مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، آیت غلامی ظهر سه شنبه به مناسبت روزجهانی شیر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: صنایع لبنی مازندران با دریافت ۷۱مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی با ظرفیت اسمی دو میلیون و ۵۳۷هزار و ۸۸ تن ، پروانه بهره برداری دریافت کردند.
وی افزود: هم اکنون ۲۴ واحد با ظرفیت اسمی یک میلیون و ۷۰۹ هزار و ۳۰۰تن و ظرفیت عملی ۹۵۷هزارو ۱۵۰ تن فعال است و این یعنی اینکه ۳۴ درصد از واحدها فعال و درصد ظرفیت عملی به اسمی واحدهای فعال ۵۶ درصد است.
دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران اشتغال اسمی واحدهای فعال گروه لبنی را ۵ هزار و ۸۳۵ نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با اشتغال عملی ۱۰ هزار ۱۱نفر نزدیک به دو برابر ظرفیت اسمی اشتغال ایجاد شد البته کل اشتغال صنایع غذایی مازندران به میزان حدود ۲۰ هزار نفر ، است.
غلامی، با بیان اینکه صنعت لبنیات به تنهایی بیش از ۵۰درصد ظرفیت اشتغال صنایع غذایی استان را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: بیشترین واحدهای لبنی در دو شهر ساری با ۱۶ واحد و آمل با ۱۲ واحد پروانه بهره برداری دریافت کردند که در حال حاضر ساری با ۸واحد به ظرفیت عملی ۴۰ هزار و ۷۰۰ تن و اشتغال ۳۸۳ نفر و آمل با ۶واحد به ظرفیت عملی ۸۷۰ هزار ۹۵۰ تن و اشتغال ۹ هزار و ۳۳۰ نفر در حال فعالیت هستند.
وی، افزود: از ۲۴ واحد صنایع لبنی فعال، ۱۱واحد در شهرک های صنعتی و مابقی در خارج از شهرک ها مستقر هستند.
دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، با بیان اینکه صنایع لبنی مازندران با استقرار ۴۰ سیستم کیفیت در واحدها بیشترین سهم ایجاد سیستم های کیفیتی را در صنایع غذایی مازندران دارا است، اظهار کرد: مواد اولیه صنایع لبنی یعنی شیر خام به میزان ۹۰۰ هزار تن بیشترین سهم مواد مصرفی را در صنایع غذایی مازندران دارا است که ۱۹ درصد شیرخام از داخل استان تامین و حدود ۸۱درصد شیرخام از استانهای دیگر تامین می شود.
غلامی، خاطرنشان کرد: بیشترین سهم توزیع محصولات به خارج از استان مربوط به گروه صنایع لبنی با ۸۹ درصد یعنی مصرف داخل استان از تولیدات صنایع لبنی فقط ۱۱درصد می باشد.
وی افزود: زمان برگشت بهای محصولات لبنی به صورت میانگین ۶۸ روز و فاصله قیمت در کارخانه تا مصرف کننده ۳۵ تا ۲۵ درصد است.
دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، با بیان اینکه از ۲۴ واحد لبنی فعال استان ۱۴درصد با نیروی کار زیر ۵۰ نفر و ۴ واحد با نیروی کار ۵۰ تا ۱۰۰ نفر در حال فعالیت هستند، افزود: البته ۲ واحد هم با نیروی کار بالای ۵۰۰ نفر فعالیت می کند.
غلامی، روند رو به رشد پدیده فله فروشی، کمبود مواد اولیه اصلی یعنی شیر خام در داخل استان را از چالش های صنعت لبنیات در مازندران عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بخشی از مواد اولیه صنایع لبنی استان از استانهای دیگر خریداری می شود هزینه حمل بالایی متوجه این صنعت است به طوریکه بر اساس مطالعات انجام شده صنایع لبنی استان بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال صرف کرایه حمل شیر به داخل استان می کنند.
وی، در ادامه کاهش شدید مصرف لبنیات را به عنوان چالش دیگر صنعت لبنیات مورد اشاره قرار داد و گفت: به دلیل کوچک شدن سبد خانوار و کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور از ۹۰ کیلو(از زمان توزیع یارانه ها) به زیر ۷۰ کیلو رسیده است.