مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، با توجه به نزدیک شدن دهم «ذیالحجه» عید قربان که مصادف با روز جمعه دهم شهریورماه هجری شمسی است، براساس سنت الهی بسیاری از مسلمانان جهان در این روز به قربانی گوسفند، گاو یا شتر میپردازند و بهصورت نذری نیز در بین برخی از دوستان و آشنایان یا همسایهها توزیع میکنند.
رعایت اصول بهداشتی بهمنظور پیشگیری از بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان از ضروریات است، در همین زمینه دانشگاه علوم پزشکی مازندران با صدور اطلاعیهای از مردم مازندران خواسته است تا پیامها و توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
* نکات قابل توجه در خصوص خرید دام سالم:
- از خرید دامهای بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری کنید.
- دامهایی که دارای مخاط زرد رنگی هستند(لثه، سفیدی چشم و ... زرد باشد) میتواند از نشانههای ابتلا به بیماری بابزیوز یا لپتوسپیروز باشد.
- از خرید دامهایی که دارای پشمهای بلند، ژولیده و لنگش هستند خودداری کنید.
- از خرید دامهایی که دارای نفخ و بیماریهای گوارشی مانند اسهال هستند خودداری کنید.
- دامی که بهتازگی به آن دارو تزریق شده است، نباید کشتار شود.
- از خرید دامهایی که دارای آثار کچلی روی پوست(ریختگی پشم) هستند، اجتناب کنید.
- دام را از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه کنید.
* هشدارهای مهم بهداشتی:
- از ذبح دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه جداً خودداری کنید.
- برای قطعه کردن گوشت و یا شستوشوی آن از دستکش، روپوش، پیشبند، ماسک و عینک استفاده کنید.
- لاشهها را با دهان باد نکنید و هنگام ذبح، لاشه چاقو را در دهان قرار ندهید.
- گوشت قربانی ابتدا بهمدت 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
- برای جلوگیری از آلودگی لاشهها از برش دادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه جداً خودداری شود.
- اندامها و ضایعات غیر قابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد و در محلی امن نگهداری تا در اسرع وقت در اختیار مأموران حمل زباله قرار بگیرد.
- پس از کشتار دام اجزای حرام و ضایعات و خون را در گوشهای از باغچه دفن کرده و محل ذبح را بهخوبی شستوشو داده و ضد عفونی کنید.
* پس از مشاهده موارد ذیل لاشه و یا بخشی از آن نباید مورد مصرف قرار گیرد:
- آثار ضربدیدگی و کوفتگی و خونمردگی و زردی بر روی لاشه و عضلات.
- هر گونه غدد لنفاوی بر روی لاشه باید حذف شود.
- وجود دانههای سفید رنگ به اندازه برنج در روی عضلات (بیماری سارکوسیست)
- بیش از حد قرمز بودن و پرخونی عضلات و آبدار بودن لاشه(بیماری تبدار)
- چرکی و گوشتی شدن بافت ریه (بیماری عفونی و آنتروتوکسمی)
- کبد یا جگر که همراه با کیسههای آبکی، گچی و آهکی باشد(بیماریهای انگلی نظیر کیست هیداتیک)
- وجود کرمهای برگی شکل ریز و درشت در مجاری صفراوی کبد (انگل فاسیولا)
- وجود چرک در جگر و بزرگ بودن کیسه صفرا و زردی جگر
به گزارش فارس، دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرده است که در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک درباره نحوه قضاوت لاشه دام قربانیشده با اداره دامپزشکی شهرستان محل سکونت تماس بگیرید.
86001/ج