرف شد.

این پژوهشگر در دفاع از انتخاب این روز و در پاسخ به منتقدانی که 14 آبان را روز دینی می دانند و نه ملی، گفت: روز 14 آبان به لحاظ تاریخی، دینی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه است و در واقع ایستادگی در برابر ظلم و «نه بزرگ» به ستم حاکمان حتی در لوای دین بود و 14 آبان روز برپایی حکومت علویان به عنوان روز مازندران است که مستقل از تیرماه سیزده است.

یوسفی، خاطر‌نشان کرد: «تیرماه سیزده» مانند روزهای دیگر آیینی ما نشانه هویت و ملیت ما و بسیار ارزشمند است ولی نباید دست به تحریف تاریخ و تقویم زد و این نام‌گذاری‌ها بهانه‌ای برای ارائه داشته‌های فرهنگی ماست.

عضو هیأت مدیره ناشران کشور و عضو هیأت تحریریه فصلنامه علمی – پژوهشی «ابا‌ختر»به بیان دلایل نام‌گذاری روز 14 آبان به روز مازندران اشاره و خاطر‌نشان کرد: روز 14 آبان در‌بر‌دارنده دین، سیاست و قیام اجتماعی در مازندران است و نسبت به سایر پیشنهادات، دارای جامعیت گسترده‌تری بود.

یوسفی با بیان اینکه می‌توانیم هفته مازندران داشته باشیم و در این هفته به برگزاری برنامه‌های مختلف اقدام کنیم، گفت: ما اعضای تعیین نام روز ملی مازندران زنده هستیم و عده‌ای تلاش می‌کنند تا روز مازندران را تحریف کنند و عادت به تحریف در فضای فرهنگی و اجتماعی مازندران مناسب نیست.

انتهای پیام/86015/ر40/

مازندران حکومت فرهنگی تعیین اولین اجتماعی اینکه یوسفی تحریف تاریخی تشکیل خاطر‌نشان تقویم اشاره سیزده تیرماه عنوان آمدند برپایی ابراهیم‌علوی محمدبن علویان سیاسی برگزار سوادکوه شهرستان عده‌ای تصویب مختلفی افزود روزهای دلایل مختلف