برداشت چوب تجاری از جنگل‌های کشور ممنوع است/ مدیریت جنگل‌های شمال نیازمند کمک مردم

استان مازندران جزء مناطقی است که اگر بخاطر تغییرات اقلیمی نتوانیم در مناطق بالادست پیرامون موضوع آبخیزداری فعالیت کنیم احتمال خطر سیلاب وجود دارد

مازندشورا: رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بدون کمک مردم نمی‌توان برای مدیریت جنگل ‌های شمال برنامه ریزی کرد چرا که مردم خیلی جلوتر از ما فکر می‌کنند لذا باید مردم را آگاه کنیم.

علی تیموری پنج‌شنبه ۶ دی ماه در دیدار با نماینده ولی فقیه در مازندران، با بیان اینکه مسائل و مشکلاتی در حوزه منابع طبیعی  مازندران است و این استان شرایط خاص خودش را دارد، اظهار کرد : عمده جنگل‌های هیرکانی در ۳ استان‌های مازندران، گیلان و گلستان است .

وی حفظ جنگل‌ در استان‌های شمالی را موضوع با اهمیت دانست و افزود: وظیفه حفظ و تثبیت وضعیت موجود جنگل‌های هیرکانی جز وظایف اولیه سازمان منابع طبیعی است و توسعه بهره برداری اولویت دوم است.

تیموری با بیان اینکه مجلس یازدهم بدرستی در برنامه هفتم طرح صیانت را که در برنامه ششم آمده بود تصویب کرد، افزود: اول، برداشت چوب تجاری از جنگل‌های شمال ممنوع  شد. دوم، برداشت چوب‌های خشکیده و درختان خطرساز در حاشیه رودخانه را با حساسیت خاصی تصویب کرد که می‌بایست با تایید رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و توسط مامور منابع طبیعی انجام شود و با برگزاری مزایده به فروش برسد .

وی اظهار کرد :استان مازندران جزء مناطقی است که اگر بخاطر تغییرات اقلیمی نتوانیم در مناطق بالادست پیرامون موضوع آبخیزداری فعالیت کنیم احتمال خطر سیلاب وجود دارد لذا یکی از ‌های مهم ما اجرای طرح آبخیزداری در مناطقی‌ست که مطالعه صورت گرفته است.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، یادآور شد :در سطح کشور بدنبال افزایش زراعت چوب هستیم که اخیرا بخشنامه‌ای را به استان‌ها جهت واگذاری زمین برای اجرای زراعت چوب ابلاغ کردیم که در برنامه هفتم هم مصوب شده است.

این مسئول افزود: امسال به‌دنبال این موضوع هستیم با کمک بخش خصوصی ۱۲۰ میلیون قطعه نهال را تولید کنیم که زراعت چوب باعث می‌شود بتوانیم درختان طبیعی را حفظ کنیم.

تیموری با بیان اینکه سال گذشته ۲۵۰ میلیون اصله نهال را کاشتیم که امسال هم بدنبال این هستیم، اظهار کرد: مقرر شد ۱۳۰ میلیون در بخش دولتی و ۱۲۰ میلیون توسط بخش خصوصی مورد کاشت قرار گیرد و کاشت نهال از وظایف سازمان منابع طبیعی است و باید افزایش پیدا کند .

وی افزود: افزایش سرانه فضای سبز و جنگل داخل کشور نسبت به دنیا کمتر است بطوریکه برای ما ۱۷۰۰ متر و در دنیا ۵۲۰۰ متر است از این رو با کمک مردم می‌بایست به ۱ میلیارد کاشت نهال برسیم تا سرانه فضای سبز خودمان را افزایش دهیم .

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اعلام اینکه در سال  ۱ میلیون متر مکعب بیابان تولید می‌کنیم که بخشی از آن مربوط به تغییرات اقلیمی است و بخشی مربوط به عملکرد است، خاطرنشان کرد: ۴۲ درصد از تالاب‌های ما با کمبود آب مواجه و خشک شده است و ۱۱ درصد از  کشور فرونشست زمین داریم که ‌بایست با حساسیت خاصی  موضوعات اقلیمی را پیگیری کنیم .

جنگل