مازندشورا: با اشاره به اهمیت و لزوم کاشت درخت اظهار کرد: قبل از هر اقدامی در حوزه درختکاری باید ابتدا ارزش،کارایی و لزوم اهمیت درخت را برای مردم در زمینههای آزادسازی اکسیژن که از عناصر اصلی حیات است، جذب ریزگردها توسط شاخ و برگ درختان (همچون فیلتر هوا)، جذب گازهای سمی از جمله منو اکسید کربن و در نتیجه آسیب کمتر به لایه اُزُن که از عوامل اصلی گرما و اشعههای مضر است، جلوگیری از سیلابها، به وجود آمدن محیطی سرسبز و بسیار با نشاط و زیبا، یادآوری و تفهیم کرد.
*کاشت درخت، ضامن محیطزیست
این شهروند چالوسی افزود: با توجه به ازدیاد چند برابری جمعیت کره زمین، تولید چند برابری آلایندگیها و مصرف چندین برابر درختان بر اثر استحصال و آتشسوزی و... توازن زیستمحیطی برهم خورده و شاهد گرمای بیش از حد هستیم که با کاشت فراوان درخت، میتوان شاهد کاهش چشمگیر دما باشیم.
* توسعه جنگلها نجاتبخش حیات بشریت
وی با تأکید بر اینکه نباید به راحتی اقدام به نابودی درختان شود بلکه نسبت به حفظ آن باید کوشا بود،گفت: مردم خودشان نیز تبلیغ کننده و فعال در زمینه کاشت درخت شوند و نیز با آگاهسازی از طریق رسانهها و مرحله بعد اقدام جدی به کاشت، میتوان به توسعه جنگلها و در واقع به مقصود خود که نجات طبیعت، حیات خود و آیندگان است، دست پیدا کنیم.
عبدالرضا علینژاد عنوان کرد: وجود هر یک درخت به منزله حیات سالم و پایدار برای همه موجودات روی زمین است و نباید ساده از کنار این موضوع گذر کرد چرا که یک درخت با یک جنگل تفاوت چندانی ندارد و قطع هر درخت به منزله قطع تکهای از جنگل است.
*مسؤولان به درختکاری توجه خاصی کنند
وی درباره فعالیت خود در حیطه درختکاری، تصریح کرد: من کارمند منابع طبیعی یا جنگلبانی نیستم بلکه یک فرد عادی در جامعه هستم اما به دلیل اینکه اهمیت، لزوم و کارایی درخت را به ویژه در این برهه از
زمان با توجه به افزایش روزافزون دما در سطح کره زمین و طاقتفرسا شدن زندگی برای مردم و تلفات جانی که در چند سال اخیر شاهد آن هستیم، به مسأله درختکاری توجه خاصی دارم و از مردم و مسؤولان تقاضای همین نگاه ویژه در این زمینه را دارم و البته نه صرفاً تأیید این مطلب، بلکه اقدام عملی به کاشت درخت است.
*16 سال درختکاری
این شهروند طبیعت دوست مازندرانی ابراز کرد: شخصاً حدود 16 سال است با کاشت هزاران اصله نهال در هر جایی از شهر و محیط زندگیام، حتی در مسافرتها در کنار خیابانها اقدام به انجام وظیفهام میکنم و از این کار مثبت، به جا، واجب و لازم بسیار لذت میبرم.
*هر شهروند یک درخت
وی بیان کرد: در صورت همگامی بیشتر مردم و مسؤولان، شاهد کاشت حجم انبوهی از درخت میتوانیم باشیم و اینکه اگر در هر شهر فقط یک نفر یا یک تیم بسیار کوچک صرفاً کارش کاشت درخت باشد آن وقت در مییابیم که ما شاهد چه انبوهی از درختان زیبا با این همه کارایی رایگان در اطراف خود خواهیم بود.
* کاشت آسان و بدون هزینه درختان
علینژاد همچنین تأکید کرد: تا زمانی که فرصت هست و روند افزایش گرما فرصت کاشت آسان و بدون هزینه درختان را به ویژه در مناطق معتدلتر از ما گرفته نشد میتوان بسیاری از درختان را تنها با صرف چند دقیقه وقت گذاشتن و با استفاده از قلمه زدن، غرس کرد.
*توجه به گونههای بومی منطقه
وی با اشاره به اینکه باید از این فرصت استفاده کنیم و تا میتوانیم درخت بکاریم و این موضوع را ابتدا در سطح کشور و سپس در گستره جهانی مطرح و اهمیت دهیم، اظهار کرد: امروز کره زمین نیازمند به درختکاری است و برای درختکاری هم حتماً نباید هفته درختکاری باشد یا هزینهای برای کاشت درخت انجام داد بلکه وقتی به اطرافمان نگاه کنیم، میبینیم بسیاری از گونههای درختی بومی منطقه ما، به صورت قلمهزنی قابلیت کاشت و جوانهزدن و رشد را دارند و بنابراین با این روش میتوان از یک شاخه درخت، متناسب با هر فصل قلمههای زیادی را تهیه کرد و در محیطهای جنگلی، شهری، کوچه و خیابانها کاشت تا با توجه به رطوبت خاک شمال، جوانه زده و رشد و نمو کند.
*تداوم نهالکاری
این فعال زیستمحیطی و علاقهمند به منابع طبیعی و جنگلی، گفت: به راهم برای کاشت نهال ادامه خواهم داد و هرگز از این کار دست بر نمیدارم و برایم فرقی نمیکند که نهالها یا قلمههای نهال را در کدام نقطه از شهر و طبیعت بکارم چرا که برایم حفظ و توسعه درختکاری و منابع طبیعی مهم است و هیچ چشمداشتی از کسی و جایی ندارم.
86019/ج