مازندشورا: شهردارآنلاین: جلسه علنی شورای اسلامی شهر مرند با حضور شهردار این شهر به بررسی علت تاخیر برخی پروژه های شهری پرداخت.

مازندشورا:شهرداری مرند سه پروژه مهم در دست اجرا دارد که هر سه با مشکل روبه رو و متوقف شده است؛ یکی از این پروژه ها، مجتمع گردشگری و تجاری 'جواهر' در مرکز شهر است که از 6 سال پیش آغاز اما دو سال است که متوقف شده است.
پس از کش و قوس های فراوان، شورای شهر چندی پیش، مجوز ورود مستقیم شهرداری مرند جهت مسقف کردن مرکز شهر را صادر کرد؛ به رغم آنکه اعلام شده بود عملیات مسقف سازی مرکز شهر تا 29 بهمن امسال به اتمام می رسد اما تاکنون این امر محقق نشده است.
رئیس شورای اسلامی شهر مرند در این جلسه گفت: شهرداری مرند زیر بار مالی سرسام آوری قرار گرفته و با این وضع نمی توانیم با قراردادن این پروژه در وضعیت نامعلوم، خسارت بیشتری را متحمل شویم.
اکبر یحیوی تاکید کرد: شورای شهر مدافع منافع مشارکت کننده و شهرداری مرند در این پروژه است و ما نیز برای اصلاح روند این پروژه تلاش می کنیم، پیرامون اجرا یا اجرا نکردن این پروژه در خیابان رنجبری نیز باید شهرداری و مشارکت کننده به توافق برسند، قطع درختان در مسیر این پروژه هم باید به صورت کارشناسی بررسی شود.
رئیس شورای اسلامی شهر مرند افزود: ما به هیچ وجه در پی فراری دادن سرمایه گذار از این شهر نیستیم، ما دست سرمایه گذار را هم می بوسیم.
سخنگوی شورای شهر مرند نیز خطاب به شهردار گفت: به مردم قول داده بودیم در 29 بهمن عملیات مسقف سازی مرکز شهر، به اتمام برسد که تاکنون هیچ کاری انجام نشده و مردم علت تاخیر آن را جویا هستند.
محمدتقی طهماسب پور با اشاره به اینکه رفتار متقابل شهرداری و مشارکت کننده، باید مطابق با قرارداد و قانون باشد، خاطرنشان کرد: رفع موانع این پروژه به عهده شهرداری است.
وی ادامه داد: اگر مشارکت کننده حاضر به همکاری نبود ما موظف به اظهارنامه و عزل قرارداد و بقیه ماجرا هستیم، اما سوال اینجاست که آیا موانع این پروژه که مورد تعهد شهرداری می باشد، رفع شده است.
دیگرعضو شورای اسلامی شهر مرند با انتقاد از عدم تعیین تکلیف پروژه جواهر خاطرنشان کرد: به رغم پرداخت مکرر به مشکلات پروژه جواهر در صحن شورای شهر، هنوز مشخص نیست مسقف کردن مرکز شهر چه زمانی به اتمام می رسد.
مقصود استادی افزود: مهم ترین مساله مسقف کردن مرکز شهر است و مصوبه شورای شهر برای ورود مستقیم شهرداری نیز برهمین اساس بود اما نه تنها این مشکل حل نشده بلکه مباحث دیگری در این بین مطرح می شود.

