نصب تبلیغات فقط در محل ستادهای نامزدهای انتخاباتی مجاز شد/ وظایف دستگاه‌ها درباره تبلیغات نامزدهای انتخابات مشخص شد

دست‌اندرکاران امور اجرائی ملزم به بی‌طرفی در انتخابات شدند/ زمان تبلیغات انتخاباتی داوطلبان شوراهای شهر تعیین شد

مازندشورا: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، مقررات جدیدی را در خصوص تبلیغات انتخاباتی تصویب کردند.

بر اساس این مصوبه، نصب آثار تبلیغاتی در محل ستادهای انتخاباتی نامزدها مجاز است، اما الصاق هرگونه آگهی تبلیغاتی روی علائم راهنمایی، تابلوهای بیمارستان‌ها، مدارس، موسسات آموزشی، ادارات دولتی، خودروهای دولتی، و سایر تاسیسات عمومی و خصوصی بدون رضایت، ممنوع است.

ماده 75 مکرر 7:

الصاق اعلامیه‌ها روی اماکن و تجهیزات عمومی و دولتی یا املاک خصوصی بدون رضایت ممنوع است.

مرتکبان این تخلف مشمول مجازات درجه 7 قانون مجازات اسلامی، به استثنای حبس خواهند شد.

تبصره‌ها:

مأموران انتظامی موظف به دستگیری مرتکبان این جرم و ارجاع آن‌ها به مقامات قضائی هستند.

شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مکلفند جایگاه‌هایی برای تبلیغات با رعایت مساوات و مطابق آیین‌نامه اعلام‌شده توسط هیأت اجرایی شهرستان تخصیص دهند.

این مصوبه گامی برای حفظ نظم و عدالت در تبلیغات انتخاباتی به شمار می‌رود.

دست‌اندرکاران امور اجرائی ملزم به بی‌طرفی در انتخابات شدند

ادامه رسیدگی به جزئیات طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد.

وکلای ملت در این جلسه پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با اکثریت آرا ماده 46 طرح مذکور را تصویب کردند.

مصوبه نمایندگان به شرح ذیل است:

ماده 46- یک ماده به عنوان ماده 75 مکرر 6 به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

ماده 75 مکرر 6- مقامات سمت‌های موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری، ائمه جمعه دائمی و موقت، کارکنان نیروهای مسلح، رئیس و اعضای هیأت‌های نظارت، هیأت‌های اجرائی و ستاد انتخابات در کلیه سطوح، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و معاونان و مشاوران آنها و بازرسان و سایر دست‌اندرکاران امور اجرائی و نظارتی انتخابات در طول مدت مسئولیت در فرآیند انتخابات موظفند، در ساعات و محیط اداری و غیراداری بی‌طرفی کامل را حفظ نمایند و نمی‌توانند به‌نفع‌ یا به ضرر نامزدها و احزاب و گروه‌های سیاسی در انتخابات و مواضع آنها اقدام یا اعلام‌نظر کنند. عدم رعایت مفاد این ماده، جرم است و مرتکب به جزای نقدی درجه 6 موضوع ماده (19) قانون مجازات اسلامی و به انفصال از خدمات دولتی و عمومی از 6 ‌ماه تا یک ‌سال محکوم می‌شود.

وظایف دستگاه‌ها درباره تبلیغات نامزدهای انتخابات مشخص شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران با تصویب ماده 41 این طرح به شرح زیر موافقت کردند:

«ماده 41- یک ماده به عنوان ماده 75 مکرر 1 به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

ماده 75 مکرر 1- در راستای بند (3) سیاست‌های کلی انتخابات و به ‌منظور ایجاد عدالت انتخاباتی، نهادها و دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری، یک ‌ماه قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی فهرست و مشخصات کامل امکاناتی که عرفاً می‌توان از آنها برای تبلیغات عمومی در انتخابات استفاده کرد و برنامه زمان‌بندی پیشنهادی خود را در اختیار هیأت اجرایی شهرستان قرار می‌دهند. این هیأت موظف است حداکثر دو هفته قبل از شروع تبلیغات، فهرست امکانات، تسهیلات و برنامه‌ زمان‌بندی، هزینه‌ استفاده از آنها و نحوه مراجعه نامزدها برای استفاده را مبتنی بر اصل برابری فرصت تبلیغاتی و عدالت انتخاباتی حسب هر حوزه انتخابیه، به اطلاع نامزدها برساند.

تبصره- استفاده از امکانات و اموال دستگاه‌های موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری برای فعالیت یا تبلیغات انتخاباتی در غیر از موارد مجاز در این قانون توسط کارکنان، داوطلبان، نامزدها و یا هر شخص دیگر، ممنوع و مرتکب به مجازات جرم سوءاستفاده از اموال و امکانات دولتی محکوم می‌شود.

زمان تبلیغات انتخاباتی داوطلبان شوراهای شهر تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه و در روند بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، ماده 40 این طرح را تصویب کردند.

اصلاح ماده 75 قانون انتخابات شوراها:

مطابق این مصوبه، ماده (75) قانون به شرح ذیل اصلاح می‌شود:

ماده 75: فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی شوراهای اسلامی شهر و روستا، از هشت روز پیش از روز اخذ رأی آغاز شده و تا بیست‌وچهار ساعت پیش از زمان اخذ رأی ادامه خواهد داشت. تخلف از مفاد این ماده موجب مجازات‌های درجه شش مندرج در ماده (19) قانون مجازات اسلامی (مصوب 1 اردیبهشت 1392) به استثنای حبس خواهد بود. علاوه بر آن، متخلفان به محرومیت از دو دوره داوطلبی در انتخابات شوراهای اسلامی کشور محکوم خواهند شد.

موارد تخلف تبلیغاتی شامل:

هرگونه تبلیغ علیه دیگر داوطلبان. افراد تنها مجاز به بیان شایستگی‌های خود یا داوطلب مورد نظرشان هستند.

هتک حرمت، تهدید، یا اظهارات خلاف واقع علیه داوطلبان.

نوشتن یا اظهار مطالب خلاف واقع.

دیوارنویسی.

تبلیغات خارج از مهلت قانونی، شامل سخنرانی و انتشار مطالب تبلیغاتی.

برهم زدن اجتماعات، تعرض به ستادهای انتخاباتی و سخنرانی‌های قانونی.

استفاده از کاروان‌های تبلیغاتی.

وعده‌های خارج از صلاحیت شوراهای اسلامی.

استفاده از آثار تبلیغاتی مغایر با عفت عمومی یا موازین شرع.

اقدامات مخل امنیت ملی مانند ایجاد تفرقه قومی و مذهبی.

استفاده از نمادهای خاص، نظیر لباس یا رنگ مشخص در شعب اخذ رأی.

مقررات تبلیغاتی دیگر:

انتشار نظر یا تصویر مقامات: استفاده از نظر، تصویر یا نماد مقامات و افراد موضوع ماده (75 مکرر 6) به نفع یا ضرر نامزدها ممنوع است؛ مگر مواردی که پیش‌تر جنبه عمومی داشته‌اند.

استفاده از اظهار نظر یا نام دیگران: تبلیغات انتخاباتی با استفاده از نام، تصویر یا نماد اشخاص حقیقی و حقوقی تنها با موافقت کتبی آنها مجاز است.

حفظ آگهی‌های تبلیغاتی: هیچ‌کس حق ندارد آگهی تبلیغاتی الصاق‌شده در محل‌های مجاز را معدوم یا مخدوش کند.

انتخابات شوراها