مازندشورا: به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، تخلفات ریز و درشت صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه هر روز مشخصتر میشود و با تهاترهایی که در این زمینه انجام شده است، به راحتی میتوان استنباط کرد که اساساً دستگاه نظارتی در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان جایی نداشته و کارها با زد و بندهای کاملاً زیرکانه پیش رفته است.
با توجه به اینکه خبر اختلاس 8000 میلیارد تومانی از صندوق ذخیره فرهنگیان، سراسر کشور را فرا گرفته و نقل و صحبت کوی و بازار شده، صرف نظر از اینکه مقصر این اختلاس کیست، وظیفه و تعهد دولت فعلی است تا نسبت به رفع مشکل پیش آمده اهتمام بورزد و این حق طبیعی و قانونی قریب به یک میلیون نفر معلم در سراسر کشور است که حاصل سرمایهگذاری ماهانه خود را که شامل کسر 5 درصد از حقوق آنها که سهم خانوادهشان میباشد را در طی سالیان سال مشاهده و مطالبه کنند.
اکنون چهرههای سیاسی وارد میدان شده و از رئیس جمهور ایران میخواهند تا هرچه سریعتر با خاطیان برخورد کند، زیرا حق افرادی پایمال شده و به یغما رفته است که سالیان درازی به امید خانهدار شدن یا تغییر در وضعیت معیشت و زندگی خود و سرمایهگذاری مطمئن، مبالغی را در صندوق ذخیره فرهنگیان پسانداز کردند، اما اکنون نگران وضعیت پول و سرمایه خود هستند.
موضوع اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان، تسنیم را بر آن داشت تا در استان مازندران نیز به دنبال شرکتهایی باشیم که سرمایهگذار آنها در این پرونده ردپایی داشته و فعالیتهای آنها نیز بسی جای سئوال دارد.
در شرق مازندران و در منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد، دو کارخانه به نامهای صنایع فولادسازان دماوند و صنایع فولادسازان امیرآباد ظاهراً با هدف ایجاد اشتغال و کمک به تولیدات داخلی در مسیر ساخت قرار گرفتند که شرکت نخست یک سال پس از احداث تعطیل و متروکه شده و دومی پس از گذشت 5 سال هنوز به جایی نرسیده و با توجه به عدم کیفیت نصب ماشینآلات، کارخانهای شبیه کارخانه اول خواهد بود!
مقدمه این فعالیتها به سرمایهگذاریهای ظاهری آقای( س – م) مالک شرکتهای صنایع فولاد سازان دماوند، صنایع فولادسازان امیرآباد در منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد بهشهر، فولادسازان هادی و ماشینسازی آگرپولاد در تهران باز می گردد که دو شرکت دوم فقط نام دارند و خبری از جا و مکان آنها نیست، با توجه به تسهیلاتی که این سرمایهگذار از بانک سرمایه دریافت و معلوم نیست با آنها چه کرد و اصلا سرمایهگذاری باپول صندوق ذخیره فرهنگیان به نفع چه کسانی بود!؟ محل سؤال است.
بدهیهای (س – م) مالک کارخانههای مذکور تا قبل از سال 1392، بابت دریافت تسهیلات میلیاردی به مبلغ 180 میلیارد تومان رسید که با مساعدت مدیران وقت بانک سرمایه، وی 45 درصد سهام چهار کارخانه مورد نظر را با 180 میلیارد تومان بدهی خود تهاتر کرده!!! و این شائبه متصور است که آن 45 درصد سهام کارخانههای معلومالحال معادل مبلغ بدهی است یا خیر!!!؟ آیا از این معاملهای که بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان با سرمایه معلمان انجام دادهاند، عایداتی برای این قشر آسیبپذیر داشته است یا خیر؟ و این همان موضوعی است که دستگاههای قضایی باید ضمن پیگیری، شفافسازی کنند.
شایان ذکر است بارها این خبرگزاری با آقای (س-م) تماس گرفته و با وجود پیامهای مکرر، وی حاضر به گفتوگو نشدند و این عدم پاسخگویی به خودی خود تایید عملکرد شائبهدار وی است.
هرچند مدیرعامل فعلی شرکت فولاد امیرآباد (کاظم سلامت) از افتتاح قریبالوقوع این پروژه خبر میدهد، اما مدیر عامل سابق آن به تسنیم گفت: از آنجایی که شرکت نصاب ماشینآلات هیچگونه تجربهای در زمینه کارخانههای فولاد نداشته، لذا به لحاظ کیفیت نصب، دارای استانداردهای لازم نمیباشد و چیزی شبیه کارهای "بساز و بفروش" در آن انجام شده است، بنابراین افتتاح آن بعید به نظر میرسد، اگر هم افتتاح صوری انجام پذیرد قطعاً فعالیت دائمی و مستمری نخواهد داشت.
