مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از نکا، محمدابراهیم یخکشی امشب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سد گلورد در مراحل پایانی قرار دارد و با برنامهریزیها و هدفگذاریهای انجام شده بنا به آبگیری تا پایان سال است که 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که بخشی از این اعتبارات، تأمین و بخشی در حال تأمین از منابع مورد نظر است.
وی افزود: سد گلورد از جمله سدهای خاص کشور است که تنها چهار سد از این نوع در کشور وجود دارد که در بخش فرآیندی و اجرایی آن باید دقت شود که حساس است، این سد نسبت به آببندی و آبگیری حساس است که در مراحل مختلف در حال کار هستیم.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران یادآور شد: یک شیفت شب و شیفت اضافی، علاوه بر شیفتهای فعلی برای اجرای این سد اضافه شده است تا به برنامه هدفگذاری شده مورد نظر برسیم تا به برنامه مورد نظر دستیافته و در آبگیری سد گلورد موفق شویم.
این مسؤول با اشاره به بحث جابهجایی روستای رودبار در بهشهر با آبگیری این سد، گفت: بخشی از این جابهجایی انجام و بخشی از آن باقی مانده است که باید انجام و اجرایی شود و همچنین بخشی از پاکسازی مخزن هم وجود دارد که مجموعه اقدامات مورد نیاز برای آبگیری در حال فراهم سازی است.
یخکشی بیان کرد: تیمهای مختلف در بخشها و جبهههای مختلف در حال کار هستند تا این سد برای آبگیری تا پایان امسال و براساس برنامهریزی انجام شده، آماده شود.
وی با اعلام اینکه هم اکنون برای آبگیری این سد، حدود 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، افزود: برای پروسه تکمیل، بخشهایی از مولفههای مختلف، برای آبگیری وجود دارد که گلوگاه فرآیند کار فعلی ما نیستند و نیازمند اعتبار دیگری است که در مسیر بحرانی ما نیست و قرار ندارد.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با بیان اینکه بخشی از شبکه آبیاری اجرایی شده و با آبگیری سد میتواند به بهرهبرداری برسد، خاطرنشان کرد: هم اکنون هم بخشی از آب پاییندست، در حال بهرهبرداری است که برای شبکه، پیمان جدیدی برای واحدهای یک و دو منعقد شده است.
این مسؤول افزود: پیمان جدیدی برای واحدهای یک و دو در حال استارت است که بسته خوبی است که برای این منظور برای ادامه کار در بخشهای باقی مانده، 60 میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.
یخکشی ادامه داد: در شبکه سد سرمایهگذاری خوبی انجام شده که در مجموع، حدود 40 میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی و 80 میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی انجام شده است.
وی افزود: برای سد هم تاکنون، 150 میلیارد تومان هزینه انجام شد و پیشبینی میشود که حدود 300 میلیارد تومان برای کل مجموعه سد هزینه شود که برای این امر، روشهای مختلفی برای تأمین مالی در دست اقدام است که دولت از منابع اوراق و بحران، کمک میکند تا با پیگیریهای لازم، سد اجرایی شود.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران آبگیری این سد را در پایان سال 95 اعلام کرد و یادآور شد: تاکنون حدود 150 میلیارد تومان برای ساخت سد گلورد نکا هزینه شده که با تزریق اعتبارات فوق، این سد به آبگیری موقت میرسد و برای تکمیل کامل این سد 300 میلیارد تومان هزینه میشود.
یخکشی گفت: تأمین آب کشاورزی 25 هزار هکتار از اراضی دشت حاصلخیز نکا و بهشهر و گلوگاه، تأمین 36 میلیون متر مکعب از آب شرب شهرهای نکا، بهشهر، تولید انرژی برق آبی، مهار سیلابهای مخرب نکارود و ایجاد اشتغال و تقویت گردشگری، از اهداف مهم این سد است.
به گزارش فارس، سد گلورد نکا در ارتفاع 640 متری از سطح آبهای آزاد، بر روی رودخانه نکا در نزدیکی روستای گلورد و در 45 کیلومتری جنوب شرقی نکا قرار گرفته است که از نوع سنگریزهای با رویه بتنی است و ارتفاع آن از پی113 متر، رقوم تاج سد 739 متر، عرض کل سد در پی 370 متر و طول تاج سد 270 متر است.
سد گلورد سومین سد مهم مازندران بعد از سدهای البرز و شهید رجایی است که با مشروب کردن زمینهای کشاورزی سه شهرستان بهشهر، نکا و گلوگاه رشد و شکوفایی مناطق مختلف را در پی دارد و بر رونق اقتصادی منطقه، افزایش اشتغال و گردشگری میافزاید.
انتهای پیام/86002/ن