مازندشورا:مهدی کشاورزیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری درباره علت مرگ ماهیان رودخانه نکارود اظهار کرد: حدود ساعت 12 بعد از ظهر روز گذشته گزارشی مبنی بر تلفات ماهی در داخل شهر نکارود به محیط زیست اعلام و به محض اطلاع، اکیپ پایش تشکیل و به محل مورد نظر اعزام شد.
وی افزود: پیمایش را از ابتدای مسیر پل کمربندی نکا تا استخر ذوالفقار در دو طرف رودخانه که ماهیان سفید و بومی بر روی آب مشاهده شدند آغاز کردیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نکا گفت: در مشاهدات اولیه مشخص شد که ماهیان ریز و نسبتاً درشت در حدود 200 تا 300 گرم، روی آب آمدهاند و در مجموع در طول 500 متر مسیری که پایش شده است 2 هزار 100 قطعه ماهی تلف شدهاند.
کشاورزان ادامه داد: البته تعدادی از ماهیها در همان زمان زنده بودند و بین خشکی و آب در انتهای رودخانه قرار داشتند که پس از اطلاع از این قضیه و کشفیات، سریعاً نمونهبرداری از دو نقطه در قبل و پس از مسیر آلودگی آنجام شد، یعنی تا آخرین مسیری که محل تلف شدن ماهیها بوده و حتی تا 100 متر بالاتر را پایش کردیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نکا بیان کرد: دو نمونه آلودگی احتمالی و همچنین نمونهای از ماهیان تلفشده بهویژه ماهی سفید رودخانه نیز دریافت و روز گذشته تحویل پژوهشکده اکولوژی خزر شد تا علل مرگ شناسایی شود.
این مسؤول گفت: صبح امروز نیز تیم دیگری از ادارهکل حفاظت محیط زیست بهمنظور بررسی دقیقتر به محل وقوع تلفات مراجعه کردند و بار دیگر نیز نمونهبرداری شد.
کشاورزیان افزود: اینکه واحدهای خدماتی اطراف رودخانه فاضلابها را بهسمت رودخانه هدایت میکنند و یا با توجه به وجود استخر در این مسیر، کلر وارد رودخانه میشود و یا ناشی از عوارض فاضلابهای خانگی باشد، همه اینها میتواند احتمال آلودگی رودخانه و تلفشدن ماهیان باشد.
وی اظهار کرد: این آلودگی ممکن است از نوع آلودگی لحظهای بوده و یا اینکه فردی سمی در رودخانه ریخته باشد، به هر حال منتظر پاسخ نمونههای ارسالی هستیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نکا در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تلفشدن بیش از 2 هزار ماهی و روی آب آمدن آنها نشانه دیگری نیز دارد؛ اینکه رودخانه نکا (نکارود) دارای نشاط و شادابی است و باید سلامت آن را نیز حفظ کنیم.
این مسؤول گفت: باید از این اتفاق به فکر برنامهریزی خوب برای هدایت اصولی فاضلاب و زبالهها توسط مردم و مغازهداران در اطراف رودخانه باشیم، رودخانه نکارود زنده و شاداب است و میشود که مردم با دریافت مجوز از محیط زیست در کنار رودخانهای که از بافت شهری میگذرد، ماهی صید کنند و یک زمینه گردشگری خوبی برای مردم نکا میتوان ایجاد کرد.
انتهای پیام/ 86001/غ