مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، دستاندازهای پرشمار جادهای در شمال کشور یکی از دغدغههای مسافران و رانندگان است.
روز به روز به تعداد این دستاندازها اضافه شده ولی از استانداردسازی آنها خبری نیست.
با توجه به شرایط اسکان مردم در حاشیه جاده و نزدیک بودن شهرهای استان مازندران و عدم رعایت قوانین و مقررات توسط تعداد معدودی از رانندگان، نباید انتظار داشت که نسبت به جمعآوری دستاندازها اقدام شود ولی استانداردسازی دستاندازها و تبدیل آن به آرامساز از مواردی است که متولیان امر باید نسبت آن اهتمام جدی داشته باشند.
عدم دید کافی، نداشتن شاخصههای استاندارد و نداشتن علائم ایمنی از مشکلاتی است که در برخی از مسیرها به شدت رانندگان را رنج میدهد و حتی در برخی مواقع منجر به خارج شدن کنترل خودرو از اختیار راننده میشود.
تعداد دستاندازها در محورهای فرعی استان هم رو به افزایش است و به نظر میرسد که با هماهنگی با متولیان امر و حین بهسازی جادهها ایجاد شده است ولی همین دستاندازها فاقد استاندارهای لازم بوده و با فاکتورگیری از مشکلات فنی که برای خودرو ایجاد میکند، ممکن است باعث صدمات جسمی و حتی جانی در هنگام عبور از دستانداز شود.
نداشتن دید کافی در طول روز و شب هنگام از مشکلات جدی در مسیرهای داری دستانداز بوده و این امر در بیشتر مسیرهای استان به وفور دیده میشود.
با توجه به اینکه همه محورهای استان مازندران محل عبور و مرور حجم انبوه از گردشگران و حتی افراد بومی است، انتظار است که نسبت به بهسازی و استانداردسازی دستاندازها اقدام ویژهای انجام شود.
به دلیل نداشتن دید کافی و نبود علائم ایمنی حتی رانندگانی که با سرعت مطمئنه در برخی محورهای مازندران تردد میکنند دچار زحمت شده و به ناچار و در شرایط نامناسب مجبور به کاهش سرعت هستند.
در همین ارتباط رئیس پلیس راه مازندران اظهار کرد: متولی نصب آرامسازها در داخل شهر شهرداریها و در خارج از شهر مربوط به سازمانهای راهداری است.
علیرضا قدمی خاطرنشان کرد: برای نصب آرامسازها و کاهنده سرعت دستورالعمل مشخصی وجود دارد.
وی با اعلام اینکه طول عرض این آرامسازها تابع الزامات خاصی است، گفت: علائم هشداردهنده باید قبل از محل آرامسازها نسب شود و آشکارسازی مناسبی در این زمینه باید در برنامه کاری قرار گیرد.
قدمی درباره برخی از آرامسازهای نامناسب در سطح شهرهای استان، گفت: هر جا مشکلی مشاهده شود، پلیس به متولیان امر گوشزد کرده و در این ارتباط مکاتباتی انجام میشود.
این مسؤول اضافه کرد: به دلیل مشکلات جادهای که برای مردم به وجود میآمد بسیار از آرام سازهای غیراستاندارد در محورهای استان جمعآوری شده است.
رئیس پلیس راه مازندران در پایان گفت: در صورت عدم استانداردسازی آرامسازها مخاطرات جدی برای رانندگان وسائط نقلیه و سرنشینان آن به وجود میآید.
به گزارش فارس، رئیس پلیس راه مازندران به جای کلمه دستانداز از واژه آرامساز استفاده کرد.
با تردد در برخی از مسیرهای جادهای و عبور از این موانع در سطح محور نه تنها زمینه کاهش سرعت فراهم نشده بلکه شاهد تنش در زمان عبور از دستاندازها شاهد هستیم و در حال حاضر نمیتوان واژه آرامساز را برای این موانع جادهای به کار برد چون با استاندارهای تعیینشده فاصله زیادی دارد.
86004/ع