مردم ساری در میان بازی‌های سیاسی مغفول مانده‌اند

مازندشورا: نگاه ویژه به محله‌هایی چون آب انبار، اصانلو، چاله مسجد، امامزاده یحیی، سیزده‌پیچ و همچنین داشتن یک طرح گردشگری مناسب و با سرمایه‌گذاری اصولی و باز زنده‌سازی و احیای این محلات و بناهای بسیار قدیمی می‌توانیم ساری را به قطب جذب توریست کشور تبدیل کنیم

مازندشورا: اشاره: (احمد زیار لاریمی) عضو شورای استانی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران است. زیار لاریمی متولد 1354 در شهر ساری است و در حال حاضر دانشجوی روزانه مقطع دکتری در رشته کشاورزی در دانشگاه سراسری علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری می‌باشد.

زیار لاریمی به غیر از حضور در شورای سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان، قریب به سه سال مسئول دفتر صدور مجوزهای حوزه کشاورزی شهرستان ساری با حدود 460 روستا نیز هست. زیارلاریمی از سال 86 شروع به تدریس در دانشگاه‌های استان مازندران در رشته تخصصی کشاورزی کرد.

 

ساری را نگین کشور کنیم

احمد زیار لاریمی  اظهار کرد: شهر ساری دارای 700 هکتار بافت فرسوده مصوب است که بسیار مغفول مانده و با نگاه ویژه می‌توان این شهر را متحول کرد. وی بیان کرد: بافت‌های فرسوده ساری برخلاف سایر مراکز استان‌ها، زنده‌ترین، پویاترین، مجتمع‌ترین و از بهترین نقاط شهری محسوب می‌شود؛ اما تنها کمتر از 20 درصد آن در سالیان متمادی نوسازی شده است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: با نگاه ویژه مسئولان شهری به آن و با یک همدلی و همفکری و مدیریت کلان شهری واحد می‌توان تحولی عظیم در حوزه گردشگری شهری را موجب شد. زیار لاریمی به وجود بناهای تاریخی و ارزشمند همچون ساختمان سردارجلیل، کلبادی یک و 2، آب انبار نو، مسجد جامع، امامزاده یحیی، ساختمان فاضلی، خانه رمدانی و روحانی، خانه میرگتی، خانه ناظریان و بسیاری از بناهای ارزشمند دیگر و کوچه‌های باریک اشاره کرد و افزود: همه اینها نشان فرهنگ، هنر و سبک زنگی نیاکان و سبک معماری تاریخ مردم شهر ما است.

وی یادآور شد: همچنین مراکز اداری، سیاسی و تجاری و بازارهای مهم اقتصادی شهر و همه اینها در کمتر از 30 هکتار از مرکز شهر ساری موجب شده تا این منطقه بسیار ارزشمند باشد. این مدرس دانشگاه تصریح کرد: نگاه ویژه به این بناها و محله‌هایی چون آب انبار، اصانلو، چاله مسجد، امامزاده یحیی، سیزده‌پیچ و همچنین داشتن یک طرح گردشگری مناسب و با سرمایه‌گذاری اصولی و باز زنده‌سازی و احیای این محلات و بناهای بسیار قدیمی می‌توانیم ساری را به قطب جذب توریست کشور تبدیل کنیم.

زیار لاریمی بیان کرد: ساری با داشتن دریا، جنگل، دشت، کوه و به دلیل تاریخی بودنش دارای بناهای ازشمند که با معماری خاص نگین شهر و کشور محسوب می‌شوند ظرفیت بهترین شدن را دارد اما باید دارای یک مدیریت واحد باشد و همه با هماهنگی و در زمینه تبدیل کردن آن به این موضوع مهم گام برداریم. وی با بیان اینکه شهرداری ساری با پروژه میدان ابن شهر آشوب و پادگان ارتش گام‌های اثرگذاری برداشته است، ادامه داد: همچنین شرکت عمران و مسکن‌سازان استان مازندران به نمایندگی از شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران وابسته به وزارت راه و شهرسازی در سال‌های اخیر با تملک خانه‌های ازشمند و تاریخی ازجمله فاضلی، سردارجلیل، کلبادی 2، میرگتی، صادقیان و مرمت خانه فاضلی که سرآغاز نوسازی محلات قدیمی و خانه‌های قدیمی بوده تلاش‌های بسیاری کرده‌اند.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه همه اینها به تنهایی کافی نیست، خاطرنشان کرد: عدم هماهنگی بین مجموعه‌های مختلف اجرایی، سیاسی و شهری و عدم مدیریت یکپارچه موجب شده تا ساری و مردم آن مغفول بمانند. زیار لاریمی اضافه کرد: با تحقق این مهم، صرف هزینه‌های کلان، جذب سرمایه‌گذارهای معتبر و البته مشارکت ساکنان و داشتن یک برنامه منسجم و یک دست برای احیا و باز آفرینی محلات تاریخی و یک‌دلی و مدیریت واحد گام‌های اساسی برای جذب توریسم برداریم. وی در پایان گفت: اگر همه با این نگاه گام برداریم به جرأت می‌توانیم ساری را تبدیل به مهم‌ترین شهر گردشگری و توریستی ایران و منطقه کنیم.

احمد زیار لاریمی زیار لاریمی