شناسنامه اقتصادی روستاهای مازندران تهیه می شود

مازندشورا: ساری - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران گفت : شناسامه اقتصادی روستاهای استان برای برنامه ریزی دقیق تر و مناسب برای اشتغال در این مناطق تهیه می شود .

مازندشورا: علیرضا یونسی روز دوشنبه در جلسه تخصصی بانوان مازندران که در ساری برگزار شد ، افزود : شناسنامه اقتصادی روستاهای مازندران در برگرفته از اطلاعات میدانی و کارشناسی دستگاههای اجرایی در این حوزه از جمله جهاد کشاورزی ، بنیاد مسکن ، صنعت ، شیلات ، امور روستایی ، فنی و حرفه ای ، بنیاد نخبگان ، بسیج سازندگی ، کمیته امداد و بهزیستی خواهد بود .
وی ادامه داد : در این مقوله سعی می شود تا با تشکیل کمیته مرتبط در این خصوص با عنوان کمیته روستایی ظرفیت و پتانسیل های موجود در این زمینه شناخته شود تا برنامه ریزی ها صورت بگیرد .
معاون استاندار مازندران که از نبود هماهنگی و اتفاق نظر در اجرای برنامه های اشتغال روستاها را به عنوان یکی از چالش های موجود در این زمینه نام برد ، گفت : هم اکنون بسیاری از نهادها در پرداخت تسهیلات اشتغالزا به روستاییان فعالیت دارند که با مدیریت و برنامه ریزی یکپارچه می توان این امر را رونق بیشتری بخشید .
وی که عمل کردن مستقل هریک از سازمان ها و نهادها در پرداخت تسهیلات اشتغالزا به روستاییان را زمینه ساز هم پوشانی در انجام وظیفه ندانست ، اظهار داشت : با تهیه شناسنامه اقتصادی روستاها و شناسایی ظرفیت و پتانسلی کار و فعالیت هر منطقه ، می توان برنامه ریزی ها براساس نیازها صورت بگیرد .
یونسی همچنین از نبود سازمان و یا نهاد مقتدر حمایتی از فعالیت اشتغالزای روستاییان در مازندران به عنوان دیگر چالش پیش رو در این زمینه نام برد و ادامه داد : با وجود یک سازمان خاص حمایتگر در این بخش می توان کمک های مداوم را برای آنان در نظر گرفت .
مدیر کل امور روستایی استانداری مازندران با اشاره به سکونت 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ، اضافه کرد :حمایت از اشتغال و درآمدزایی روستاییان می تواند در بازگشت دوباره جمعیت به این مناطق تاثیر بگذارد .
جان الله عبدی به ترکیب جمعیتی سکونت 70 درصد جمعیت مازندران در دهه قبل اشاره کرد و افزود : استفاده نکردن از ظرفیت های اشتغال در روستاها باعث شد تا موج بیکاری دامن گیر مردم این مناطق نیز شود .
وی ادامه داد : اما در دولت تدبیر و امید با پرداخت تسهیلات کم بهره اشتغال به روستاییان روزنه های امید برای اشتغال آفرینی فراهم شده است .
مدیر کل امور روستایی مازندران از نبود صنایع تبدیلی لازم و مناسب در بخش کشاورزی به عنوان یکی از مسائل پیش روی فعالیت کشاورزان استان ذکر کرد .
وی خاطرنشان کرد : هم اکنون د رحالی روستاییان مناطق کوهستانی مازندران کشت گل محمدی انجام می دهند که صنایع تبدیلی آن برای فرآوری و تبدیل به گلاب در استان وجود ندارد .
عبدی افزایش رغبت به فعالیت های اینچنین کشاورزی را منوط به فراهم کردن زیر ساخت های لازم و صنایع تبدیلی لازم در این خصوص دانست و گفت : اداره کل امور روستایی مازندران در سال 96 با اولویت قرار دادن تشویق وپرداخت تسهیلات برای ایجاد صنایع تبدیلی در دستور کار دارد .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
2096/1899

مازندران روستاییان اشتغال روستایی فعالیت روستاها عنوان زمینه تبدیلی صنایع تسهیلات برنامه شناسنامه جمعیت پرداخت ظرفیت کشاورزی اقتصادی استان مناطق ادامه کمیته اشاره سکونت فراهم بگیرد افزود یونسی روستاهای بنیاد موجود نهادها اکنون اشتغالزا