برای ساخت مراکز بهداشتی در ساری مشکل زمین وجود دارد. خیرین اقدام نمایند

اختصاصی مازندشورا: مجموعه ماهک در ابتدا زیر مجموعه مجمع خیرین بوده که ما برای جلوگیری از سوء استفاده افراد برای آن ثبت جداگانه گرفتیم. ماهک یک پروژه ملی و فرا استانی و مختص کودکان سرطانی است که ساختمان بیمارستان آن با 75 درصد پیشرفت مشغول به کار می‌باشد و 60 درصد تعهدات مالی آن هم انجام شده است

اختصاصی مازندشورا: اشاره: فرزاد گوهردهی متولد سال 1348 از شهرستان ساری است. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و متوسطه را در شهرستان ساری گذراند و در سال1366 وارد دانشکده پزشکی شد و در سال 1373 فارغ التحصیل گردید. گوهردهی در حال حاضر در حال گذراندن دوره‌ی  تخصصی‌اش در رشته سلامت در فوریت‌ها و بلایا است. تاکنون تنها کمتر از 10 نفر در کشور موفق به فارغ التحصیلی در این رشته شده‌اند.

دکتر فرزاد گوهردهی اولین فعالیت اداری‌اش را با عنوان رئیس اداره بیمه خدمات درمانی کمیته امداد استان مازندران شروع کرد. در آن زمان 240 تا 250 هزار نفر مددجو تحت پوشش در استان که وسعتش از رامسر تا کلاله بود وجود داشتند.

پس از آن دکتر گوهردهی در سمت‌های مختلفی در اداره کل بیمه خدمات درمانی ارائه خدمت نمود و بعد از آن به دانشگاه علوم پزشکی مازندران انتقال یافت و در حوزه‌های مدیریتی مختلف دانشگاه فعالیت نمود. 12 سال سابقه تدریس در دانشگاه‌هایی چون دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دانشگاه علوم پزشکی ایران ، مرکز جامع علمی و کاربردی هلال احمر و مرکز جامع علمی کاربردی حج و زیارت در کارنامه آموزشی او ثبت شده است.

گوهردهی همچنین یک فعال اجتماعی است که سال‌ها در عرصه سلامت اجتماعی فعالیت کرده است که بارزترین آن عضویت در هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت کشور، عضویت در هیئت امنای مجمع خیرین کشور، مدیرعامل خیرین سلامت در مازندران و هم چنین عضو موسس و عضویت در هیئت مدیره مجموعه ماهک در ساری است. از دیگر فعالیت‌های وی می‌توان به عضویت در هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی شهرستان، عضویت در هیئت رئیسه هئیت پزشکی ورزشی استان، عضویت در هیئت رئیسه هیئت شنا، شیرجه و واترپلوی استان، و مشاور فرماندار ساری  تاکنون اشاره کرد.

بدین منظور مصاحبه‌ای با دکتر فرزاد گوهردهی پیرامون سلامت عمومی استان و شهرستان ساری انجام دادیم که از نظر می‌گذرد.

 

 

در مورد هدف تشکیل مجمع خیرین سلامت مازندران توضیحاتی ارائه بفرمایید؟

سنت حسنه احسان و نیکوکاری در تار و پود ایرانیان است. همچنین با توجه به فرمایشات رهبری و تاکید ایشان بر حضور مردم برای مشارکت در تامین سلامت آحاد جامعه، در سال 1389 دفتر مجمع خیرین سلامت را در مازندران راه اندازی کردیم. پروانه مجمع خیرین سلامت از وزارت کشور اخذ شده و ما شعبه‌ی کشوری‌اش را در مازندران راه اندازی کردیم.

در ابتدا  حدود 100 نفر از خیرین بزرگوار و به نام استان به عنوان عضو هیئت امنا دعوت کردیم و در همان جلسه انتخابات هیئت مدیره مجمع را با حضور مسئولین و استانداروقت برگزار کردیم و حضرت آیت الله طبرسی نیز به عنوان رئیس هیئت امنا انتخاب شدند. هر دو سال یکبار در این مجمع انتخابات داریم و 3 دوره هم تا به حال انتخابات برگزار شده است.

