مازندشورا:محمدرضا حیدری امروز در نشست مشترک شورای اسلامی شهر مشهد و پارلمان ایالتی بلوچستان پاکستان که در تالار اصلی شورای شهر برگزار شد، با بیان اینکه « شهر مشهد در هر سال میزبان 27 میلیون زائر است»، اظهار کرد: بنابراین ماهیانه دو میلیون جمعیت سیال به مشهد اضافه میشود؛ لذا شهر مشهد یک شهر 5 میلیونی است. ما خدمات خود را به این زائران هم ارایه میدهیم در حالی که اعتبارات و بودجه متفاوتی در این زمینه دریافت نمیکنیم. بنابراین ماهیانه دو میلیون جمعیت سیال به مشهد اضافه میشود.
وی ادامه داد: زمینههای همکاری بین مشهد و ایالت پاکستان میتواند در تبادل ارتباطات فرهنگی، در حوزه اقتصادی و خدمات فنی و مهندسی به ویژه در حوزه اداره شهر باشد. در زمینه توسعه فضای سبز و صدور خدمات فنی و مهندسی ما آمادگی داریم در قالب قراردادهایی در این سفر یا سفرهای آتی مشارکتهای اقتصادی داشته باشیم.
حیدری با اشاره به اینکه «مشهد در سال 2017 بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از سوی آیسسکو شناخته شده است» ، گفت: این موضوع می تواند زمینه مشترک همکاری فرهنگی و پارلمانهای محلی بلوچستان و مشهد فراهم کند.
رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه «ما در حوزه های مختلف از جمله در حوزههای عمران و شهرسازی، خدمات شهری، برگزاری نشست های مشترک و... آماده همکاری با ایالت بلوچستان هستیم»، یادآور شد: شهرداری مشهد ریاست شبکه آسیایی جامعه ایمن را تا سال2020 بر عهده دارد. ما آمادگی داریم در زمینه انتقال دانش فنی و ایجاد زیرساختهای مدیریت بحران در حوزه آموزش و زیرساختها تجربیات خود را منتقل کنیم و در این حوزه که آسیبهای زیادی وجود دارد بتوانیم برای حفاظت از سرمایههای خود کاری مشترک داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه «شهرداری مشهد در هنگام وقوع بحران چه اقداماتی انجام میدهد؟» عنوان کرد: ما ستاد مشترک مدیریت بحران داریم که همه دستگاههای مسئول در حوزه مدیریت بحران همچون آتش نشانی، وزارت بهداشت، دستگاه های نطامی و امنیتی و... عضو این ستاد هستند و با فرماندهی واحد و تقسیم کاری که از قبل صورت گرفته است نقش آنها در مدیریت بحران مشخص است.
حیدری با اشاره به اینکه «مدیریت بحران الزاماتی دارد»، گفت: مهمترینِ این الزامات، آموزش شهروندان است که در این راستا دورههای آموزشی برای شهروندان برگزار میکنیم و آنها آموزش میبینند تا ساعات اولیه بحران را مدیریت کنند و آسیبها را کاهش دهند.
وی افزود: موضوع دوم در مدیریت بحران بحث زیرساختهاست. در این زمینه پایگاههای اسکان اضطراری پیشبینی شده است که مردم میتوانند در آنها حضور پیدا کنند. مکانهای اداری و سازمانهای ایمن در هر منطقه شناسایی شده است و مردم میدانند اگر بحران به وجود بیاید به کجا مراجعه کنند. باتوجه به موفقیت ما و نقشی که در مشهد داشته ایم ریاست دورهای کشورهای آسیایی در حوزه مدیریت بحران را تا سال 2020 بر عهده داریم.
رئیس شورای شهر مشهد خاطر نشان کرد: امیدوار هستیم این تعاملات و رفتوآمدها حتما جنبه عملی بگیرند و نتیجه نشستها را در قالب تفاهمنامه عملیاتی کنیم . کشور دوست و برادر ما پاکستان تجربه دیرینهای در زمینه دموکراسی و مردمسالاری دارد. در ایران هم به برکت جمهوری اسلامی تمام نهادهای کشور و مدیران تاثیرگذار از طریق رای مردم انتخاب می شوند.شورای پنجم شهر مشهد هم بر اساس همین نگاه در یک فضای رقابتی و مشارکت حداکثری انتخاب شده و از دو ماه گذشته کار خود را آغاز کردند.