مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، عملیات اجرایی این طرح که از مصوبات دور نخست سفر استانی دولت گذشته بود با پیش بینی اعتباری بالغ بر 17 هزار و 440 میلیون ریال در زمینی به گستره حدود 60 هکتار در روستای فیروزکلای بخش کجور نوشهر در سال 1386 آغاز شد.
بر اساس مطالعات انجام شده ، قرار شد حدود 30 هکتار از این زمین ها به شرکت های تعاونی های دام شیری واگذار و در بقیه زمین ها نیز تاسیسات احداث شود.
بر این اساس ، ضمن تفکیک زمین به قطعات مختلف، افراد واجد شرایط در شرکت های تعاونی نیز برای دریافت زمین نام نویسی کرده بودند.
ایجاد فرصت های شغلی برای افراد دانش آموخته جویای کار رشته های مختلف حوزه کشاورزی ، پیشگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها از جمله اهدافی بود که همزمان با آغاز عملیات اجرایی این طرح از سوی مسئولان ذیربط مطرح شده بود.
با این حال ، مهم ترین اقدامی که تاکنون در فرآیند عملیات اجرایی این طرح صورت گرفته بود ، فراهم سازی بخشی از زیرساخت های آن مانند راه دسترسی ، تامین برق ، آب ، قطعه بندی زمین و فنس کشی بود.
این طرح با وجود وعده هائی که در آغاز اجرای آن داده شده بود ، بنا به دلایلی از جمله مشکلات زیست محیطی ، حقوقی و موارد دیگری ابتر باقی مانده بود .
سرانجام هفته پیش هیاتی متشکل از خلیل آقایی قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور مجلس شورای اسلامی ، سید هادی حسینی مشاور وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مسئولان استانی و محلی پس از بازدید از این مکان تصمیماتی برای رفع این مشکلات اتخاذ کردند.
مدیر جهادکشاورزی نوشهر روز سه شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : در جریان این بازدید از مسئولان نهادهای ذیربط از جمله ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران ، شرکت شهرک های صنعتی استان و جهادکشاورزی خواسته شد که به مدت 10 روز مشکلات حقوقی زمین محل اجرای این طرح را حل کنند.
محمدرضا رضوی زاده افزود : در مرحله اول این زمین که متعلق به شرکت شهرک های صنعتی است، سند آن باید به نام منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران ثبت شود ضمن اینکه قرار شد این نهاد نیز زمینی در یک مکان دیگر در اختیار شرکت شهرک صنعتی نوشهر قرار دهد.
وی اظهار داشت : طبق این مصوبه شهرک دامپروری به شرکت شهرک گلخانه ای و دامداری تغییر نام داده و باید به بخش خصوصی واگذار می شود.
مدیر جهادکشاورزی نوشهر با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل و درپی آن احیای توانمندی های منطقه ، ابراز امیدواری کرد که بزودی با انجام چنین اقداماتی ، سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه دامپروری در این شهرک پا پیش بگذارند.
از مجموع بیش از یکهزار و 700 کیلومتر حوزه جغرافیایی نوشهر ، بیش از هزار و 186کیلومتر از خاک آن دربخش تاریخی و کوهستانی کجور واقع است و بنا به اذعان مسئولان بخش کشاورزی این شهرستان ، حدود 90 درصد محصولات بخش های مختلف کشاورزی در بخش کجور تامین می شود.
بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر با جمعیتی دست کم 12 هزار نفر ، 62 روستا و 2 شهر در فاصله حدود 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر واقع است.
خبرنگار : مهراب زکی پور کینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078 /1602/1654