شناسایی و کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای در بیش از 2 هزار هکتار از باغات میاندورود

مازندشورا: مدیر جهاد کشاورزی میاندورود گفت: عملیات شناسایی، ردیابی و کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای در سطح 2 هزار و 500 هکتار از باغ‌های این شهرستان انجام شده است.

مازندشورا:سید شبر موسوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان میاندورود، با اشاره به اینکه مبارزه با آفت مگس مدیترانه‌ای در این شهرستان با نظارت دقیق کارشناسان مدیریت، مراکز جهاد کشاورزی، آموزش و همکاری باغداران کنترل شد، اظهار کرد: عملیات شناسایی، ردیابی و کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای در سطح 2 هزار و 500 هکتار از باغ‌های این شهرستان انجام شده است.

وی بیان کرد: برای مدیریت، کنترل و مبارزه با آفت مگس مدیترانه‌ای، مبارزه و مانیتورینگ آفت با نصب کارت زرد به تعداد بیش از 120 عدد تله سرتراپ و فرمونی با نظارت کارشناسان این مدیریت در باغ‌ها انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود با بیان اینکه نخستین مگس مدیترانه‌ای در روستای بزمین‌آباد تحت پوشش مرکز جهاد کشاورزی شهید ماهور گهرباران این شهرستان مشاهده شد، افزود: برای افزایش توانمندی و کارآیی تولیدکنندگان و بهره‌برداران این مدیریت کلاس‌های آموزشی تشکیل شده که حدود 750 باغدار در این کلاس‌ها شرکت کردند.

این مسؤول در ادامه خاطرنشان کرد: جمع‌آوری روزانه میوه‌های آلوده ریخته شده در زیر درختان و انهدام و دفن آنها در عمق 50 سانتیمتری خاک و پاشیدن آهک روی میوه‌های آلوده و پس از برداشت استفاده از شخم سطحی در حدی که به ریشه درختان آسیب وارد نکند، انجام شود.

موسوی تصریح کرد: در صورت شدت آلودگی، مبارزه شیمیایی با استفاده از طعمه‌پاشی با پروتئین هیدرولیزات سه درصد با مالاتیون  دز دو در هزار ضروری است.

وی با بیان اینکه هلو، خرمالو، انجیر، گلابی از جمله میزبان‌های این آفت هستند که خسارت بیشتری وارد می‌کنند، یادآور شد: حشرات تا دو ماه زنده می‌مانند اما اگر شرایط مساعد باشد تا 6 ماه امکان زنده بودن آنها وجود دارد.

موسوی در پایان گفت: طول دوره لاروی حدود 9 روز و طول دوره شفیرگی 8 روز بوده که با توجه به شرایط آب و هوایی متغیر است.

انتهای پیام/86037/و20

مدیترانه‌ای مبارزه کشاورزی کنترل میاندورود مدیریت شهرستان اینکه موسوی درختان استفاده شرایط آلوده شناسایی هکتار نظارت کارشناسان میوه‌های