مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان میاندورود، آیین حلیمپزان یک سنت دیرینهای است که قشرهای مختلف مردم با اجتماع در مکانهایی با پختن حلیم نذری و قرائت زیارتنامه و مدیحهسرایی همنوا با کاروان امام حسین (ع) در این ماه حسینی به عزاداری میپردازند.
این مراسم در مازندران نیز با فرا رسیدن ایام اربعین با شور خاصی برگزار میشود، در شهرستان بهشهر هم این مراسم همراه با سخنرانی، مداحی و سینهزنی در خیابان شهید ساداتی با حضور مردم برگزار شد.
مدیرعامل و مؤسس مؤسسه قرآنی، ورزشی فتوت مازندران در گفتوگو با فارس با بیان اینکه این مراسم با مشارکت هیأت منتظران مهدی (عج)، مؤسسه قرآنی ورزشی فتوّت مازندران و کمکهای مردمی تهیه و تدارک دیده شد، اظهار کرد: پخت حلیم در 16 دیگ تهیه و با بیش از 300 شرکت کننده همراه بود.
سیده کلثوم حسینی اظهار کرد: بیش از 10 سال است که مراسم حلیمپزی بهمناسبت اربعین حسینی انجام میشود و صبح امروز بعد از اذان صبح با قرائت زیارت عاشورا و حدیث کسا بین مردم توزیع شد.
*واقعه عاشورا اسلام را از نابودی حفظ کرد
وی با تأکید بر اینکه امام حسین (ع) در واقعه عاشورا اسلام را از نابودی کامل به دست دشمنان حفظ کرد، افزود: اگر حادثه کربلا و عاشورا نبود چیزی از آیین پیامبر اکرم (ص) و حتی ظاهر آن باقی نمانده بود.
این مسؤول ادامه داد: خداوند میفرماید «و من یُعظِّم شعائر الله فإنّها من تقوی القلوب» به یقین هر کس شعائر خدا را پاس دارد و بزرگ بشمارد، کار او از پرهیزگاری است، آیین عزاداری و اربعین حسینی پخت حلیم شعائری به همراه دارد که باید حفظ شود.
حسینی با بیان اینکه یکی از راههای شناخت مسؤولیت و وظیفه در قبال امام حسین (ع)، مراجعه به زیارتنامههایی است که از سوی امامان معصوم بیان شد، تصریح کرد: در این زیارتنامهها افزون بر بیان مطالب متنوع درباره حقانیت قیام و دلایل وظایف امت در برابر قیام عاشورایی و امام حسین (ع) توجه شده است.
*زیارتنامهها راهنمایی در مسیر علم و عمل
این حافظ قرآن خاطرنشان کرد: زیارتنامهها را نمیتوان وسیلهای برای ابراز علاقه، دوستی و محبت دانست بلکه باید آن را بهعنوان یک راهنمای علم و عمل نگاه کرد و در حقیقت این زیارتنامهها به ما میآموزد که از نظر عقیدتی و عمل چگونه باید باشیم.
مدیرعامل مؤسسه قرآنی، ورزشی فتوّت مازندران با اشاره به اینکه با احیای این آیین وابستگی خودمان را به اسلام نشان داده و یک اصل از اصول اسلامی را اثبات میکنیم، ادامه داد: حسین بن علی (ع) که برای ما یک شخصیت انسانی است را بشناسیم، کسی که ما هر سال با نام او وقتها صرف میکنیم، پولها خرج میکنیم و روزها تعطیل میکنیم که باید خصوصیاتش برای ما شناخته شود.
وی یادآور شد: همانند حسین بن علی (ع) از نظر شدت حماسی بودن و از نظر علوّ و ارتفاع، حماسه پیدا نخواهیم کرد که متأسفانه ما مردم این حماسه را نشناختهایم.
حسینی با بیان اینکه رثای امام حسین (ع) باید همیشه زنده و پایدار بماند، گفت: در مرحله اول باید قهرمان بودنش برای همه مشخص شود و بعد در رثای قهرمان بگرییم، برای اینکه احساسات قهرمانی پیدا کنیم و پرتوی از روح قهرمان در روح ما پیدا شود تا بتوانیم تا اندازهای نسبت به حق و حقیقت غیرت پیدا کنیم.
انتهای پیام/86037/و40