مازندشورا: به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی بیمارستان ایت الله روحانی بابل دکتر اویس خاکباز بیان کرد: دندانی به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم که در استخوان فک کاشته می شود و جایگزین دندان از دست رفته می شود ایمپلنت می گویند که میتواند یک پارچه و یا دو تکه باشد.
وی گفت : هنگامی که دندان ها از بین می رود، ناحیه استخوان فک که این دندان ها را نگه می دارد شروع به از بین رفتن می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: از دست دادن دندان می تواند بر کیفیت جویدن غذا و نوع غذاهایی که شما امکان خوردن آنها را دارید، تاثیر داشته باشد. بعضی افرادی که دندان های آنها از بین رفته است رژیم غذایی ضعیف دارند و به این ترتیب ممکن است سلامت کلی آنها تحت تاثیر قرار گیرد.
خاکباز اضافه کرد: میوه ها و سبزیجات خام نیازمند جویدن بیشتر هستند و به همین خاطر کسانی که با جویدن مشکل دارند ممکن است از مصرف آنها خودداری کنند و سایر انتخاب ها، همچون مخلوط کردن، پوره کردن و آب گرفتن نیز همواره قابل استفاده نیستند.
وی بیان داشت: از دست دادن دندان ها می تواند وضعیت گاز گرفتن آنها را تغییر دهد، تغییر در وضعیت گاز گرفتن می تواند باعث ایجاد مشکلات خاص برای مفصل فک شود که در اصطلاح تخصصی به آن مفصل گیجگاهی یا تحتانی نیز گفته می شود.
وی گفت: از دست دادن دندان ها می تواند وضعیت صحبت کردن و طرح لبخند شما را تحت تاثیر قرار دهد و به این ترتیب اعتماد به نفس شما را کاهش دهد.
این متخصص اضافه کرد: بدن انسان ایمپلنت دندان تیتانیوم را به عنوان اجسام خارجی پس نمی زند و هنگامی که آنها در استخوان کاشته می شوند، استخوان در یک فرآیند به نام الصاق استخوانی اطراف آن رشد کرده و گسترش پیدا می کند.
وی ادامه داد : افرادی که لثه های سالم داشته باشند و استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت در فک آنها وجود داشته باشد کاندیداهای مناسبی برای کاشت ایمپلنت محسوب می شوند.
متخصص جراحی فک و صورت بیان داشت: بعضی افراد که استخوان فک خود را از دست داده اند نیز می توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند، اما ابتدا لازم است استخوان از بین رفته با استفاده از روش های درمانی مناسب تجدید و ترمیم شود.
دکتر خاکباز ادامه داد : وجود همه دندان ها در دهان می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و با ایمپلنت شما دیگر نگران توجه دیگران به دندان های از بین رفته خود نخواهید بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: درحال حاضر جراحی کاشت ایمپلنت در نواحی بی دندانی فک، تحت پوشش چند سازمان (ارگان) محدود قرار داشته و بالتبع در شرایط آزاد در مراکز دانشگاهی با هزینه ای به مراتب کمتر از مراکز خصوصی هم اکنون درحال انجام است.
وی ادامه داد: کار ایمپلنت در کلینیک دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل به صورت دولتی انجام شده و هرروز آماده پذیرش همشهریان و هم استانی های عزیز است
خبرنگار: زینب حبیب پور گودرزی**انتشار دهنده: محسن حسن نیا
/1899/7328
اجتماعي
بهداشت
دندان
ايمپلنت