مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، کتایون صداقتیزاده یکشنبهشب در نخستین جشنواره زیستفناوری دانشآموزی مازندران در پژوهشکده شمال انستیتو پاستور کشور، اظهار کرد: این جشنواره میتواند اقدام مهمی در راه ایجاد خلاقیتهای نوین و کارآمد برای جامعه باشد.
وی رشته زیستفناوری را رشتهای ارزشمند و مهم در جهان دانست و افزود: این رشته امروز با درآمد بالایی همراه است.
عضو کمیته پایلوت نظام ملی زیستفناوری دانشآموزی با اعلام اینکه نباید برای توسعه فناورهای نوین از دانشگاهها گام برداشت، تصریح کرد: ایران اسلامی باید به جایگاهی برسد که از مقاطع پایه اقدام به تولید علم کرده و مسؤولان دست به ترویج رشتههای نوین در جامعه بزنند و آنها را رواج دهند.
این مسؤول با تأکید بر اینکه ایران در زمینه زیستفناوری در بین کشورهای دنیا به رتبه 14 رسیده است، بیان کرد: هماکنون کشورمان در بین کشورهای منطقه رتبه نخست را دارد.
صداقتیپور ادامه داد: باید برای آینده کشور متخصصین رشته زیستفناوری از پایه تربیت شده و آموزشهای لازم را کسب کنند.
وی با اشاره به اهمیت بهسزای آشنایی دانشآموزان با زیستفناوری و پرداختن به آن، افزود: جشنواره زیستفناوری دانشآموزی مازندران برای نخستین بار برگزار شده که در آن به بخشهای تخصصی حوزه زیستفناوری پرداخته شد.
رابط پژوهشکده شمال انستیتو پاستور کشور با ادارهکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: با برگزاری این جشنواره میتوانیم بروز توانمندیهای دانشآموزان علاقمند و مستعد در بخشهای علوم زیستی و زیستفناوری را شاهد باشیم.
این مسؤول ادامه داد: زیستفناوری دانشآموزی طرح پایلوت کشوری بوده که مازندران مجری آن است.
صداقتیزاده بیان کرد: مرحله نخست این طرح از سال گذشته با شرکت و آموزش 100 دانشآموز آغاز شد که این دانشآموزان از 14 مدرسه شهرهای مختلف مازندران بودند.
وی با اعلام اینکه دانشآموزان شرکت کننده در این جشنواره بزرگ نوآوریها و توانمندیهای خود را به نمایش درآوردند، گفت: دانشآموزان با راهنمایی معلمان توانستند دستاوردهای حاصل چند ماه تلاش پژوهشی و علمی خود را به نمایش درآورند.
کارشناس ارشد زیستشناسی در مازندران با اعلام در اختیار گذاردن کتابهای منبع از سوی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عملیاتی کردن آن پس از تدریس، یادآور شد: هماکنون فاز نخست این طرح به کار خود پایان داده و امیدواریم تا بهمنماه سال جاری با شرکت یک هزار دانشآموز مازندرانی این اقدام مهم در سطح کشور اجرا شود.
این مسؤول با اعلام ارائه دستاوردهای دانشآموزان مازندرانی در 40 غرفه نمایشگاهی، گفت: از چهار معلم برتر و تلاشگر به همراه 16 اثر نمونه دانشآموزی تجلیل میشود.
صداقتیزاده تصریح کرد: با توجه به اهداف تبیینی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دورنمای طرح ترسیم شد و رویکرد نهایی آن در حوزه زیستفناوری کشور برای رفع خلاء موجود و چشمانداز لازم برای دست یافتن به قطب علمی منطقه است.
وی گفت: برای مهیا کردن تجهیزات فاز نخست طرح در مدارس مبلغ 70 میلیون ریال و در پژوهشسراهاب مازندران مبلغ 140 میلیون ریال در نظر گرفته شد همچنین مدارس علاقمند به شرکت در این طرح میتوانند نیازهای تجهیزاتیشان را به مرکز پژوهشکده شمال انستیتو پاستور کشور که در شهرستان آمل واقع شده است، اعلام کنند.
انتهای پیام/86012/پ/ذ40