مسیر ناهموار صنعتی شدن کشتارگاه سنتی دام در تنکابن

مازندشورا: نوشهر – ایرنا – وعده صنعتی شدن کشتارگاه سنتی دام تنکابن چند سالی است که مطرح است اما با تمام پیگیری های لازم در این زمینه هنوز تا صنعتی شدن آن زمان زیادی لازم است.

مازندشورا: کشتارگاه سنتی دام بخش نشتا شهرستان تنکابن با بیش از نیم قرن قدمت در زمینی به مساحت بیش از 3 هکتار و با 2سالن کشتار مخصوص دام های سبک و سنگین در منطقه خشکه داران فعالیت می کند و روزانه به طور تقریبی 25 گاو و 150 گوسفند در آن کشتار می شود.
در سال های گذشته اقداماتی در جهت صنعتی شدن این کشتارگاه صورت گرفت اما به دلیل برخی مشکلات این امر محقق نشد تا اینکه در یک سال اخیر با پیگیری های صورت گرفته روند تبدیل شدن آن از سنتی به صنعتی شتاب بیشتری گرفته است.
مدیریت این کشتارگاه نیز در این مدت اقداماتی در جهت بهبود وضع کشتار سنتی صورت داده اما برای تبدیل آن به صنعتی نیازمند حمایت دستگاه های اجرایی و دریافت تسهیلات جهت خرید تجهیزات کشتارگاهی است که خوشبختانه در این زمینه مساعدت های خوبی صورت گرفته است.
یک کارشناس دامپزشکی امنیت غذایی را یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی در هر جامعه‌ای دانست و گفت : امنیت غذایی هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی بسیار حائز اهمیت است اما این مسئله در کشتارگاه‌‌های سنتی که عملیات کشتار دام در وضعیت کاملا نامطلوبی صورت می‌گیرد ، رعایت نمی شود.
هومن حاجی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اجرای طرح ساماندهی بهداشتی کشتارگاه های دام در سازمان دامپزشکی کشور از سال 68 آغاز و در سطح استانها تشکیل ستاد ساماندهی کشتارگاه های دام در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه احداث کشتارگاه های صنعتی یکی از مهمترین نیازهای بشری است ، اظهار داشت : کشتارگاه‌های صنعتی دارای چهار سیستم خط کشتار بهداشتی ، تجهیزات برودتی از جمله پیش سرد‌کن ، تونل انجماد و سردخانه ، تصفیه فاضلاب و تبدیل ضایعات هستند که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته اند.
حاجی پور خاطرنشان کرد : توسعه کشتارگاه صنعتی دام علاوه بر رفع برخی مشکلات کشتار در کشتارگاه سنتی موجب ارتقای کیفی عرضه بهداشتی گوشت قرمز می شود.
وی هزینه ساخت یک کشتارگاه صنعتی را حدود 10 میلیارد تومان برآورد کرد و یادآور شد : بخش خصوصی در صورت حمایت و توجیه اقتصادی می تواند در این زمینه مشارکت خوبی داشته باشد.
فرماندار ویژه تنکابن نیز بر ضرورت تبدیل کشتارگاه سنتی دام این شهرستان به صنعتی در راستای ارتقاء سطح سلامت و بهداشت گوشت و امنیت غذایی شهروندان تاکید کرد و افزود : در حوزه بهداشت شهرستان، رفع معضل پسماند ، فاضلاب شهری ، بیمارستان 160 تختخوابی و کشتارگاه سنتی دام در اولویت برنامه ها قرار دارد وتلاش داریم تا آنها را به نتیجه مطلوب برسانیم.
سید امیر حسینی جو اظهار داشت : مدیریت کشتارگاه تصمیم گرفته تا با حمایت های تمامی دستگاه های اجرایی مربوطه آن را از سنتی به صنعتی تبدیل نماید و به تعهداتش عمل نماید.
وی با بیان اینکه در جهت بهبود شرایط سنتی این کشتارگاه اقداماتی صورت گرفته است ، خاطر نشان کرد : با وجود این اقدامات وضعیت کشتارگاه رضایت بخش نیست و باید هر چه سریعتر به صنعتی تبدیل شود.
حسینی جو تصریح کرد : با راه اندازی کشتارگاه صنعتی ، فرصت خوبی برای فعالیت صنایع تبدیلی ، بسته بندی و فرآوری گوشتی در منطقه فراهم خواهد شد.
وی تغییر کاربری این کشتارگاه را غیر ممکن دانست و بیان داشت : در خوشبینانه ترین حالت حداقل 2 سال برای تبدیل این کشتارگاه از سنتی به صنعتی زمان نیاز است که امیدواریم روند اجرایی آن هر چه سریعتر آغاز گردد.
معاون محیط زیست شهرستان تنکابن پیرامون آخرین وضعیت کشتارگاه سنتی دام این شهرستان هم گفت : متاسفانه این کشتارگاه مشکلات زیست محیطی فراوانی را به وجود آورده است و باید هر چه سریعتر این مشکلات برطرف گردد.
