مازندشورا: مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ساخت واحدهای مسکن مهر تحویل داده نشده دراستان زنجان بیش از ۹۰ درصد پیشرفت کرده و تا پایان امسال پرونده مسکن مهر استان به طور کامل بسته می‌شود. همچنین یکی از برنامه‌های اصلی اداره کل مسکن و شهرسازی زنجان نوسازی بافت فرسوده شهری است که با جدیت دنبال می‌شود.

مازندشورا:کلیم الله وثوقی، مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان درگفت وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به تشریح عمده‌ترین اقدامات و برنامه‌های این اداره کل پرداخت و با بیان اینکه ساخت واحدهای مسکن مهر تحویل داده نشده دراستان زنجان بیش از ۹۰ درصد پیشرفت کرده و تا پایان امسال پرونده مسکن مهر استان به طور کامل بسته می‌شود، عنوان کرد: حدود ۲۸ هزار واحد مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر و ۴۵۰۰ واحد نیز در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر استان درحال پیگیری است و این پروژه درمجموع در ۱۸ شهر استان پیگیری شده است.

وثوقی افزود: اکنون از ۱۸ شهر استان تنها دو شهر زیر ۲۵ هزار نفر و دو شهر با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر دارای پروژه ناتمام مسکن مهر است و دربقیه این واحدها مسکن‌های مهر تکمیل و تحویل داده شده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه از ۲۸ هزار واحد مسکن مهر شهرهای با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر بیش از ۲۶ هزار و ۵۰۰ واحد تحویل داده شده‌است، گفت: ۱۵۰۰ واحد در شهرهای زنجان و ابهر باقی مانده که بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی افزود: ۱۲۴ واحد مسکن مهر در شهرهای با جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر چوروق و بیدج باقی مانده که تا پایان امسال تحویل داده می‌شوند.

بهسازی بافت‌های فرسوده شهری

وی همچنین یکی از اولویت‌های اداره کل مسکن و شهرسازی را بهسازی بافت‌های فرسوده شهری عنوان کرد و گفت: شهر زنجان دارای ۵۱۱ هکتار بافت فرسوده است و برای احیای این بافت‌ها برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده که یکی از آنها تشویق مردم برای نوسازی واحدهای مسکونی است که دراین راستا وزارت راه و شهرسازی سیاست‌های تشویقی برای احیای بافت‌های فرسوده تدوین کرده است که بخشی از آن با همکاری شرکت مادر تخصصی شرکت عمران و بهسازی شهری انجام می‌شود.

مدیر کل راه وشهرسازی استان زنجان با اشاره به مصوبه پرداخت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده گفت: متقاضیان بابت نوسازی هر واحد مسکونی در شهر زنجان ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت می‌کنند و این رقم برای شهرهای خرمدره، خدابند و ابهر ۳۰۰ میلیون ریال است و متقاضیان با مراجعه به شهرداری به منظور اخذ پروانه ساختمانی باید قید کنند که ملک آنها در بافت فرسوده قرار دارد و پس از وارد کردن مدارک اسکن شده در سامانه تسهیلات بافت فرسوده و تأیید مدارک آنها، به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

وی افزود: صدور پروانه ساختمانی برای واحدهای مسکونی در بافت فرسوده شامل ۵۰ درصد تخفیف است و سازمان نظام مهندسی نیز برای طراحی نقشه‌های ساختمانی در این محدوده تخفیف ۲۰ درصدی درنظر گرفته است.

ساخت سه بزرگراه اصلی در زنجان

وثوقی همچنین به طرح‌های عمرانی و جاده‌ای زنجان اشاره کرد و گفت: تبدیل محورهای زنجان-بیجار، جاده ترانزیت و قدیم زنجان به ابهر و همچنین سلطانیه-خدابنده-کبودآهنگ به بزرگراه ازجمله سه محوری هستند که جزو طرح‌های مهم و اولویت‌دار استان زنجان محسوب می‌شوند. اکنون طول راه‌های استان زنجان ۵۶۸۳ کیلومتر است. بزرگراه محور سلطانیه-خدابنده-همدان به طول ۱۰۵ کیلومتر در دست ساخت است و توسعه باند دوم محور زنجان-ابهر-تاکستان به صورت مقطع مقطع در دست انجام است. همچنین باند دوم بزرگراه زنجان-بیجار به طول ۷۵ کیلومتر دردست ساخت است.

