مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، اسدالله تورنگ دوشنبهشب در نخستین همایش شهرسازی شهرداریهای مازندران به مناسبت روز جهانی شهرسازی با عنوان نقش مؤلفههای اقتصادی و اجتماعی در تحقق اهداف شهرسازی استان، اظهار کرد: باید در تهیه طرحهای شهری بسیار دقت شود زیرا سرنوشت شهرها در تهیه این طرحهاست.
وی با اشاره به اینکه اگر تهیه طرحهای شهری بدون برنامه باشد مشکلات زیادی در زمینه بازرسی و شهرسازی ایجاد میشود، افزود: آمل شهری تاریخی با جاذبههای زیاد است که از موقعیت جغرافیاییی مطلوبی بهره میبرد.
رئیس شورای اسلامی شهر آمل با بیان اینکه آمل دارای شیب از جنوب به شمال برای هدایت آبهای سطحی است و دارای زمینهای حاصلخیز و مرغوب کشاورزی بوده و باید تراکم بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: امروزه این شهرستان دارای مشکل تراکم است که از معضلات عمده شهری محسوب میشود.
این مسؤول با اشاره به اینکه مردم علاقهمند به سرمایهگذاری هستند، بیان کرد: با وجود تراکم و تعداد طبقات محدود ساختوساز ایجاد نمیشود و این مهم برای انبوهسازان منطقی نیست.
*انبوهسازان مایل به سرمایهگذاری در شهرها نیستند
تورنگ با بیان اینکه ساختمانسازی از موارد ایجاد اشتغال است، گفت: انبوهسازان با شرایط فعلی از سرمایهگذاری منصرف شده و این اقدام را به صرفه نمیدانند.
وی، آمل را شهری دارای استعداد دانست که در مسیر بینالمللی جاده هراز قرار دارد، ادامه داد: 47 درصد صنعت مازندران در این شهرستان جای داشته و 70 درصد صادرات و تجارت خارجی استان از آمل انجام میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر آمل با اشاره به اینکه 98 درصد سرمایهگذاران شهرک صنعتی آمل از این شهرستان هستند و سرمایهگذاران غیر بومی در شهرکهای آمل کم است، یادآور شد: با مهیا کردن زمینه لازم برای سرمایهگذاران شهر و کشور توسعه را به خود میبیند.
*حریم یکی از مشکلات مهم شهر آمل است
این مسؤول دیگر مشکل این شهرستان را حریم شهری دانست و بیان کرد: حریم شهر آمل در سال 1382 به تصویب رسیده و از تاریخ مصرف آن میگذرد هر چند معتقدم حریم شهر آمل که در گذشته 1.7 برابر تعریف شده هماکنون باید به 6 برابر برسد.
تورنگ با اعلام اینکه با توجه به غفلت برخی مسؤولان در گذشته علاوه بر بخش مرکزی چهار بخش دیگر در آمل ایجاد شد، افزود: این اقدام سبب شده تا حریم ناقص شود و در سالجاری هم حریم شهر امامزاده عبدالله به صورت غیر قانونی از شهر آمل برداشته شد.
وی با اشاره به اینکه معترض گرفتن حریم آمل و افزودن به حریم شهر امامزاده عبدالله هستیم، اظهار کرد: باید جلوی این امر گرفته شود و با تمام توان سعی داریم تا هر چه زودتر تعیین تکلیف آن صورت گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر آمل با اعلام اینکه باید حریم شهر آمل 6 برابر شهر افزایش یابد و شهر از زندان موجود خلاص شود، بیان کرد: لازم است تا درهای سرمایهگذاری در شهر باز شود.
این مسؤول مازندران را از استانهای شاخص در امر کشاورزی عنوان کرد و گفت: توسعه صنعت کشاورزی در مازندران لازم است.
*تخصصگرایی در شوراها مشاهده نمیشود
تورنگ با اشاره به اینکه همه شهرها با هم درد مشترک دارند، ادامه داد: مشاور طرحها در شهر آمل نباید از دیگر شهرها باشند.
وی با بیان اینکه شورا از مشکلات دیگر شهر است، بیان کرد: اگر مخارج اعضای شورا را دولت میداد به هیچ وجه تعداد آنها در شهرها از هفت نفر به 13 نفر نمیرسید چون مخارج و هزینههای آن از سوی مردم تأمین میشود این اقدام صورت گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر آمل با اشاره به اینکه توانایی، تخصص و ظرفیت کاندیداهای شورای شهر بررسی نمیشود و این امر یکی از مشکلات عمده است، خاطرنشان کرد: باید مدیران توانمند و قوی در شورای شهر فعالیت داشته باشند و تخصصگرایی در آن شرط اصلی باشد.
وی با اشاره به لحاظ کردن انتخاب مهندسان عمران، شهرسازی، کارشناسان حقوق، امور مالی و معتمدان مردم در شورای شهر با تعریف تعداد افراد در این مکان، گفت: در دورهای از شورای شهر شاهد بودیم که از بین هفت عضو، 6 نفر فرهنگی بازنشسته و یک نفر کارمند بازنشسته بانک بود.
انتهای پیام/86012/صا