مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، علی صیادی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: گسترش حاشیهنشینی باعث به وجود آمدن نابسامانیها و ناهنجاریهایی شده که تهدیدی جدی و مانعی اساسی در مسیر رشد و توسعه جوامع به شمار میرود.
صیادی بابیان اینکه با توجه به تغییرات ایجاد شده در فرهنگ و مختصات جوامع انسانی، بروز و شیوع آسیبها اجتنابناپذیر است، گفت: چنانچه برنامهای جامع و فراگیر با لحاظ شرایط فرهنگی و اعتقادی جامعه تدوین و اجرا شود، در کاهش حیطه تأثیرگذاری و هزینه این آسیبها برای جامعه مؤثر خواهد بود.
وی افزود: با توجه به حاکمیت نظام اسلامی در کشور و ضرورت حرکت در مسیر تحقق جامعه اسلامی و در راستای عملیاتی کردن سیاستهای کلی خانواده ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، طرح «جامعه سالم بر محوریت مسجد و خانواده» در راستای کاهش آسیبها و با نگاه پیشگیرانه و درمانی ارائه شد.
وی عنوان کرد: طرح سلامت اجتماعی، طرحی است که تکیهگاه آن بر محوریت آموزههای فرهنگ دینی و در رأس آن قرآن و عترت قراردارد و تأکید اصلی بر احیای کارکردهای مساجد به ویژه در بخشهای فرهنگی و اجتماعی و استفاده از ظرفیتهای مردمی دارد.
صیادی در ادامه عنوان کرد: احیای محوریت مسجد و خانواده و ایجاد ارتباط دوسویه و سازنده بین سه رکن اصلی جامعه یعنی خانواده، مدرسه و مسجد در راستای کاهش آسیب اجتماعی و تقویت و تحکیم بنیانهای اعتقادی، اخلاقی و عاطفی جامعه مهمترین رویکرد این طرح است.
وی عنوان کرد: در این طرح دستگاهها و نهادهای دولتی و حاکمیتی وظیفه سیاستگذاری، برنامهریزی، ساماندهی، هدایت، حمایت و نظارت را عهده دارند و طرح توسط نیروهای مردمی داوطلب و فعال در تشکلهای مردمنهاد با محوریت مسجد و امام جماعت انجام میشود.
رئیس کارگروه برنامهریزی طرح سلامت اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه طرح سلامت اجتماعی در دو بخش عمومی و اختصاصی در مناطق ۱۰گانه مشخص شده همدان و ملایر اجرا میشود، گفت: برنامههای بخش اختصاصی شامل مدیریت فرهنگی محله، زیر پوشش قرار دادن ۲۵۰ خانواده در قالب ۵ کوچه یا گروه، تنظیم برنامه کاری، ایجاد هماهنگی و تعامل در بین نهادها و سازمانهای فعال در امور حمایتی، ایجاد ارتباط شبکهای با خانوادهها و مدارس با محوریت روحانی و مسجد و توجه به استعدادیابی و توانمندسازی خانوادهها و جذب حمایتهای مردمی است.
صیادی افزود: برنامههای عمومی نیز شامل رصد، برنامهریزی و فعالیت در راستای کاهش آسیب اجتماعی، جذب مردم محله به خصوص جوانان و نوجوانان و بهرهگیری از توانمندیهای آنان در برنامههای مختلف اجرایی در محل، برگزاری دورهها و جلسات آموزشی و برگزاری مراسم دینی و اجرای طرح غنیسازی اوقات فراغت و طرحهای مختلف فرهنگی وقرآنی است.
صیادی به اهداف طرح سلامت اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد هماهنگی و تعامل در بین نهادها و سازمانهای فعال در امور حمایتی، مشاورهای، مددکاری و فرهنگی، استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای مردمی در پیشگیری از آسیب اجتماعی و کمک به آسیبدیدگان و تقویت مهارت اجتماعی و احیای کارکردهای مسجد و پررنگ کردن نقش اعتقادات دینی و مذهبی در زندگی فردی، اجتماعی از جمله اهداف این طرح است.