وثوقی افزود: از دیگر طرح های راهسازی استان زنجان می‌توان به ساخت راه‌های اصلی یکی به طول ۱۳۶ کیلومتر در محور زنجان-دندی-تکاب و دیگری به طول ۱۰۵ کیلومتر در محور زنجان-بناب-منجیل اشاره کرد.همچنین در محور زنجان-میانه نیز به طول ۱۵ کیلومتر عملیات راهسازی داریم.

وی همچنین عنوان کرد: در سه محور زنجان-دندی، زنجان-بناب-منجیل و درام-کلور نیز پروژه ارتقای راه فرعی به اصلی داریم.

وثوقی به کمبود اعتبارات برای توسعه راه‌های زنجان اشاره کرد و گفت: امسال اعتبار واضحی ابلاغ نشده و بیشتر از محل اعتبار اسناد خزانه استفاده می‌کنیم. البته پروژه بزرگراه سلطانیه-خدابنده در ردیف اعتبارات اقتصاد مقاومتی است که امیدواریم از این محل اعتبار خوبی به آن اختصاص یابد.

وی با اشاره به واقع بودن زنجان در مسیر آزادراه تهران-تبریز توضیح داد: دراین مسیر استان زنجان از سمت شرق با قزوین و از محور غربی با آذربایجان شرقی همجوار است و تعامل خوبی دراین دو محور با استان‌های همجوار داریم. اداره کل راه و شهرسازی رنجان اهتمام ویژه‌ای در ارتقای ایمنی بزرگراه‌های زنجان-تبریز و زنجان-قزوین دارد که ازجمله آنها می‌توان به خط‌کشی سالانه و بازسازی، احیا و نصب علایم ایمنی اشاره کرد. همچنین سال گذشته رویه آسفالت محور زنجان-قزوین به اتمام رسید  و امسال دو پیمانکار ۱۰ میلیارد تومانی برای روکش بزرگراه زنجان-تبریز درنظر گرفته شده‌اند.

وثوقی یادآور شد: ۲۰۰ کیلومتر از مسیر آزادراه تهران-تبریز در حوزه استان زنجان قرار دارد که ۱۰۵ کیلومتر آن به سمت زنجان- قزوین و بقیه به سمت زنجان-تبریز است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ایمنی راه های استان زنجان در سطح استاندارد تامین شده و لکه‌گیری محورهای روستایی و سپس خط‌کشی این مسیرها در اولویت است.

وی همچنین عنوان کرد: محورهای زنجان-قزوین، زنجان-تاکستان و زنجان-تبریز به ترتیب پرترافیک‌ترین محورهای استان زنجان هستند.

پیشرفت ۷۳ درصدی ساخت بیمارستان ابهر

وثوقی با بیان اینکه یکی از طرح‌های عمرانی مهم در ابهر، ساخت بیمارستان الغدیر است، گفت: بیمارستان ۲۳۵ تختخوابی الغدیر ابهر در زمینی به مساحت ۳۲ هزار مترمربع و زیر بنای ۱۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع و در پنج طبقه برای انجام چهارعمل اصلی جراحی در حال احداث است.

وی با اشاره به پیشرفت ۷۳ درصدی پروژه ابراز کرد: در قسمت اورژانس پروژه افزایش متراژ خواهد داشت و تعداد ۲۰ تخت برای آن پیش بینی شده و بخش عمده ای از تجهیزات بیمارستان خریداری و آماده نصب است. بخش‌های زنان و زایمان، کودکان و نوزادان، داخلی و جراحی در این پروژه در نظر گرفته شده که در نوع ارایه خدمات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وثوقی تاکید کرد: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با درصد پیشرفت فیزیکی بسیار بالا در دستور کار دولت قرار دارد.

زنجان استان وثوقی فرسوده کیلومتر همچنین اشاره بزرگراه پروژه شهرسازی شهرهای پیشرفت تبریز بیمارستان قزوین امسال تحویل افزود ایمنی محورهای جمعیت راه‌های بالای عنوان تسهیلات دراین مسکونی سلطانیه خدابنده داریم اعتبار بافت‌های طرح‌های درصدی گرفته ساختمانی نوسازی اینکه اداره بهسازی احیای واحدهای پایان می‌شوند ارتقای اعتبارات هکتار عملیات منجیل راهسازی می‌توان آزادراه تهران خط‌کشی الغدیر مترمربع ویژه‌ای همجوار تاکستان پرونده جراحی توسعه تخفیف تکمیل درنظر مدارک دارای متقاضیان میلیون پروانه پرداخت مانده فیزیکی ازجمله استاندارد وزارت بیجار عمرانی برنامه‌های اکنون