اختصاصی مازندشورا: اگر بپذیریم که بررسی چالشها وفرصت های قرن پانزدهم شمسی، شرط لازم جهت تدوین برنامه ها وتعریف چشم انداز شهر ساری به عنوان یکی از باسابقه ترین شهرهای جنوب دریای خزر است، طراحی نقشه راه ساری۱۴۰۰ الویت اقدامات مسولین ونخبگان شهر خواهد بود.
از مولفه های اصلی مورد نظر مردم ومسولین بحث رونق اقتصادی و رفاه ومعیشت عمومی است.اما با توجه به آسیب پذیربودن اقتصاد چه درسطح داخلی وچه بین الملل، کلیدواژه "اقتصاد مقاومتی" بسیار راهگشا خواهد بود.
اهمیت این مطلب به قدری است که عبارت "اقتصادمقاومتی، اقدام وعمل" از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال ومحور فعالیت های نهادهای دولتی,عمومی وخصوصی واقشار مختلف مردم، نام گذاری شده است.
با توجه به شرایط اقتصادی کشور وموضوعات مرتبط باان چه در داخل وچه درسطح بین المللی، اهمیت پرداختن به این مقوله برکسی پوشیده نیست.
شایدبتوان به این فرضیه اشاره کرد که وقتی صحبت از مقاومت می شود، قطعا این مقاومت در مقابل هجمه ای صورت می گیرد.بسیاری از نخبگان براین باور هستندکه مدل اقتصادی کشورهای مختلف، متناسب با ظرفیت ها، منابع انرژی، نیروی کار وشرایط اجتماعی، فرهنگی وسیاسی، طراحی وپیاده سازی می شود.
برای نمونه در کشوری مانند یونان,پس از مشکلات فراوان اقتصادی ناشی از تصمیمات وتاکتیک های دولت، به مدل "اقتصاد ریاضتی "روی اوردند والبته کش وقوس های فراوان بین دولت ونخبگان واقشارمردم در این زمینه به وجود امد.
در کشور ما با توجه به ارزیابی های صورت گرفته از موقعیت فعلی، محورهای چندگانه از اقتصاد مقاومتی از طرف مسولین بیان شده است. از جمله می توان به این اشاره کرد که اقتصادمقاومتی، اقتصاد منفعلانه نیست بلکه اقتصاد پویا ودانش بنیان است. شاید به همین دلیل باشد که رهبر معظم انقلاب، تاکید بر تکیه برتولیدات وتوانمندی داخلی فرمودند وهمچنین برحمایت از شرکت های دانش بنیان وطراحی و پیاده سازی تکنولوژی ساخت محصولات به صورت بومی، داشته اند.
به نظر میآید که با تدوین وتنظیم "سند راهبردی اقتصادمقاومتی" گام اولیه برای عمل به محورهای اقتصادمقاومتی برداشته می شود. اما تنظیم "سندراهبردی اقتصاد مقاومتی " جهت شهری استراتژیک مانند ساری، بسیار بااهمیت میباشد.
به منظور تدوین "نقشه راه اقتصادمقاومتی"جهت شکل دهی اقدامات مسولین ومردم به سمت یک شهر توسعه یافته والگو در سطح منطقه وکشور، می توان باب رگزاری جلسات، همایش ها وسمینارها، همچنین تهیه دستورالعمل وبخشنامه ها وتنظیم سند، ذهن وفکر شهروندان را برای نیل به اهداف ترسیمی اماده کرد.
امیدواریم با اقدام مناسب ودرنهایت با عمل به محورهای اقتصادمقاومتی، مسیر رشد وبالندگی در سطوح مختلف برای شهر تاریخی ساری در ابتدای قرن پانزدهم شمسی پیموده شود.