تشکیل 10 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در فریدونکنار

مازندشورا: مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار گفت: تاکنون 10 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در قالب گروه‌های اعتبار پس‌انداز در روستاهای شهرستان فریدونکنار تشکیل شده است.

مازندشورا:محمدرضا ضیایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان فریدونکنار اظهار کرد: پرداخت وام به اعضای دومین صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در روستای شیرمحله از توابع دهستان امامزاده عبدالله شهرستان فریدونکنار آغاز شده است.

وی افزود: به منظور افزایش دسترسی زنان روستایی و اقشار کم درآمد و یا بی‌سرپرست به تسهیلات مالی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فریدونکنار تاکنون 10 صندوق اعتبارات خرد زنان را در قالب گروه‌های اعتبار پس‌انداز، در روستاهای شهرستان فریدونکنار تشکیل داده است.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار تصریح کرد: این مهم در راستای پیشبرد فعالیت‌های تولیدی، ارتقای سطح خودباوری و مشارکت در بهبود اقتصاد خانوار، توانمندسازی جوانان و زنان از طریق ایجاد زمینه مناسب مشارکت جمعی محقق شده است.

ضیایی با اشاره به اینکه نخستین جلسه وام دهی به اعضای دومین صندوق روستای شیرمحله برگزار شد، بیان کرد: این صندوق که 50 نفر عضو دارد در اردیبهشت ماه امسال تشکیل شد و ماهانه مبلغ 500 هزار تومان توسط اعضای هیأت مدیره و مسؤول مالی جمع‌آوری و پس از 6 ماه مبلغ 3 میلیون تومان در حساب مشترک اعضای صندوق ذخیره شده است.

وی با بیان اینکه پس از قرعه‌کشی، 6 نفر از وام 400 هزار تومانی این صندوق بهره‌مند شدند، خاطرنشان کرد: بازپرداخت این وام‌ها از ماه آینده آغاز می‌شود.

ضیایی با تاکید بر لزوم مصرف بهینه آب در تولید برنج، گفت: آبیاری تناوبی مزارع شالیزاری با استفاده از سیلندرهای مشاهده‌ای، بهره‌برداری حداکثری از آب باران و منابع آبی موجود، انتقال آب‌های اضافی از مزرعه، زهکشی و به حداقل رساندن تلفات آب در مزرعه از اهداف مدیریت آب در مزرعه است.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار با بیان اینکه آب یکی از عناصر حیاتی در زندگی برنج محسوب می‌شود، اظهار کرد: آب مهم‌ترین عضو برای تولید پایدار در مناطق برنج‌­خیز بوده و بر همین اساس ضروری است که با مدیریت صحیح آب، بهره وری مصرف آب را افزایش داد.

ضیایی ادامه داد: بهره‌برداری حداکثری از آب باران و منابع آبی موجود، انتقال آب‌های اضافی از مزرعه به حداقل رساندن تلفات آب در مزرعه و تنظیم و اندازه­‌گیری مقدار آب اضافی در مزرعه از اهداف مدیریت آب در مزرعه برشمرده می‌شود.

وی افزود: در این راستا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فریدونکنار دوره آموزشی و مهارتی مصرف بهینه آب در برنج را برگزار کرده که در این دوره آموزشی که با حضور جمعی از کشاورزان علاقه‌مند برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار گفت: استفاده از روش آبیاری تناوبی با استفاده از سیلندرهای مشاهده‌ای، توسعه کشت ارقام پرمحصول، استفاده از تکنیک‌های IPM، مدیریت تغذیه، کنترل آفات، تغییر تاریخ کاشت و استفاده موثر از آب باران، کاهش آب در زمان آماده سازی زمین، تغییر در روش‌های کشت و کار برنج، استفاده چرخه‌ای از آب و کاهش مصرف آب در طول رشد گیاه روش‌های موثری برای افزایش بهره‌وری مصرف آب در مزرعه است.

انتهای پیام/86022/و30

فریدونکنار مزرعه صندوق کشاورزی مدیریت استفاده شهرستان ضیایی اعضای افزایش برگزار باران تشکیل اعتبارات روستایی اینکه اضافی منابع موجود انتقال آب‌های رساندن آموزشی روش‌های اهداف تلفات حداکثری حداقل بهینه شیرمحله افزود روستای دومین اظهار مشارکت تومان سیلندرهای مشاهده‌ای تناوبی آبیاری تولید بهره‌برداری