مرگ دومین فک خزری در پره صیادان مازندرانی

مازندشورا: تور صیادان مازندرانی در یک هفته اخیر دومین قلاده فک خزری ، تنها پستاندار دریای خزر را به کام مرگ کشاند.

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، هفته پیش هم یک قلاده فک خزری به خاطر گیر کردن در تور ماهیگیران مازندرانی در ساحل سرخرود در غرب استان تلف شد.
روابط عمومی محیط زیست مازندران روز دوشنبه اعلام کرد که لاشه دومین فک خزری امروز در ساحل تالاب بین المللی میانکاله در شرق این استان پیدا شده است .
پارسال هم صیادان مازندرانی در همین منطقه یک قلاده فک خزری را که داخل تور ماهیگیری گیر کرده بود با کمک نیروهای گارد حفاظت محیط زیست منطقه رها کرده و به درمانگاه ویژه این آبزی در آشوراده فرستاده بودند.
فُک خزری که نام علمی آن ' پوسا کاسپیکا Pusa caspica ' است ، از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست که فقط در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن زندگی می‌کند.
این گونه تنها پستاندار دریای خزر محسوب می‌شود و به دلیل صید بی‌رویه و به‌هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بین‌المللی است.
** ناآگاهی صیادان ، علت مهم تلفات فک خزری
مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی ' لنی هارد ' استان گلستان به خبرنگار ایرنا گفت که آشنا نبودن صیادان مازندرانی و گیلانی با وضعیت زیستگاهی فک خزری سبب می شود تا هر ساله چند قلاده از این آبزی کمیاب در این استان ها تلف شود.
امیر صیاد شیرازی افزود : دوره طلایی برای زنده ماندن فک خزری پس از گرفتار شدن در تور ماهیگیری حدود 20 دقیقه است و صیادان باید در این مدت از گرفتار شدن فک خزری در تور آگاهی یافته و حیوان را رها کنند.
وی گفت : به نظر می رسد صیادان این دو استان خیلی دیر به تورهایی که در آب های ساحلی پهن کردند ، سرکشی می کنند و به همین دلیل با جسد فک مواجه می شوند.
شیرازی افزود : همه ساله تعدادی فک خزری در تور صیادان مازندرانی و گیلانی کشته می شوند و این روند در استان گلستان به دلیل آشنا بودن صیادان با دوره طلایی زنده ماندن فک در تور ماهیگیری به صفر رسیده است.
بر اساس آمار کمتر از یکصد هزار قلاده فک خزری در دریای خزر باقی مانده است .
فک خزری به‌طور میانگین یک و نیم متر طول و 68 کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فک به شمار می‌رود.
فک‌ها جانورانی با ارزش‌ هستند که حتی با مدفوع خود یک منبع غذایی در دریای خزر به وجود می‌آورند و نابودی آن‌ها اکوسیستم خزر را به خطر می‌اندازد.
فک‌ها در تابستان ، بهار و پائیز بیشتر در آب‌های ایران زندگی می‌کنند و برای زایمان به مناطق یخی در شمال دریای خزر مهاجرت می‌کنند.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654

اجتماعي

فك خزري

محيط زيست

تورماهيگيري

صیادان استان دریای مازندرانی قلاده خبرنگار ماهیگیری طلایی افزود فلاحتی ماندن شیرازی گرفتار فک‌ها زندگی منطقه ایرنا کمیاب دومین گلستان گیلانی