اختلال شنوائی ، شایع ترین نقص مادرزادی در ایران

مازندشورا: ساری - ایرنا - مسئول گروه غربالگری سازمان بهزیستی کشور با اعلام این که اختلال شنوائی مهم ترین نقص مادرزادی در ایران است ، گفت : در ایران از هر یکهزار نوزاد ، سه نفر مبتلا به این اختلال تشخیص داده می شوند .

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر محسن فیرزوبخت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری بر ضرورت فراگیری صد در صدی غربالگری شنوائی نوزادان تاکید کرد و افزود : چون علل اختلال شنوایی از جمله بر اثر عواملی مانند عفونت های گوش میانی در سنین بالای سه سال تغییر می کند که افت تحصیلی کودک و مشکلات روانی را برای آنان به دنبال دارد، اجرای طرح غربالگری پیش از یک سالگی الزامی و موثر است.
وی یکی از برنامه های بهزیستی را افزایش پوشش طرح غربالگری شنوائی برای نوزادان و شیرخواران معرفی و ابراز امیدواری کرد که پوشش این طرح در سال جاری به 80 درصد برسد.
طرح غربالگری ، تشخیص و مداخله زودهنگام برای رفع نقص شنوائی نوزادان و شیرخواران در کشور از سال 81 کلید خورد و سال گذشته پوشش این طرح به 72 درصد رسیده بود.
بر اساس آمار رسمی بهزیستی کشور در این مدت بیش از 17 میلیون کودک در کشور غربالگری شنوائی شدند که بیش از 21 هزار نفر دچار اختلال بودند که پس از مداخله درمانگرانی موفق شدند وارد مدارس شوند.
شناسائی نقص شنوائی در کودکان زیر یک سال و مداخلات درمانگرانه ، علاوه بر درمان آسان تر و کم هزینه تر ، سبب پیشگیری از عوارض دیگری مانند اختلالات گفتاری در سن کودکی و کاهش کیفیت زندگی در دوران پس از آن می شود.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ، ایران جزو هفت کشور اول دنیا در زمینه غربالگری شنوایی و فعالیت های مرتبط برای رفع اختلالات کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی است.
** طرح غربالگری برای کودکان 3 تا 5 سال
مسئول گروه غربالگری سازمان بهزیستی کشور همچنین اعلام کرد که اجرای طرح غربالگری برای کودکان 3 تا 5 سال در کشور در تمامی استان های کشور اجرایی شده است .
فیروزبخت گفت : اجرای این طرح به صورت پایلوت در 13 استان کشور انجام و نتایج جمع آوری شد و از 13 آبان ماه با برگزاری کارگاه کشوری آموزشی طرح ، دستورالعمل اجرای آن به تمامی استانهای کشور ابلاغ می شود.
وی از فعالیت بیش از 600 واحد غربال شنوایی در کشور خبر داد و افزود که بیش از 96 درصد مجریان غربالگری در کشور متخصصین این رشته هستند .
** قانونی شدن غربالگری ، نیازمند حمایت مجلس
فیروزبخت یکی از چالش های اجرای طرح غربالگری در کشور را اجباری نبودن آن دانست و گفت : طرح های غربالگری هیچ زمان به صد در صد نمی رسد چون متاسفانه اجباری کردن غربالگری در کشور علیرغم این که بارها جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، به صورت قانونی در نیامده است.
وی افزود : اجبار قانونی غربالگری نه تنها سبب پوشش صد در صدی می شود ، بلکه هزینه ها را برای دولت و سازمان های متولی و خود مردم کاهش می دهد.
مسئول گروه غربالگری سازمان بهزیستی کشور اجرای طرح غربالگری را نیازمند تجهیزات گران قیمت دانست و گفت : باید استان ها را به دستگاه الکترو فیزیولوژیک تجهیز کنیم .
وی افزود : در چند سال گذشته با همکاری خوب وزارت بهداشت با بهزیستی ، واحدهای غربالگری بهزیستی برای انجام تست در سه روز اول تولد نوزادان در بیمارستان های بیشتر مناطق کشور مستقر شدند که همچنان حضور دارند.
مسئول گروه غربالگری سازمان بهزیستی برای شرکت در کارگاه منطقه ای غربالگری شنوائی به مازندران سفر کرد.
در این کارگاه یک روزه کارشناسان و نمایندگان 10 استان کشور شامل آذربایجان غربی و شرقی ، قزوین ، زنجان ، گیلان ، گلستان ، مازندران ، قم ، اردبیل و البرز شرکت دارند.
خبرنگار : رضاغلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7335/1654

اجتماعي

غربالگري

بهزيستي

مازندران

غربالگری بهزیستی شنوائی اجرای کودکان نوزادان استان افزود شنوایی اختلال کارگاه مازندران قانونی اختلالات مسئول فیروزبخت دانست دارند اجباری نیازمند هزینه شیرخواران مانند خبرنگار مداخله گذشته فعالیت بهداشت اعلام تمامی