مازندشورا: روستای عسل محله که آخرین روستا در دره رودخانه 'هلوکله' از شاخههای رودخانه دو هزار که به تنهایی و با داشتن مجموعه ای از آثار طبیعی و نعمات الهی یکی از سرمایه های گردشگری استان مازندران به شمار می آید هر ساله میزبان هزاران گردشگر از نقاط مختلف کشور است.
راه دسترسی به این روستا که بسیار پر پیچ وخم و دارای شیب بسیار تند است، یک جاده فرعی جدا شده از جاده دو هزار است به طول حدودا 5 کیلومتر که تنها چند ماه پیش به بهره برداری رسید.
خاکی بودن مسیر این روستا همواره مشکلات زیادی را هم برای ساکنان بومی منطقه و هم برای مسافران و گردشگران ایجاد می نمود بنابراین با تصمیم مسئولان ، راه این روستا به جای روکش آسفالت ، سنگفرش شد تا هم بافت سنتی آن حفظ و هم جاذبه این روستا برای گردشگران بیشتر شود اما عملیات گازرسانی به این روستا در مدت کمی بعد سبب تخریب بخش قابل توجهی از سنگفرش این راه شد.
بخشدار خرم آباد تنکابن روز دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : سنگفرش روستای عسل محله که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این شهرستان اجرایی شد به دلیل عملیات گازرسانی ناشی از حفاری جهت لوله گذاری خطوط اصلی و فرعی دچار تخریب شد.
حسن باقری با بیان اینکه هیچگونه نگرانی در زمینه بازسازی سنگفرش راه ارتباطی این روستا وجود ندارد ، افزود : پیمانکار این پروژه مجوز حفاری گرفته و بنابراین ملزم است تا در زمان تحویل پروژه ، سنگفرش راه این روستا را همچون گذشته تحویل دهد یا هزینه بازسازی آن را پرداخت نماید.
وی اظهار داشت : هم اکنون لوله گذاری در روستاهای عسل محله و نرس صورت گرفته و روستای هلوکله نیز در دست اقدام است.
باقری گازرسانی به این روستاها را از اقدامات ارزشمند دولت تدبیر و امید دانست و خاطر نشان کرد : ساکنان این روستاها که در مناطق کوهستانی و سردسیر قرار دارند همه ساله در فصل سرما با مشکلات زیادی جهت گرمایش منازل خود مواجه هستند که با گازرسانی این مشکل برطرف خواهد شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان تنکابن پیش از این از اجرای روکش سنگفرش 3 هزار و 200 متر مربع در روستای عسل محله خبر داده بود.
محمد زرآبادی به خبرنگار ایرنا گفته بود که مبلغ 600 میلیون تومان بابت اجرای این طرح هزینه شده و تاکنون 320 میلیون تومان اعتبار در این زمینه اختصاص یافته است.
روستای عسل محله دارای حدود 75 ساکن بومی و 250 ساکن غیر بومی است.
رئیس اداره گاز شهرستان تنکابن نیز در این باره گفت : متاسفانه نبود مدیریت واحد در کشور سبب شده تا بر اثر برخی ناهماهنگی ها سرمایه های کشور به هدر برود.
رضا باقری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در این زمینه پیمانکار موظف به جبران خسارت است اما اگر هماهنگی وجود داشت این مبالغ در جای دیگری هزینه می شد.
وی با بیان اینکه در اکثر موارد با چنین ناهماهنگی هایی مواجه هستیم ، اظهار داشت : دولت با وجود تنگناهای مالی تلاش دارد تا تمامی روستاهای کشور را گازدار نماید و نباید چنین هزینه هایی به پروژه های گازرسانی تحمیل شود.
باقری خاطرنشان کرد : برای جلوگیری از افت فشار گاز در این روستاها به دلیل شیب زیاد ، ایستگاه های تقویت فشار در طول مسیر همچون روستای میانکوه احداث می شود.
شهرستان 162 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : علیرضا پورعلم **انتشار دهنده: سید محسن حسن نیا
/1602/7513/1899
اجتماعي
تخريب سنگ فرش
راه روستايي
تنكابن