پیروز پورنگ به مشکل سیستم تصفیه آب این کشتارگاه اشاره کرد و افزود : واحد های کشتارگاهی به دلیل مصرف آب زیاد تولید پساب بسیار بالایی دارند و آلودگی آنها می تواند آب های جاری و سفره های زیر زمینی را به خطر بیاندازد.
وی اظهار داشت : ارتباط پساب این کشتارگاه با رودخانه های منطقه توسط مدیریت آن قطع شده اما نفوذ آنها به سفره های زیر زمینی وجود دارد و نمی توان با راحتی از کنار آن عبور کرد.
پورنگ بر ضرورت نصب سیستم های تصفیه پساب این کشتارگاه جهت کاهش آلودگی آن تاکید کرد.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان تنکابن بر تغییر سیستم سنتی این کشتارگاه تاکید کرد و گفت : با وجود سنتی بودن سیستم این کشتارگاه ، نظارت و بازرسی های دقیقی در روند تولید لاشه گوشت صورت می گیرد و هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
مرتضی حاتمی افزود : مجوز های لازم جهت صنعتی شدن این کشتارگاه صادر شده و جای هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه خرید تجهیزات کشتارگاهی بسیار هزینه بر است ، اظهار داشت : برای خرید تنها یک دستگاه شوک دهنده حداقل باید 20 میلیون تومان هزینه کرد و تحقق این امر مستلزم دریافت تسهیلات است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنکابن نیز وضعیت فعلی کشتارگاه را رضایت بخش ندانست و گفت : این کشتارگاه از لحاظ محیط کار ، نیروی کار ، محصول تولیدی و سیستم فاضلاب مشکلات زیادی دارد و باید با تغییر ساختار آن از سنتی به صنعتی این مشکلات برطرف گردد.
نیما نژاد مقدم نصب دوش آب و پیش سرد کن را در این کشتارگاه ضروری دانست و افزود : متاسفانه به دلیل عدم همکاری و فقدان پرونده پرسنلی ، نیروی کار این کشتارگاه هنوز کارت بهداشت سلامت دریافت نکرده اند .
وی اظهار داشت : تاکنون مکان استراحت مناسبی برای نیروی کار این کشتارگاه در نظر گرفته نشده و سیستم فاضلاب آن کاملا غیر بهداشتی است.
نژاد مقدم با بیان اینکه در برخی موارد انتقال لاشه ها با خودروهای معمولی انجام می شود ، خاطر نشان کرد : تاکنون چندین راهکار برای رفع این مشکلات به مدیریت کشتارگاه ارائه شده و باید هرچه سریعتر آنها را برطرف نماید.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان تنکابن همچنین به مدیریت این کشتارگاه پیشنهاد کرد که تا با ثبت نام در سامانه بهین یاب نسبت به دریافت تسهیلات جهت صنعتی کردن کشتارگاه اقدام نماید.
عقیل استادی اظهار داشت : در زمینه خرید تجهیزات کشتارگاهی نیز تسهیلاتی با سود 15 درصد و با بازپرداخت 5 ساله ارائه می گردد و هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
به گفته وی ، این تسهیلات شناور است و باید هر چه سریعتر نسبت به تکمیل پرونده و دریافت آن اقدام نمود.
سامانه اینترنتی بهین یاب در دولت یازدهم و برای حمایت قانونی و ثبت نام واحدهای تولیدی که خود را مستحق اخذ تسهیلات می دانند، راه اندازی شده است.
این تسهیلات در سه بخش شامل سرمایه در گردش ، طرح های با پیشرفت بالای 60 درصد و نوسازی و ارتقای ماشین آلات پرداخت خواهد شد.
شهرستان 162 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار: علیرضا پورعلم **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
/1602/7513/1899

اقتصاد

دامپزشكي

كشتارگاه

تنكابن

کشتارگاه صنعتی شهرستان تنکابن سیستم گرفته تبدیل مشکلات زمینه کشتار تسهیلات اظهار دریافت افزود اینکه سریعتر مدیریت وضعیت بهداشت فاضلاب نماید بهداشتی تجهیزات حمایت کشتارگاهی ندارد نیروی هزینه اقداماتی نگرانی برطرف منطقه تاکید تغییر زمینی تصفیه بسیار دانست غذایی اجرایی دستگاه امنیت دامپزشکی اقدام تولید آلودگی پورنگ سامانه تولیدی متاسفانه تاکنون دهنده ارائه پرونده فعالیت بهبود ارتقای ساماندهی خبرنگار توسعه کاملا تومان تواند رضایت اندازی حسینی سلامت ضرورت حداقل