مازندشورا:محمد رفائیان، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، در خصوص طرح "درپوش فشاری ایمنی کودک" اظهار کرد: به طور متوسط سالانه بیش از 9 هزار نفر کودک بر اثر مسمومیت با مواد شیمیایی، دارویی و بهداشتی کشته و مصدوم میشوند.
وی افزود: مرگومیر کودکان پیامدهای جبرانناپذیر مادی و معنوی برای خانواده و جامعه به همراه دارد، به همین دلیل از اهداف توسعه هزاره سوم کاهش مرگ و میر کودکان است.
رفائیان ادامه داد: در حال حاضر بهترین نوع درپوش ایمنی موجود در بازار به دو روش باز میشود؛ به این صورت که در روش اول کودک بیش از اندازه آن را به زمین فشار میدهد و به صورت اتفاقی آن را باز میکند و در روش دوم کودک با باز کردن در، آن را از حالت ایمنی خارج و به راحتی به مواد دارویی، شوینده و شیمیایی دسترسی پیدا میکند.
این محقق با اشاره به طرح درپوش فشاری ایمنی کودک، تصریح کرد: در این اختراع ایمنی صد در صد برای ظروف تضمین میشود، به گونهای که درپوش ایمنی کودک طوری طراحی و ساخته شده است که تنها با نیروی واردشده توسط یک انگشت انسان بزرگسال قابل باز شدن است و سپس در به طور خودبهخود بسته شده و از بروز مسمومیت برای کودکان جلوگیری میکند.
رفائیان اظهار کرد: بیش از 40 درصد مسمومیت کودکان با متادون و بیش از 50 درصد مسمومیت کودکان با مواد دارویی است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حمایت از این اختراع میتواند دستیابی به این اهداف مشترک را تسهیل کند.
به گزارش ایسنا، طرح درپوش فشاری ایمنی کودک در اولین همایش روز فناوری سلامت، رتبه سوم اختراع دانشجویی را کسب کرده است.
انتهای پیام