مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا سنگاری، با بیان اینکه معدن تجک قابل بهره برداری نیست، افزود: نگرانی دوستداران طبیعت و افکار عمومی مردم منطقه را با گرفتن ابطال مجوز معدن از شورای عالی معادن رفع میکنیم.
وی با بیان اینکه اخذ مجوز بهرهبرداری از معدن مازوپشته چالوس موسوم به تجک یا دژک بدون استعلام از منابع طبیعی صورت گرفته، آن را فاقد وجاهت قانونی دانست.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی نوشهر گفت: با هماهنگی دستگاههای ذیربط و بهویژه نهادهای نظارتی و پیگیریهای قانونی برای جلوگیری از فعالیت بهرهبرداری، اقداماتی صورت گرفته است.
سنگاری با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با هرگونه کوهخواری و جنگلخواری تصریح کرد: منویات مقام معظم رهبری در این خصوص برای ما فصلالخطاب است و بههیچ وجه اجازه بهرهبرداری را در منطقه جنگلی و جنگلکاری نخواهیم داد .
وی با اشاره به پیشیه این معدن، گفت: در سال ۱۳۸۳ ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر از ادامه فعالیت این معدن که در ضلع جنوبی شهرستان چالوس واقع گردید، جلوگیری و دو سال بعد با کاشت درختان سوزنی برگ، آن را جنگلکاری کرده است و اکنون، این درختان بیش از پنج متر ارتفاع دارند .
معاون حفاظت منابع طبیعی نوشهر، ادامه داد: معدن سنگ تجک چالوس طی سالهای ۶۹ تا ۷۷ به صورت منطقع چندین بار مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود که در سال ۸۱ پس از خلع ید و محصور نمودن عرصه نهالکاری شد و تقریبا قریب به دو دهه یکی از جنگلکاریهای بسیار موفق اداره کل است .
وی با اعلام اینکه منطقه تجک چالوس از جمله مناطق قابل دسترسی شهروندان برای کوهپیمایی و تفریحات سالم ورزشی است، اظهار داشت: با توجه به شرابط منطقه و وجود چشمانداز زیبا تمام سعی و تلاشمان را برای نگهداری و حفاظت از این منطقه انجام خواهیم داد .
معاون حفاظت و امور اراضی ادارهکل منابع طبیعی نوشهر از مردم و دوستداران طبیعت خواست هرگونه فعالیت غیرقانونی در حوزه منابع طبیعی را با کد ۱۵۰۴ امداد جنگل در میان گذارند تا در اسرع وقت رسیدگی شود .
حوزه اداره منابع طبیعی چالوس با ۱۶۱ هزار مساحت دارای ۷۹ هزار هکتار جنگل و ۵۳هزار هکتار مرتع است .