مازندشورا:به گزارش خبرنگار فارس از شهرستان ساری، محسن آهنگر بعد از ظهر امروز در همایش مدارس مروج سلامت، سلامت روان، سفیران سلات اظهار کرد: در دهه 60 همه کارهای فرهنگی دانشآموزان مشارکتی بود و مدارس باید در بعد پرورشی بیشتر کار کنند.
وی با بیان اینکه مدارس باید به بهداشت محیط بیشتر توجه کنند، افزود: سرویس بهداشتی یک مدرسه استاندارد به ازای هر 40 دانشآموز یک چشمه است در صورتی که در بعضی از مدارس سرویس بهداشتی استاندارد نیست و بچهها از این سرویسهای بهداشتی میترسند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: مدارس باید فضای سبز داشته باشند و دانشآموزان احساس آرامش پیدا کنند و در این مکانها دور هم جمع شوند و کار عملی و بازی کنند.
این مسؤول با بیان اینکه مدارس باید در مکانهای امن قرار داشته باشند، گفت: مدارس باید در فضای مناسبی قرار داشته باشد و کودک با تعطیلی مدارس با فضای جادهای و ترافیکی برخورد نکند.
آهنگر با اشاره به اینکه تنها 20 درصد مدارس استان مروج سلامت هستند، تصریح کرد: بین 3 هزار مدرسه در استان تنها 70 مدرسه در بحث مروج سلامت به گرید 5 رسیدند و باید خیلی در این زمینه کار شود.
وی بیان کرد: دولت باید مدار را واگذار کند و خصوصی شوند و تجربه نشان داده که در جایی که با مشارکت مردم اداره میشود بهتر عمل میکنند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه آموزشها باید به صورت گروهی و مشارکتی باشد، گفت: مدارس را باید از رقابتهای ناسالم دور کرد و همه مدارس باید مروج سلامت باشند و پای کار بیایند.
این مسؤول با تاکید براینکه سلامت یکی از چالشهای بزرگ کشورها است، افزود: کودکان و نوجوانان برای تکامل رشد شخصیتی باید با آموزش، رژیم غذایی متعادل، بازی در مکانهای سالم و ایمن و حمایت عاطفی نیاز دارند و در صورت مواجهه با چالشهای بزرگ زندگی از دیگر کودکان موفقتر هستند.
آهنگر با اشاره به اینکه اثرگذاری تربیت و سلامت باید ریشهای باشد، یادآور شد: امروزه سلامت دارای ابعاد زیادی است و ارتباط صحیح و کنترل مشکلات و تسلط بر استرسها نیز از ابعاد سلامت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه درصد چاقی و اضافه وزن بین نوجوانان مازندران را 14 درصد و کم وزنی در بین دانشآموزان زیر یک درصد است، خاطرنشان کرد: پرخوری در میان دانشآموزان زیاد شده است و مدارس باید بوفههای بهداشتی و سالم داشته باشند و مدیران مدرسه بر فعالیت بوفهها نظارت دقیق داشته باشند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: برای رسیدن به مدرسه که ارتقا دهنده سلامت است و آن را مروج سلامت مینامیم باید آگاهی، برنامهریزی وجود داشته باشد.
86051/ع