جایگاه احزاب فازی

مازندشورا: دکتر مجید قربانی مدرس دانشگاه و مولف چندین کتاب دانشگاهی و پژوشگر در حوزه‌های اجتماعی و شهری یادداشتی برای پایگاه خبری مازندمجلس ارسال نمود که عینا منتشر می‌شود

مازندشورا: دکتر مجید قربانی مدرس دانشگاه و مولف چندین کتاب دانشگاهی و پژوشگر در حوزه‌های اجتماعی و شهری یادداشتی برای پایگاه خبری مازندمجلس ارسال نمود که عینا منتشر می‌شود:

 

جایگاه احزاب فازی

منطق فازی، پس از به چالش کشیدن منطق 0 و1 افلاطون وهمفکرانش وارد عرصه علمی کشور شد. به نظر دانشمندانی که در علم ریاضی به سراغ منطق فازی رفتند، در هر مرحله از گسترش و رشد فرایندهای موجود در جهان، ترکیبی از 0و1 را شاهدهستیم. به عبارت دیگر از منظر فازی، دنیا فقط سیاه و یا فقط سفید نیست بلکه خاکستری است.

اما با بررسی منطق فازی در فرآیندهای جاری جامع، از جمله در حوزه سیاست، شاهد ظهور احزاب و جریان‌های مختلف سیاسی با نگرش فازی در سطح جامعه هستیم. شاید این نخستین بار باشد که از اصطلاح فازی در ادبیات سیاسی استفاده می‌شود.

"احزاب فازی" به احزابی گفته می‌شود که در شرایط مختلف، دارای مواضع متناسب با آن شرایط هستند. این احزاب، با گذشت زمان و با تغییر شرایط یک فرایند یا پدیده، تغییرات نسبی سیاسی دارند.

برای مثال فرض کنید که در بحث ورود کالای خارجی، نظر اولیه مبنی بر عدم واردات کالاهای لوکس در کشور باشد و موضع آن حزب، تاکید بر تحریم خرید کالای لوکس باشد ولی با گذشت زمان و درخواست بخشی از جامعه جهت استفاده از آن کالا وهمچنین با توجه به نبود تکنولوژی لازم جهت تولید آن کالا، تصمیم به حمایت از ورود آن کالا به همراه تکنولوژی مربوطه به کشور، اتخاذ می‌شود. این نوع همپوشانی با شرایط روز جامعه در "احزاب فازی "به چشم می‌آید.

به نظر می‌آید که در شرایط کنونی جامعه که نیاز به توسعه پایدار در همه زمینه‌ها احساس می‌شود، تفکر فازی که در علم ریاضی جایگاه ویژه‌ای پیداکرده است، در عالم سیاست نیز، جایگاه به خصوصی را از آن خود کند.

این تلاقی علم ریاضیات با علم سیاست را به فال نیک گرفته وامیدواریم شاهد اتخاذ تصمیمات درست فازی توسط خواص سیاسی در شرایط مختلف جامعه باشیم.

مجید قربانی احزاب فازی مجید قربانی کاندید شورا قربانی شورای شهر ساری