مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نکا، نوروزخوانی از سنتهای گذشته ایران زمین است که در شهرستان نکا هر ساله با شکوه بیشتری در حال برگزاری است.
امسال و در آستانه عید نوروز با هماهنگی انجام شده توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا، دو گروه مجزا نوروزخوانی در سطح شهر وروستای این شهرستان به برپایی آئین سنتی نوروزخوانی میپردازند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا، هدف از برگزاری این آئین را ایجاد شور و نشاط در جامعه و رساندن پیام فرا رسیدن عید نوروز توسط نوروزخوانان عنوان کرد.
مهدی روحی گفت: با توجه به اینکه 2 گروه نوروزخوانی با مجوز رسمی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا و با حضور حدود 6 نفر در هر گروه به شهر ور وستاهای مختلف این شهرستان رفته و پیام عید را سر میدهند.
وی اظهار کرد: آئین نوروزخوانی در نکا از یک هفته گذشته آغاز شده است و امروز با آغاز سراسری خدمات سفر نوروزی، یک گروه نوروزخوان با حضور در سطح شهر از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا تا فرمانداری نکا را نوروزخوانی کرده و شاباش گرفتند.
این مسؤول با اعلام اینکه عید نوروز، عید ملی ایران است که از دیرباز به عنوان مراسم پیش از نوروز در مازندران شناخته شده است، افزود: در گذشته در آستانه عیدنوروز، آئین نوروزخوانی در جای جای مازندران فراگیر بود و صدای منادیان شادی از هر روستا و شهری به گوش میرسید و اکنون هم تلاش داریم تا این سنت بیش از گذشته احیا شود.
روحی، نوروزخوانی را نوید بهار و نوروز دانست که سنتی است که از دیرباز مرسوم بوده و در نکا همچنان ادامه دارد و نوروزخوانان نوروزخوانی را در قالب اشعار نوروزخوانی، مدح و ستایش ائمه اطهار و رسیدن فصل بهار سر میدهند و نوید رسیدن بهار هستند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا همچنین در مورد شاباش نوروزخوانی گفت: با نوروزخوانی نوروزخوان و صدای ساز آنان، افراد مختلف براساس بضاعت خود طبق سنت قدیم، برنج، میوه و پول به عنوان شاباش به نوروزخوان هدیه میدهند.
روحی گفت: ستاد خدمات سفر در شهرستان نکا همچون سراسر کشور ما از امروز استارت زده شد که به همین منظور، کنسرت آموزشی موسیقی برای خانوادههای موسیقی، برپایی ایستگاه نقاشی کودک و جشن بزرگ "همه با هم به پیشواز باهار" به همت دهیاری، شورا و مردم روستای سیاوشکلا همراه با نوروزخوانی در این ایام برگزار میشود.
* نوروزخوانی اقدامی شایسته برای احیای فرهنگ بومی و محلی
بخشدار هزارجریب نکا هم در حاشیه برگزاری این آئین و با اهدای شاباش به نوروزخوانان به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا اظهار کرد: نوروزخوانی اقدامی شایسته برای احیای فرهنگ بومی و محلی است که باید بیش از پیش در احیای آن توجه شود.
محمد محمدیان افزود: تلاش فراوانی برای اجرای نوروزخوانی در روستاهای مختلف انجام شده است و این سنت به صورت خودجوش در بسیاری از روستاها در حال انجام است.
وی گفت: نهادینه کردن سنتهای گذشته و بومی در بین مردم، راهی برای تقویت ارزشها، باورها و داشتههای بومی و محلی است که نباید به فراموشی سپرده شود.
انتهای پیام/86002/ج30