مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از بهشهر، دلاور حیدرپور بعدازظهر امروز در آیین توسعه کشت مکانیزه گندم که در روستای حسینآباد برگزار شد، با بیان اینکه کشاورزی به عنوان فعالیت غالب در مازندران مطرح است و اقتصاد استان وابسته به کشاورزی است، گفت: یک سوم تولید ناخالص داخلی استان ارتباط مستقیم با بخش کشاورزی دارد.
وی اظهار کرد: هزینه بالای محصولات کشاورزی یکی از چالشهایی است که سبب شد نتوانیم در بازار خارجی حضور گسترده داشته باشیم و استفاده از ماشینآلات بخش کشاورزی میتواند در کاهش هزینه تولید موثر باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه مکانیزاسیون و استفاده از ماشینآلات است، افزود: در سه سال اخیر 5 هزار میلیارد تومان از منابع بانک کشاورزی برای توسعه مکانیزاسیون اختصاص یافت که سهم مازندران یک هزار و 650 میلیارد ریال بوده است.
این مسؤول بیان کرد: با اختصاص تسهیلات مکانیزاسیون به مازندران 5 هزار دستگاه انواع ماشینآلات کشاورزی و ادوات وابسته به نیاز بخش کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
حیدرپور ادامه داد: هیچگونه محدودیتی برای ارائه تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان وجود ندارد و تسهیلات با نرخ بهره 15 درصد و دوره بازپرداخت پنج ساله در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: در استان استفاده از ماشینآلات کشاورزی در زراعت پاییزه در مقایسه با سایر استانها کمتر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال زراعت کلزا برای مازندران 15 هزار هکتار در نظر گرفته شد که سه برابر سال گذشته افزایش سطح زیرکشت داشتهایم، گفت: 50 دستگاه کارنده بذر با 50 درصد کمک بلاعوض دولت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
این مسؤول اظهار کرد: امسال با تزریق دستگاه کارندههای جدید 40 درصد سطح زیرکشت مکانیزه گندم و جو افزایش مییابد که در کیفیت تولید تأثیرگذار است.
حیدرپور با بیان اینکه 80 درصد زراعتهای پاییزه در استان با استفاده از تکنولوژی روز کشت میشود، افزود: 85 درصد برداشت برنج با استفاده از کمباینهای مخصوص برنج انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: 30 درصد کشت برنج در استان با استفاده از نشاکار انجام شد که با در اختیار قرار دادن یارانه و تسهیلات برای خرید تا دو سال آینده کشت مکانیزه برنج در استان به 70 درصد میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با مکانیزه کردن برنج 50 درصد هزینهها کاهش مییابد که به ارتقاء سطح معیشتی کشاورزان کمک میکند.
انتهای پیام/86035/ن30/