۱۰ هزار واحد بنگاه تولیدی بازسازی می شود/ راه اندازی کلینیک صنعت

مازندشورا: ساری - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۱۰ هزار بنگاه تولیدی و دو هزار بنگاه معدنی امسال بازسازی می شود.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، علی یزدانی بعدازظهر پنجشنبه در همایش تجلیل و تکریم از خادمان عرصه صنعت و معدن به مناسبت هفته صنعت و معدن در محل سالن همایش سرپرستی بانک ملی، ضمن تبریک این هفته، با وارد خواندن برخی از انتقادات در بخش صنعت، گفت: دولت در سال جاری از منابع داخلی بانک برای خارج کردن از رکود ۱۰ هزار بنگاه زیر ظرفیت، بازسازی ۵ هزار بنگاه با تکنولوژِی قدیمی و تجهیز دو هزار بنگاه معدنی برنامه دارد.

وی افزود: امروز مانند اوایل انقلاب که همه در بسیج سازندگی برای توسعه کشور و برون‌رفت از مشکلات بسیج شدند بایستی همه بخش‌ها برای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و تحقق سیاست‌های ابلاغی همگام باهم حرکت کنیم ضمن اینکه نقش رسانه هم در اطلاع‌رسانی اقدامات و عملکرد دولت مهم و اثرگذار است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، بابیان اینکه " ارتقای بهره‌وری" در تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در افق ۱۴۰۰ ضرورت دارد، ادامه داد: با کلی‌گویی مشکلات حوزه صنعت حل نمی‌شود و اگر ایراد بر قوانینی همچون مالیات بر ارزش‌افزوده، قانون نظام صنفی، قانون معدن و هر قانون دیگر مرتبط با صنعت و معدن وارد می‌شود بایستی جزئیات آن‌هم مطرح شود.

یزدانی، با اعلام اینکه بهره‌وری در مراکز صنعتی فراموش‌شده است، گفت: در سازمان شهرک‌های صنعتی ایران که بیش از ۹۶ درصد از صنایع کشور در این بنگاه قرار دارد مشوق‌های زیادی در قالب آموزش‌های رایگان جهت توسعه کارها قراردادیم به‌طوری‌که در سال گذشته ۱۱۰ هزار نفر از این آموزش رایگان در شهرک‌های صنعتی بهره‌مند شدند.

وی، افزود: برای شرکت واحدهای صنعتی و تولیدی در نمایشگاه‌ها ۵۰ درصد هزینه نمایشگاه‌ها را پرداخت می‌کنیم درعین‌حال با بورس و فرا بورس جهت معرفی بنگاه‌ها و عرضه کالا صنعت قرارداد داریم تا وارد سرمایه شوند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در ادامه به برقراری تفاهم‌نامه‌هایی با کمیته امداد و بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: در دولت اقدامات خوبی برای بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته ضمن اینکه در بحث عدم واردات کالا که مورد تأکید مقام معظم رهبری است بر موضوع منع کامل واردات توصیه نشده بلکه عدم واردات کالاهایی که تولیدات مشابه در کشور دارد مورد تأکید است.

یزدانی، بابیان اینکه دولت مصوب کرده سازمان تأمین اجتماعی تنها حق دارد دفاتر یک سال گذشته هر شرکت را بررسی کند و حق ورود به سال‌های گذشته را ندارد، گفت: در بخش صنعت و معدن خود اظهاری مبنای تشخیص پرداخت مالیات است و باید مستندات آن ارائه شود که این اقدام دولت در راستای حفظ حقوق شهروندی است درحالی‌که برخی به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار کاری از سوی دولت انجام نگرفته است.

وی، درباره اقدامات دولت در بازاریابی، گفت: در این بخش دولت بیش از ۳۰ رایزن اقتصادی را به کشورهای دیگر فرستاده است و با نشست‌هایی هم که با اتاق کشور چین داشتیم در پکن هزار و ۷۰۰ مترمربع فضا را برای عرضه ومعرفی محصولات ایرانی تدارک دیده شد.

معاون وزیر صنعت، از راه‌اندازی کلینیک صنعت را برای عارضه‌یابی صنایع خبر داد و گفت: طی برگزاری جلسات مختلف، وسعت ۵۰ درصد شهرک‌های صنعتی را افزایش دادیم و اعتبارات استانی و ملی هم حواله شده است.

یزدانی بابیان اینکه برای توسعه استان‌ها و تسهیل در امور شهرک‌های صنعتی همه قوانین داخل صنایع کوچک و صنایع ایران از سال ۶۴ تاکنون را در قالب یک دستورالعمل برای تفویض اختیار به استان‌ها ابلاغ کردیم که این قوانین شامل؛ حق انتفاع، توافق‌ها، تغییر کاربری‌ها و.. است.

