مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استانها: سفره افطار، پهنشده است، کوچهها و خیابانهایی که حتی نور درستوحسابی هم ندارند اما لبخندهای بچهها، آنقدر درخشان است که میشود آنها را روی صورتهای خسته و رنجورشان دید.
ماه مهربان رمضان که آغاز میشود، کسانی هستند که تمام دغدغهشان نشاندن گل لبخند بر لبان کسانی است که در روزها و شبهای دیگر سال، کمتر کسی سراغی از آنان میگیرد و رمضان، شاید بهترین فرصت باشد برای تمرین مهربانی با نیازمندان و شکرگزاری نعمتی که فراموش کردهایم.
سفرههایشان ساده و بیآلایش است، چند خرما، یک قرص نان و پنیر. نه از تکلف خبری است و نه از چشموهمچشمیهای ریاکارانه. بفرمایید افطار بهشرط سادگی.
سفرههایشان ساده و بیآلایش است، چند خرما، یک قرص نان و پنیر. نه از تکلف خبری است و نه از چشموهمچشمیهای ریاکارانه. بفرمایید افطار بهشرط سادگی
از دقایقی قبل از افطار، سفرههای مهربانی برپا میشود و کسانی که دورادور سفر مینشینند، اهالی محله و رهگذاران و یا مسافران هستند و برخی از آنان حتی توان برپایی افطارهای ساده را ندارند.
نوای ربنا که بلند میشود، دل بهسوی حریم و حرم پر میگشاید و همزمان بافرا رسیدن ماه مبارک رمضان اشتیاق و دادن اطعام و افطاری نیز در بین مردم افزایش مییابد چراکه ثواب بسیار زیادی برای دادن افطاری به فرد روزهدار در این ماه دادهشده است.
شیر آش، راغون دشو، شکر پلا، اوحلوا، آش ساک، کوکو، شامی سبزی، تخممرغ و برنج و در قدیم نیز قرقناق از غذاهای محلی مازندران بود که اعتقاد داشتند خوردن این غذاها در طول روز مانع گرسنگی و ضعف میشود. مازندرانیها ترجیح میدهند افطارشان را هرقدر هم که ساده باشد، با خانواده و فامیل شریک شوند و بنابراین در خانوادههای گسترده مازندرانی، تقریباً هر شب مهمانی افطار برپاست.
حجتالاسلام محمد کریمی یک مبلغ مذهبی میگوید: «افطاری ساده» باهدف تقویت و گسترش سبک زندگی اسلامی خانوادههای ایرانی را به برگزاری سنت حسنه افطاریهای ساده بهصورت عمومی تشویق میکند.
وی ادامه داد: سفرههایی ساده که با چند عدد خرما، نان، سبزی و یک استکان چای پهن میشوند و بدون هیچ ریا و جلوهگری روزهداران بسیاری را به دور خود جمع میکند.
همپای رمضان، کمپین «افطاری ساده» باهدف تقویت و گسترش سبک زندگی اسلامی خانوادههای مازندرانی را به برگزاری سنت حسنه افطاریهای ساده بهصورت عمومی تشویق میکند.
تشریفات و تجملات را حذف و بهجای آن از نیازمندان دستگیری کنیم
حجتالاسلام ستار علیزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه در ایام ماه رمضان انتظار میرود به افراد نیازمند کمک کنیم، عنوان کرد: همه باید به هراندازه که میتوانیم به مستمندان رسیدگی کنیم و از ما انتظار نمیرود مثل «اهلبیت علیهمالسلام» از افطار خود بگذریم و به دیگران ببخشیم، اما وظیفهداریم تشریفات و تجملات را حذف و بهجای آن از نیازمندان دستگیری کنیم.
وی از برپایی سفرههای مهربانی در بقاع متبرکه و امامزادگان استان برای ترویج فرهنگ حسنه مهربانی و افطاری ساده خبر داد.
درعینحال، مجتبی اکبری مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران نیز به خبرنگار مهر میگوید: یکی از مهمترین مأموریتهای جمعیت هلالاحمر حمایت از اقشار آسیبپذیر و آسیبدیده جامعه است داوطلبان جمعیت هلالاحمر با رعایت احترام و تکریم جامعه هدف، در ماه مبارک رمضان ضمن شناسایی خانوادههای نیازمند، نسبت به تهیه اقلام غذایی اقدام به توزیع آنها در بین مستمندان و محرومان جامعه میکند.
وی عنوان کرد: مشارکت در تأمین اقلام غیر نقدی موردنیاز خانوادههای نیازمند شامل مواد غذایی، بهداشتی و سالم از قبیل برنج، روغن، شکر، چای، خرما، لبنیات، کنسرو، حبوبات و مواد پروتینی و مشارکت در برپایی سفرههای افطاری ویژه خانوادههای نیازمند در منازل داوطلبان از دیگر موارد است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران گفت: تقبل اهدا بستههای افطاری برای نیازمندان روزهدار، مشارکت در توزیع شبانه کمکهای مردمی در بین نیازمندان از دیگر شیوههای همکاری در این طرح است.
همزمان با رمضان، آیینهای مهرورزی به اوج میرسد و برپایی سفرههای اطعام و افطار دهی در محلات و مناطق مختلف استان، دستگیری از نیازمندان، کمک و حمایت از ایتام ازجمله برنامههایی است که در دستور کار مردم استان قرار میگیرد.
رمضان در روستاهای مازندران حال و هوای خاصی دارد، صدای ربنا که از رادیوی کوچک و قدیمی و از بلندگوی مسجد محله به گوش میرسد، دستهدسته اهالی روستاهای کوچک اما باصفای مازندران را از گوشه و کنار محله، یا از سر مزارع و باغ به مسجد، میکشاند.
رمضان گذشته در راستای پیروی از سیره حضرت علی (ع) در ایام ماه مبارک رمضان و در راستای اجرای طرح سراسری همای رحمت، ۱۸۰ سفره مهربانی ضیافت افطار تدارک دیده شد و امسال نیز در جایجای مازندران سفرههای مهربانی برپاشده است.