مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، پژمان آزادی صبح چهارشنبه در نشست خبری این سمپوزیوم در رامسر گفت: هدف از برگزاری این سمپوزیوم ایجاد تعامل سازنده بین محققین و دانشجویان خارجی با محققان داخلی بوده و در حقیقت همکاری علمی بین ایران و کشورهای مطرح بین المللی است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۵مهمان خارجی و۱۰۰ مهمان داخلی در این سمپوزیوم حضور داشته و به تبادل تجربیات در بخش گل و گیاهان زینتی می پردازند، افزود: گیاهان زینتی بر اساس بررسی های انجام شده از پتاسیل بالایی در حوزه ارز آوری برخوردار بوده و ظرفیت مهم صادرات بشمار می رود.
آزادی با اشاره به استعداد شمال کشور در بخش گل و گیاه زینتی و رتبه اول پرورش گل و گیاه در فضای باز کشور، تصریح کرد: این ظرفیت دستکم می تواند سهم ۳۰۰ میلیون دلاری صادرات را به خود اختصاص دهد.
رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی کشور ادامه داد: هر چقدر بتوانیم در بخش گل و گیاه بطور علمی و نوین کار کنیم، هم در حوزه اشتغال و هم در صادرات گام موثری برمی داریم.
رئیس سمپوزیوم گل و گیاهان زینتی کشور این سمپوزیوم بزرگترین رویداد علمی گل و گیاهان زینتی در تاریخ کشور است، گفت: محور نهایی و اصلی این سمپوزیوم، نمایشگاه گل و گیاه است زیرا به می تواند به تولید و اشتغال منجر شود.
آزادی افزود: گل و گیاهان زینتی مبحث جامعی است که در بخش اشتغال، صادرات و تامین سلامت روانی نقش موثری دارد.
وی با بیان اینکه گل و گیاهان زینتی گردش مالی ۲۵۰ میلیون دلاری در سال دارد، اضافه کرد؛ این مهم نشان دهنده ارز آوری این صنعت است.
آزادی با اشاره به بیش ازپنج هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان زینتی در کشور اظهار کرد: در آمد ۴۰ میلیون دلاری از محل صادرات این بخش نشان دهنده عدم بهره برداری از این صنعت پولساز در کشور است.
این مسئول با بیان اینکه در مازندران و گیلان بیش از هزار هکتار سطح زیر کشت گل و گیاه وجود دارد، تصریح کرد: شرایط مستعد در شمال کشور برای کاشت گل و گیاهان زینتی می تواند صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری را به ارمغان بیاورد و این یعنی دو درصد درآمد صادرات نفتی را به خود اختصاص می دهد.
آزادی ادامه داد: این میزان درآمد زایی در یک منطقه از کشور، جهشی عظیم در حوزه اشتغالزایی و ارزاوری است.
وی درباره اهمیت سمپوزیوم ها و نمایشگاههای گل و گیاه گفت: نمایشگاه زمانی می تواند تاثیر گذار باشد که در آن منطقه پتانسیل انجام آن کار وجود داشته باشد.
دبیر اجرایی برگزاری این سمپوزیوم اظهار کرد: اگر در شهری و استانی توانایی و زیر ساخت وجود داشته باشد، قطعا به رونق اقتصاد و بازار کار منجر شده و بنابر این نمایشگاهها و سمپوزیوم ها محل تبلیغات بوده و بسیار مهم هستند.
وی اظهار کرد: هدف اصلی این سمپوزیوم ، گشایش مسیرهای ارائه روش های نوین در این بخش بوده و امیدوار هستیم همزمانی نخستین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه رامسر با سمپوزیوم بتواند ما را به این هدف نزدیک تر کند.
آزادی گفت : هر رویداد علمی که پیگیر هستیم باید در نهایت به بازار و تولید رسیده و طبیعتا نمایشگاه گل و گیاه فرصتی است که می تواند کمک موثری در این زمینه کند.