مازندشورا: بابلسر- رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی بابیان اینکه ۱۸۰ هزار دستگاه تراکتور دارای پلاک فاقد کارت سوخت هستند گفت: کشاورزان با مشقت های فراوانی از کامیونداران و جایگاه داران سوخت می گیرند.

مازندشورا:کامبیز عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه صنعت مکانیزاسیون کشاورزی باید فراتر از صنعت خودروسازی دیده شود گفت: خودرو درواقع وسیله فانتزی و در امر حمل‌ونقل کاربرد دارد اما ماشین‌آلات کشاورزی، خودرویی است که امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند.

وی تصریح کرد: این در حالی است منشور صنعتی کشور، حمایت از خودرو ده‌ها پله بالاتر از صنعت تراکتور و ماشین‌آلات کشاورزی بوده است.

وی با اشاره به اینکه صنعت ماشین‌آلات کشاورزی، صنعت تأمین غذای کشور و امنیت است، اما در منشور صنعتی کشور جایگاه مطلوبی ندارد، افزود: در منشور صنعتی کشور باید جایگاه صنعت ماشین‌آلات کشاورزی چندین پله بالاتر رود.

عباسی ادامه داد: در حوزه سوخت، در حوزه سوخت علیرغم اینکه بیش از ۱۸۰ هزار دستگاه تراکتور کشور مجهز به پلاک و شناسنامه دارد شد ولی کماکان کارت سوخت داده نمی‌شود و به نظر می‌رسد نبود زیرساخت توزیع سوخت کشاورزی یکی از عوامل مهم در عدم استقبال است.

وی بابیان اینکه برای سوخت تراکتور با چه مشقتی کشاورز، باید از توزیع‌کننده سوخت تهیه و فرم الف و ب تکمیل کند گفت: حداقل توقع این است که با یک پمپ‌بنزین یا ایستگاه سوخت کشاورزی نسبت به ارائه سوخت به ادوات کشاورزی اقدام شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: در حال حاضر زیرساخت موردنیاز و امکان عرضه سوخت ادوات کشاورزی در روستاها مهیا نیست و باید برای این حوزه اقدام اساسی صورت گیرد.

عباسی ادامه داد: از بیش از ۴۵۰ هزار دستگاه تراکتور، بیش از ۱۸۰ هزار دستگاه تراکتور شماره‌گذاری شده اما کارت سوخت ندارند و باید برای این تعداد کارت سوخت ارائه شود.

وی گفت: بسیاری از کشاورزان و تراکتورداران از ماشین‌های سنگین سوخت تأمین می‌کنند و باید حداقل کارتی را تأمین کنند و در حال حاضر موتورسیکلت کارت سوخت دارد اما تراکتور ندارد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بابیان اینکه ۴.۵ میلیون بهره‌بردار کشاورزی وجود دارد و ۴۵۰ هزار دستگاه تراکتور داریم گفت: در حال حاضر یک دستگاه تراکتور به ۱۰ بهره‌بردار خدمات ارائه می‌کند و رغبت در حوزه ماشین‌آلات بالا است و اگر مالکیت زمین بالا رود رغبت کشاورز نیز افزایش می‌یابد.

عباسی بابیان اینکه بسته به مالکیت، میزان درآمد و اندازه قطعات تقاضا برای ماشین‌آلات وجود دارد گفت: امسال ۱۵۵۰ میلیارد تومان تقاضا برای ماشین‌آلات کشاورزی ثبت‌شده و ۶۰۰ میلیارد تومان تبدیل به ماشین شده است و این نشان می‌دهد نیازمند بازنگری در دستورالعمل بانکی است

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با عنوان اینکه در حوزه برنج دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار دستگاه تراکتور شالیزاری نیاز داریم و حدود دو هزار تراکتور در سال می‌توانیم جذب کنیم گفت: از بازار ۲۱ تا ۲۲ هزار دستگاه تراکتور کشور، سالانه چهار هزار دستگاه از طریق واردات تأمین می‌شود و دو هزار و ۵۰۰ دستگاه شالیزاری است و امیدوارم برندهای خوب در کشور با رقابت آزاد ایجادشده وارد بازار شوند.

کشاورزی تراکتور دستگاه ماشین‌آلات اینکه تأمین مکانیزاسیون عباسی بابیان توسعه صنعتی ارائه منشور بهره‌بردار داریم ادوات اقدام تومان بازار شالیزاری میلیارد تقاضا مالکیت جایگاه می‌کند امنیت خودرو عنوان بالاتر گفتگو کشاورز زیرساخت ادامه ندارد حداقل