کمک‌های مردمی در حوزه سلامت به صورت‌های مختلف از جمله پروژه‌های عمرانی، اهدای زمین، خرید تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی، وجوه نقد، کمک به درمان بیماران و ... صورت گرفته است. طبق آمار تا پایان سه ماهه اول سال 95 بالغ بر 120 میلیارد تومان ارزش ریالی کمک‌های مردمی در بخش سلامت بوده است.  ( 16 میلیارد تومان در سال 89، 11 میلیارد تومان در سال 90 ، 6 میلیارد در سال 91، 7 میلیارد در سال 92، 9 میلیارد در سال 93، 45 میلیارد تومان در سال 94 ارزش ریالی کمک ها مردم بوده است) همچنین 100 درصد زمین‌های مراکز بهداشتی روستایی و خانه‌های بهداشت در سطح استان اهدایی است.

 

مهم‌ترین عملکرد مجمع خیرین سلامت تاکنون چه بوده است؟

طبق اساس نامه این مجمع در حوزه ساخت، تجهیز، تکمیل مراکز پزشکی، درمانی و آموزشی فعالیت می‌کند. در اساس نامه به دلیل موازی کاری با سایر دستگاه‌ها از جمله کمیته امداد و بهزیستی چیزی به نام کمک‌های مردمی وجود ندارد ولی گاها در بعضی موارد کمک‌های مردمی دریافت می‌کنیم.

خیرین بزرگوار درکارهای مختلفی از جمله احداث و راه اندازی پایگاه اورژانس 115 در شهرهای مختلف ( برای مثال در ساری 115 آقای وفاییان، 115 عاشقان، 115 پارسایی ساری و...) احداث کردیم، مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت در سطح شهر و روستا، توسعه فضای بیمارستانی را انجام دادیم. برای مثال در شهرستان نور آقای ابریشم‌چی آمدند و  مرکز CCU و اورژانس را راه اندازی کردند، در ساری هم مرکز جامع سرطان با کمک خیرین ساخته شد. مشارکت در احداث و راه اندازی مرکز رادیوتراپی در مجاورت بیمارستان امام خمینی ساری که احداث فضای فیزیکی آن را دکتر شفیعی از جراحان بنام ارتوپدی کشور بعهده گرفتند و تجهیز مرکز بعهده دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوده که الحمدلله مشغول خدمات رسانی به بیماران در این حوزه می باشد.

مشارکت‌های دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری ها را در شهرهای استان داریم بعنوان نمونه مرکز دیالیز شهروند ساری در منطقه جنوب شهر را با کمک شهرداری و شورای شهر ساری راه اندازی کردیم. شهرداری ها در استان در بخشودگی هزینه‌های پروانه بهره برداری پروژه‌های عمرانی و مراکز درمانی کمک‌های زیادی کرده اند.

 

در مورد مجموعه ماهک توضیحات بیشتری بفرمایید:

مجموعه ماهک در ابتدا زیر مجموعه مجمع خیرین بوده که ما برای جلوگیری از  سوء استفاده افراد برای آن ثبت جداگانه گرفتیم. ماهک یک پروژه ملی و فرا استانی و مختص کودکان سرطانی است که ساختمان بیمارستان آن با 75 درصد پیشرفت مشغول به کار می‌باشد و 60 درصد تعهدات مالی آن هم انجام شده است.این مرکز در نوع خود دومین مرکز تخصصی و فوق تخصصی ارائه خدمات درمانی به کودکان مبتلا به سرطان در کشور است و البته با نظر دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مجموعه ی بیمارستان ، بخش ها و درمانگاه های مرتبط نیز در نظر گرفته شده و انشاالله راه اندازی خواهد شد.

فرزاد گوهردهی