شهردار مرند، در پاسخ به مطالبات اعضای شورای شهر مرند، به تشریح وضعیت پروژه جواهر اشاره کرد و گفت: جلسات متعددی با حضور مشارکت کننده برگزار شد و اخطارهای لازم و فرصت هایی داده شد.
حسین کاوه افزود: بازهم صلاح می دانیم ادامه پروژه به دست خود سرمایه گذار و مشارکت کننده صورت بگیرد، اما اگر مشارکت کننده تا پایان سال فعالیت خود را آغاز نکند، شهرداری مستقیم وارد می شود.
وی ادامه داد: باز هم در حال رایزنی هستیم و اصرار داریم که از این پروژه پشتیبانی کنیم تا مشارکت کننده خودش عملیات عمرانی را ادامه دهد.
کاوه، حل مشکل برق پروژه را یکی از مطالبات مشارکت کننده دانست و گفت: با حل مشکل و جابجایی کابل برق فشار قوی در سه خیابان امام، طالقانی و رجایی در مرکز شهر، کارهای عمرانی پروژه قابل اجراست که برای اجرا یا عدم اجرای پروژه در خیابان جلفا نیز در حال رایزنی هستیم.
شهردار مرند با اشاره به اینکه بیشتر موانع این پروژه از سوی شهرداری حل شده و یا در حال رفع است، تاکید کرد: شروع یا عدم شروع خیابان رنجبری مهم ترین مساله ماست، مشارکت کننده نیز اعلام کرده باید کل پیاده رو در اختیار او قرار بگیرد که بستن آن در این موقع از سال کارسختی است و تبعات اجتماعی دارد.
کاوه در پاسخ به عضو شورای اسلامی شهر مرند مبنی بر اعلام زمان دقیق اتمام مسقف کردن مرکز شهر گفت: هدف اول ما مسقف کردن مرکز شهر است اما نباید فراموش کنیم که خیابان رنجبری نیز بخشی از پروژه جواهر است و تعدادی مغازه در این خیابان پیش فروش شده و باید تعیین تکلیف شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مرند، با تقدیر از فعالیت های شهرداری در طول این مدت ابراز کرد: عمده دغدغه مردم شهر حتی مهم تر از پروژ جواهر، مقاوم سازی پل ولایت است که شاهرگ ورودی شهر محسوب می شود که با مسدود کردن این پل، ترافیک سنگینی را به ویژه در روزهای بارانی ایجاد کرده است.
طهماسب پور افزود: مردم می خواهند عامل اصلی تبدیل پل به این وضعیت را بشناسند اینکه چرا شهرداری در زمان افتتاح این پل، آن را کارشناسی تحویل نگرفته است.
وی با بیان اینکه پل ولایت به لانه موش ها تبدیل شده بود، خاطرنشان کرد: همین مساله نشان دهنده عمق ماجراست، تاکنون سه هزار و 600 کیسه سیمان به بدنه پل تزریق شده و استحکام سازی کامل این پل، نیازمند 10 میلیارد ریال هزینه است.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر مرند هم گفت: پروژه های عمرانی شهرداری مرند تا امروز بدون طی مراحل فنی انجام گرفته است که در پل ولایت نیز شاهد این مساله هستیم، دیواره سنگی پل نمی توانست در این ارتفاع باشد و شهرداری وقت نیز هیچ گونه نظارتی نداشته و حتی مکاتبه ای انجام نداده است.
فرامرز آخوندی تاکید کرد: بعد از اتمام حفاری ها، مسیر پل باید بازگشایی شود، از شهرداری می خواهیم در زمان بارش برف و باران نیز به هیچ عنوان، از مسیر رودخانه و کنارگذر این پل برای رفت و آمد استفاده نشود.

شهردار مرند نیز در این باره گفت: این عملیات پیشرفت قابل قبولی دارد و تا سه روز آینده مسیر پل بازگشایی می شود که البته خراب شدن یکی از دستگاه ها، علت تاخیر است.
کاوه اظهار کرد: تغییراتی که در ارتفاع این پل در ابتدای احداث صورت گرفته بود، باعث نشست این پل شده است. 
معاون عمرانی شهرداری مرند نیز پیرامون این پل ابراز کرد: تغییر ارتفاع پل، عدم خاکریزی مناسب و سیستم اشتباه سازه از جمله مشکلات اصلی این پل بود، اما نمی شد این پل را از نو بنا کرد چرا که هزینه بالایی دارد.
وی ادامه داد: با مطالعه و بررسی صورت گرفته، طرح اجرای میکروپارک یعنی تزریق از بالا مطرح شد اما دوباره مورد مطالعه قرار گرفت و محکم سازی به صورت افقی به تصویب رسید و عملیات آن با اعتباری بالغ بر سه میلیارد و 750 میلیون ریال آغاز شد.

شهردار مرند در بخش دیگر با اشاره به فعالیت 95 روزه خود در سمت شهرداری گفت: طی این سه ماه 120 میلیارد ریال پرداختی داشته ایم که علاوه بر حقوق کارکنان، مقداری از بدهی ها نیز پرداخت شد، در اوایل آغاز کار بسیاری از مراجعه کنندگان به شهرداری از طلبکاران شهرداری بودند.
کاوه افزود: پیش از این، بیمه های پیمانکاران از سوی شهرداری پرداخت نمی شد و 45 میلیارد ریال بابت این مساله بدهی داریم که هم اکنون با روال طبیعی و قانونی پیگیری می شود.
وی گفت: سال آینده لایحه ای را جهت ارائه تسهیلات برای بافت های فرسوده و کمک به ساخت و ساز در شهرک میلاد مرند به شورای شهر ارایه می کنیم.
کاوه همچنین از بهسازی محل دفن زباله شهرداری مرند خبر داد و اظهار کرد: ضمن بازدیدی که رئیس محیط زیست شهرستان مرند از این محل داشت، بهسازی این محل را تایید کرد که نسبت به گذشته بهبود یافته و امروز دفن روزانه زباله صورت می گیرد.
شهردار مرند تاکید کرد: پروژه های جدید را پس از تصویب بودجه نهایی شهرداری آغاز خواهیم کرد که برای اولین بار، مناقصه ها در اسفندماه برگزار می شود.
شهرستان مرند با 250 هزار نفر در 70 کیلومتری شمال غرب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

شهرداری پروژه شورای کننده مشارکت خیابان شهردار جواهر اسلامی مساله افزود ادامه عملیات اتمام اینکه هستیم گرفته میلیارد تاکید عمرانی اشاره پرداخت ارتفاع بررسی موانع ولایت فعالیت خاطرنشان وضعیت تاکنون مستقیم مشکلات رنجبری اعلام سرمایه تاخیر خواهیم بازگشایی امروز متوقف هزینه آینده اظهار زباله شهرستان بهسازی تصویب مطالعه تزریق قرارداد برگزار بگیرد مطالبات پیرامون تعیین تکلیف سخنگوی رایزنی ابراز کارشناسی اجرای طهماسب داریم تبدیل