"ودود مهپیکر" افزود: سرمایهگذار اصلی در ارتباط با کارخانه فولاد امیرآباد مبلغی قریب به 7 میلیارد تومان بابت تاخیر دوره ساخت و ساز به بندر امیرآباد بدهکار است، زیرا بر اساس قرارداد ،کارخانه فولاد امیرآباد در مدت یک سال بایستی ساخته میشد، اما اکنون 5 سال از آن زمان گذشته است و در رابطه با فولاد دماوند بابت عدم پرداخت حقوق و عوارض قانونی(پنج در هزار) به بندر امیرآباد بدهکار است، البته وی عدم انجام وظایف و تکالیف قانونی خود را مشکلات ناشی از تحریم عنوان میکند؛ در حالی که تحریمها هیچ ارتباطی به این موضوعها نداشته است و رفتار او مصداق از آب گلآلود ماهی گرفتن است و لاغیر! که اصلح است سازمان بنادر در این خصوص دقت بیشتری داشته و مانع از ضایع شدن بیتالمال شود.
وی در پاسخ به اینکه چرا 13 هکتار زمین برای یک پروژهای در این حجم اختصاص داده شده و این مساحت زمین اضافه برای چیست؟ پاسخ داد: بله، همینطور است. برای احداث سوله حداکثر 5/2 هکتار زمین کافی بود و 5/3 هکتار نیز برای ساختمان اداری، سایر تاسیسات و محل بارگیری و تخلیه کامیونها کفایت میکرد، ظاهراً احداث این کارخانه در 13 هکتار زمین برای اغفال اذهان عمومی و اغواء مسئولین بوده است که پروژه چشمگیر و عظیمتر به نظر برسد.
مدیرعامل سابق کارخانه فولاد امیرآباد در مورد استعفای خود گفت: با آگاه شدن بنده از وقایع اتفاق افتاده، مدیران بخش خصوصی، بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان به این صرافت افتادند که با عدم حضور بنده میتوانند بدون مزاحمت آنطور که دلخواه خودشان است کارها را پیش ببرند٬ لذا طی مصوبه هیئت مدیره ظاهراً بنده مستعفی شدم!!!.البته در صورت نیاز آماده ارائه اطلاعات و سایر محفوظات ذهنی به مراجع ذیربط خواهم بود.
مهپیکر ادامه داد: سرمایهگذار بخش خصوصی یعنی (س- م) متعهد بوده که مراحل احداث کارخانه را به طور کامل انجام و به تولید رسانده و به شریک 45 درصدی خود یعنی صندوق ذخیره فرهنگیان تحویل نماید و حال آنکه از نظر عمرانی خیلی کار باقیمانده دارد و از نظر رسیدن به تولید، انبوهی از مشکلات دیده میشود و علی رغم اینکه شریک 45 درصدی سهم خود را از محل پول و سرمایه معلمین در سالهای گذشته و پیشاپیش در قالب تسهیلات پرداخت کرده است، اما بخش خصوصی در وقت مقرر به تعهدات خود عمل نکرده و متأسفانه مسئولان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان نیز بیتوجه به این موضوع که سرمایههای معلمین در حال از بین رفتن و ذوب شدن است، خیلی راحت و بیتفاوت از کنار آن گذشتند که این نادیده گرفتنها در جای خود پراز ابهام و شائبه است!؟
به گزارش تسنیم، در حالیکه موضوع اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان مورد پرسش سهامداران این صندوق بوده و حتی چهرههای سیاسی نیز با تأکید به رئیس جمهور، خواستار برخورد با خاطیان شدهاند، اما در تازهترین خبرها، محمدرضا حیدری نماینده صندوق ذخیره فرهنگیان خراسان رضوی این موضوع را فضاسازی درباره صندوق فرهنگیان با هدف بهرهبرداری سیاسی عنوان و اعلام کرد: چطور میشود که 8 هزار میلیارد تومان از صندوق ذخیره فرهنگیان اختلاس صورت گرفته باشد در حالی که تمام دارایی این صندوق، 7700 میلیارد تومان است.
از سوی دیگر، عزتالله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی میگوید: بهواقع ما هنوز نمیدانیم که آقایان چه تعبیری از فساد دارند!؟معوقه دانستن کسری صندوق ذخیره فرهنگیان پذیرفتنی نیست، لذا گر بازپرداخت مبالغی که از صندوق ذخیره فرهنگیان وام اخذ شده، با سود روز محاسبه نشود، اختلاس رخ داده است.
مصاحبه از آزاده بابانژاد
انتهای پیام/