بازرگانی مرکبات در مازندران جدی گرفته نشده است

مازندشورا: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیگیری‌های زیادی برای بازرگانی مرکبات در استان انجام شد اما آن طور که باید به آن توجه می‌شد اقدام خوبی صورت نگرفته است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عزیزالله شهیدی‌فر صبح امروز در جلسه بررسی میزان تولید مرکبات مازندران که با حضور تشکل‌های بخش خصوصی در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تولید فراوان مرکبات در استان باید به بحث بازرگانی و صادرات آن توجه جدی شود.

وی افزود: پیگیری‌های زیادی برای بازرگانی مرکبات در استان انجام شد اما آن طور که باید به آن توجه می‌شد اقدام خوبی صورت نگرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تولید مرکبات در مازندران به مرز سه میلیون تن رسیده است می‌توان برای ساماندهی آن برنامه‌ریزی‌های درستی انجام داد، ادامه داد: 13 میلیون دانش‌آموز در کشور تحصیل می‌کنند که نیاز به ویتامین ث دارند و اگر برای هر نفر روزانه یک عدد مرکبات در نظر گرفته شود هم به تغذیه دانش‌آموزان کمک می‌شود و هم حجم بالای تولید مرکبات ساماندهی شده و سبب رونق بازار می‌شود.

شهیدی‌فر اضافه کرد: به‌عنوان نمونه می‌توان برای کاروان‌های زیارتی اربعین هم این محصول را توزیع کرد تا بتوانیم بخشی از تولیدات مرکبات کشور و استان را ساماندهی کنیم.

یک بازرگان محصولات کشاورزی در مازندران در ادامه با بیان اینکه محصولات باغبانی نقطه قوت اقتصادی استان است، گفت: محصولات باغبانی مزیت نسبی اقتصاد ما هستند.

خلیل قلی‌زاده بیان کرد: اعتقاد دارم هیچ سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در بخش باغبانی انجام نشد اما دارای رتبه‌های خوبی در این بخش هستیم که این امر نشان دهنده ماهیت فرهنگی ایرانیان است.

وی با بیان اینکه پروسه‌های تحقیقاتی برای تولید مرکبات از سال 86 انجام شد و بازارهای عرضه کالا بررسی شد، افزود: در سال 2015 روسیه 845 هزار تن نارنگی و 468 هزار تن پرتقال وارد کرد که نشان می‌دهد میزان واردات نارنگی دو برابر پرتقال است که باید بر یافتن و ساختن بازار توجه کنیم.

این تولیدکننده و صادرکننده محصولات باغی با بیان اینکه امنیت مواد غذایی یک اصل است و کشورهایی که بتواند تامین‌کننده خوب باشد با آنها قرارداد منعقد شود، گفت: با توجه به اینکه بالاترین تولیدکننده محصولات کشاورزی هستیم اما نتوانسته‌ایم تامین‌کننده خوب برای کشورهای مصرف‌کننده باشیم.

قلی‌زاده با تأکید بر اینکه شفاف‌سازی محصولات تولیدی یک اصل است، افزود: برای اینکه بخواهیم اطلاعاتی از تولید محصولات کشاورزی خود به بازارهای خارجی بدهیم باید دقیق و شفاف باشیم.

وی با بیان اینکه اعتقادمان بر این است باید در ایران به طور جدی از محصولات بخش کشاورزی پشتیبانی شود، گفت: توزیع محصولات باغبانی و غذایی در ایران به صورت ناقص انجام می‌شود.

این تولیدکننده گل و گیاه اظهار کرد: 130 هزار تن محصولات باغبانی با استانداردهای لازم تولید می‌شود که آخرین ماشین‌آلات، انجام بسته‌بندی با آخرین متدها و سفارش اسکنر در حال انجام است.

انتهای پیام/86035/ر30/

محصولات مرکبات اینکه تولید کشاورزی مازندران باغبانی استان افزود ساماندهی تولیدکننده بازرگانی بازارهای هستیم قلی‌زاده پرتقال باشیم تامین‌کننده غذایی نارنگی میلیون میزان بررسی شهیدی‌فر گرفته اظهار تولیدات بازار ادامه می‌توان معاون توزیع