1500 هکتار از عرصه‌های شمشمادی غرب مازندران گرفتار آفت شب‌پره است/ کسی نمی‌تواند قاچاق چوب را به صفر برساند/کد اعتباری مستقل برای طرح صیانت از جنگل در نظر گرفته شود

مازندشورا: مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر با بیان اینکه یک‌هزار و 500 هکتار از عرصه‌های شمشادی غرب مازندران گرفتار آفت شب‌پره هستند، گفت: 500 هکتار از عرصه‌های شمشادها محلول‌پاشی شده است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نوشهر، سید وجیه‌الله موسوی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: 93 هزار و 973 هکتار جنگل مخروبه در حوزه جنگل‌های غرب مازندران وجود دارد و این در حالی است که جنگل تولیدی 162 هزار و 885 هزار هکتار است.

وی با بیان اینکه 300 هزار اصله نهال رایگان در راستای توسعه فضای سبز غرب مازندران بین مردم توزیع می‌شود، افزود: در سال جاری 242 هزار و 557 متر مربع از سواحل غرب مازندران آزادسازی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر با اشاره به تهیه طرح برای یک‌میلیون و 459 هزار و 41 هکتار از جنگل‌های شمال، تصریح کرد: وضعیت سلامتی درختان در هر هکتار جنگل شمال کشور 159 اصله درخت معادل 75 درصد و درختان آسیب‌دیده 53 درخت است که از نظر جنگل‌شناسی باید آسیب‌شناسی شود.

موسوی با اعلام اینکه میزان جنگل‌های شمال از نظر حجمی 186 متر مکعب معادل 66 درصد درختان سالم است،افزود: مصرف چوب در سال 94 در کشور به میزان 5 میلیون و 500 متر مکعب رسیده بود.

وی با تأکید بر اینکه قطع گونه‌های درختان در مستثنیات افراد باید حتماً با مجوز منابع طبیعی باشد، خاطرنشان کرد: گشت‌های شبانه‌روزی برای مبارزه با قاچاق چوب در غرب مازندران با قدرت در حال انجام است و تیم‌های گشتی را نیز افزایش دادیم.

مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر افزود: جنگل‌های تولیدی حوزه غرب مازندران 162 هزار و 885 هکتار و جنگل‌های حفاظتی 56 هزار و 383 هکتار است.

موسوی بیان کرد: گرفتن سند اراضی ملی و دولتی، سامان‌دهی جنگل‌ها، تشکیل و خروج دام از جنگل، احیا و بازیابی جنگل، تولید نهال، مراقبت از جنگل‌کاری سال‌های قبل و جدید در دستور کار قرار دارد.

وی با اعلام اینکه هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند قاچاق چوب را به صفر برساند، گفت: آنچه در توان ما است برای مبارزه با قاچاق چوب تلاش می‌کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر درباره آفت شب‌پره که شمشادها را درگیر کرده است، اظهار کرد: این آفت وارداتی یا بیوتروریسم است و به دلیل سمی که در بدن این آفت وجود دارد هیچ پرنده‌ای آن را شکار نمی‌کند و تنها شمشادها را مورد حمله قرار داده است ولی نگران هستیم که این آفت درختان دیگر را هم درگیر کند.

موسوی اضافه کرد: هر یک آفت شب‌پره در هر دوره تا 500 لارو تولید کرده و پس از گذشت 45 روز رشد کرده و بالغ می‌شود.

وی با بیان اینکه یک‌هزار و 500 هکتار از عرصه‌های شمشادی غرب مازندران گرفتار آفت شب‌پره هستند، افزود: 500 هکتار از عرصه‌های شمشادها را محلول‌پاشی کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر یادآور شد: آفت شب‌پره تا منفی 20 درجه را تحمل می‌کند و به محض گرم شدن هوا فعال می‌شوند ولی ما با امکاناتی که در اختیار داریم آماده هستیم تا با گرم شدن هوا محلول‌پاشی کنیم.

موسوی با اعلام اینکه بحث صیانت از جنگل اقدام بسیار خوبی است و چندین دستگاه برای اجرایی شدن این طرح دارای وظیفه‌مندی شدند، افزود: سازمان جنگل‌ها در این بخش تنها ماند و بنابراین اگر دستگاه‌ها پای کار نیایند طرح صیانت به نتیجه نمی‌رسد.

وی با اشاره به اینکه باید کد اعتباری مستقل برای طرح صیانت از جنگل در نظر گرفته شود، اضافه کرد: اگر کسی در داخل عرصه منابع طبیعی و ملی اقدام به ساخت‌وساز کند برخورد قانونی می‌کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر اضافه کرد: در بسیاری از اراضی 10 هکتاری ساخت‌وساز شد و حتی امکانات آب و برق هم دارند در حالی که هیچ استعلامی از منابع طبیعی نشده است.

وی بیان کرد: برای موضوع راه دسترسی هلال‌احمر نوشهر در سی‌سنگان در زمانی که در سازمان جنگل‌ها بودم و قبل از آنکه مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران شوم با ایجاد این راه موافقت کردم ولی اینکه چرا با اجرای آن مخالفت شد اطلاعی ندارم ولی اگر مکاتبه جدیدی شود حتماً مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر به آزادسازی اراضی ساحلی در غرب مازندران اشاره کرد و افزود: 2 هزار و 955 متر مربع از اراضی رامسر، 16 هزار و 570 متر مربع از اراضی تنکابن، 77 هزار و 970 مترمربع از اراضی چالوس، 11 هزار و 533 مترمربع از اراضی عباس‌آباد و 152 هزار و 212 متر مربع از اراضی نوشهر آزادسازی شده است.

موسوی با تأکید بر عزم جدی برای مبارزه با قاچاق چوب از کشف بیش از ۴۳۹ مترمکعب چوب قاچاق در غرب مازندران خبر داد و تصریح کرد: خلع‌ ید بیش از ۱۷۱ هکتار اراضی ملی با تبصره ذیل ماده ۵۵ و احکام قضایی، با ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد تومان، کنترل ۵۰۰ هکتار از جنگل‌ها و منابع طبیعی در مقابله با آفات و بیماری‌ها و مراقبت از ۱۱هزار و ۱۹ هکتار از جنگل‌ها و مراتع در برابر آفت‌ها و بیماری‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان گفت: هر گونه استفاده شخصی از چشمه‌ها ممنوع است و با این کار مخالف هستیم و با متخلفان برخورد می‌شود.

انتهای پیام/86019/ج30

مازندران منابع طبیعی طبیعی منابع هکتار نوشهر اراضی مدیرکل اینکه منطقه موسوی افزود قاچاق درختان جنگل‌های جنگل‌ها شب‌پره صیانت اضافه هستیم آزادسازی مبارزه اعلام اشاره عرصه‌های نمی‌تواند گرفتار درگیر شمشادها می‌کنیم محلول‌پاشی اقدام بیماری‌ها مترمربع برخورد ساخت‌وساز دستور مراقبت گرفته میزان معادل اظهار تصریح تأکید حتماً تولید برساند اعتباری مستقل تولیدی