آموزش مستمر؛ لازمه ارتقاء فرهنگ شهروندی

اختصاصی مازندشورا: همکاری سازمان‌های مختلف با آموزش و پرورش و تهیه ساز و کارهای مناسب برای آشنایی عملی دانش‌آموزان با مقولاتی مانند رعایت قانون، حفاظ از محیط زیست، اهمیت به کارهای اجتماعی و گروهی، آشنایی با حقوق شهروندی و ... از طریق ابزار نوین از جمله تولید محتوای الکترونیکی و همینطور بازدیدهای علمی می‌تواند در طولانی مدت متضمن ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه گردد

اختصاصی مازندشورا: یکی از مهم‌ترین محورهای مدیریت شهری مبحث آموزش است و لازمه توسعه شهری پایدار، آموزش مستمر و پیاپی شهروندان است. در کنا آموزش شهروندان باید به آموزش مدیران شهری نیز توجه کافی شود. ایران کشوری است که به لحاظ علمی پیشرفت‌های بسیار ارزشمندی به خصوص در زمینه الکترونیک و فضاهای الکترونیکی داشته است. از آن جایی که سرعت پیشرفت در ارتباطات و فناوری اطلاعات به کمتر از یک دقیقه رسیده است، این ضرورت احساس می‌شود که جوامع شهری به خصوص شهرها بزرگ برای رسیدن به توسعه پایدار زمینه‌ها و بسترهای لازم را فراهم کنند. استفاده از فضای مجازی به خصوص شبکه‌های اجتماعی برای آموزش شهروندان می‌تواند یکی از راه‌های نسبتا ارزان و پرکاربرد در زمینه انتقال مفاهیم مربوط به شهروندی باشد. در دسترس بودن ابزار و همینطور ضریب نفوذ بالای اینترنت در استانی مانند مازندران این فرصت را فراهم می‌آورد که امر مهم فرهنگ‌سازی و آموزش شهروندی بدون واسطه و بسیار راحت انجام شود.

علاقه و توجه نسل جوان به خصوص نوجوانان و نونهالان به استفاده از گوشی‌های هوشمند این نیاز را ایجاب می‌نماید که بیش از پیش بر روی این مقوله حساسیت ایجاد شود و محتوای مناسب در اختیار از این قشر مهم از جامعه قرار گیرد.  

در بحث فرهنگ سازی توجه به کودکان و نونهالان حرف اول را می‌زند زیرا فرهنگی که در سنین کودکی در انسان نهادینه شود برای همیشه با او خواهد ماند و قابل تغییر نیست، بدین منظور همکاری سازمان‌های مختلف با آموزش و پرورش و تهیه ساز و کارهای مناسب برای آشنایی عملی دانش‌آموزان با مقولاتی مانند رعایت قانون، حفاظ از محیط زیست، اهمیت به کارهای اجتماعی و گروهی، آشنایی با حقوق شهروندی و ... از طریق ابزار نوین از جمله تولید محتوای الکترونیکی و همینطور بازدیدهای علمی می‌تواند در طولانی مدت متضمن ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه گردد.

از نمونه‌های موفق فرهنگ سازی در مدارس می‌توان به فرهنگ سازی سازمان راهنمایی و رانندگی با عنوان (همیار پلیس) نام برد که در سال‌های اخیر تعداد تلفات و تصادفات جاده‌ای در ایران را به طرز چشمگیری کاهش داد. پیش‌بینی می‌شود زمانی که این همیاران پلیس به سنین جوانی و میانسالی برسند، سوانح و حوادث جاده‌ای و بی‌قانونی‌ها در رانندگی به حد مطلوبی کاهش یابد و این فرهنگ سازی چیزی نیست که در عرض مدت کوتاهی و با دستورات بخشنامه‌ای به دست بیاید بلکه سال‌های نیاز به آموزش درست و مستمر است تا به نتیجه برسد.

 ورود سازمان‌های مختلف به بحث آموزش نونهالان علاوه بر آنکه نتایج کوتاه مدت خود را نشان می‌دهد بلکه در طولانی مدت نیز باعث فرهنگ‌سازی درست می‌شود و این امر نیازمند آموزش مستمر و پیگیری‌های بی‌وقفه است.

آموزش شهروندی حقوق شهروند آموزش کودکان همیاران پلیس ارتقا فرهنگ فرهنگ شهروندی محتوای الکترونیک