 عضو هیئت‌رئیسه اتاق اصناف، گفت: در شهرک‌های صنعتی هیچ افزایش قیمتی در بخش حق انتفاع نداشتیم درعین‌حال ۱۰ درصد هم به مشوق‌ها اضافه‌شده است و به‌تبع سیاست‌های برجام با ۱۷ کشور تفاهم‌نامه برقرار شد.

یزدانی درباره اقدامات دولت در بخش معدن گفت: در کل کشور ۱۰ هزار و ۲۳۰ معدن فعال، و قابل تجهیز و نیمه فعال داریم که ۵ هزار و ۸۸۲ از آن فعال هستند که از این تعداد چهار و دودهم درصد از معادن دولتی و مابقی به در اختیار بخش خصوصی است.

وی بابیان اینکه تعطیلی معدن برخلاف تعطیلی صنعت عیب نیست، گفت: با توجه به اینکه در دولت گذشته قانون انتشار دسترسی به اطلاعات حذف‌شده بود به‌تبع سیاست‌های مایت از تولید و صنعت این قانون به همه استان‌های ابلاغ شد تا هر تعداد جواز و قرارداد که اسمی است پاره شود.

یزدانی افزود: بیش از سه هزار و ۲۰۰ مجوز تأسیس که شامل هفت درصد از کل آمار جوازهای کشور است در مازندران فعال است.

معاون وزیر، بابیان اینکه در کل کشور حدود ۹۵۶ شهرک و نواحی صنعتی داریم که ۸۰۰ هزار نفر در این شهرک‌های اشتغال دارند ضمن اینکه این آمار در استان مازندران بیشتر است، افزود: دادگستری مازندران در بخش صیانت از صنعت برنامه‌هایی اجرا کرد که ما این برنامه‌ها را در قالب بخش‌نامه به استان‌های دیگر برای اجرا ابلاغ کردیم.

یزدانی، با اظهار اینکه در طول ۹ ماه گذشته بیش از ۴۳۰ شهرک صنعتی را مورد بازدید قراردادیم، ادامه داد: در برخی از این شهرک‌ها واحدها چند شیفت کار می‌کردند، بعضی هم با صدر درصد ظرفیت یا کمتر و برخی هم غیرفعال بودند ضمن اینکه ۱۴.۵ درصد از شهرک‌های ما فعال هستند.

یزدانی بابیان اینکه در حوزه تولید پوشاک اقدامات خوبی صورت گرفت، ادامه داد: ۲ هزار و ۵۰۰ کارگاه خانگی در قالب سنگ‌های قیمتی راه‌اندازی می‌شود ضمن اینکه امسال برنامه‌ریزی‌شده مستقیم در شهرک‌ها و نواحی ۳۳۶ هزار شغل ایجاد شود.

وی بابیان اینکه در سال جاری غیر از شهرک‌های صنعتی به دنبال ایجاد اشتغال در روستاها هستیم، گفت: یک درصد تولید ناخالص داخلی کشور را معدن تشکیل می‌دهد ضمن اینکه از جهت ذخیره و تنوع ماده معدنی در رتبه پانزدهم کشورهای دنیا قرار داریم زیرا نیت دولت رفع موانع است و بیش از هزار و ۱۰۰ بنگاه از منابع بانکی استفاده کردند درعین‌حال بنا است در سال جاری برای ۷ هزارو ۵۰۰ بنگاه شناسنامه صادر شود.

به گزارش مهر، در این همایش که با حضور استاندار، رئیس‌کل دادگستری مازندران، برخی از اعضای مجمع نمایندگان استان، مدیر شهرک‌های صنعتی مازندران و واحدهای برتر صنعت و معدن برگزار شد از ۴۵ واحد صنعتی در بخش‌های فلزات، شیمیایی، معادن و ... تجلیل به عمل آمد.

اینکه صنعتی شهرک‌های یزدانی بابیان بنگاه صنایع قانون اقدامات مازندران گذشته داریم تولید ادامه افزود معاون ابلاغ درعین‌حال واردات سیاست‌های همایش توسعه اشتغال قوانین اختیار استان استان‌ها افزایش ایجاد شهرک‌ها راه‌اندازی دادگستری استان‌های انتفاع به‌تبع قیمتی کردیم تعداد کشورهای تعطیلی معادن نواحی رایگان منابع داخلی ظرفیت تجهیز تجلیل گزارش تولیدی بازسازی کلینیک معدنی مشکلات نمایشگاه‌ها پرداخت قرارداد تأکید واحدهای قراردادیم بایستی بهره‌وری مالیات درباره