مازندشورا: ساری - مشاور وزیر کشور در امور اجتماعی گفت: ۷۰ سال در ایران به مسائل اجتماعی نگاهی سازمان‌یافته نشده است.

مازندشورا:بهمن مشکینی در حاشیه برگزاری دوره آموزشی تخصصی آشنایی با قوانین سازمان‌های مردم‌نهاد در گفتگو با خبرنگار مهر در امور اجتماعی، حاشیه‌نشینی، بیکاری، اعتیاد، زنان سرپرست خانواده را ازجمله مسائل اجتماعی دانست و گفت: این آسیب‌ها باید شناسایی شود.

وی افزود: برای درک این آسیب‌ها باید علت‌یابی اجتماعی شود، همچنین یکی از معضلات آینده ایران گسترش اچ ای وی است که به‌صورت لگاریتمی روبه افزایش است..

وی با ارائه تعریف درست سرمایه اجتماعی افزود: هنجارهای پدید آمده از درون روابط اجتماعی با شاخص‌هایی ازجمله رضایت، اعتماد و مشارکت نهادی سرمایه اجتماعی یک جامعه را تشکیل می‌دهد که هر چه این سه مقوله بالا باشد سرمایه اجتماعی آن جامعه بالاست.

مشاور وزیر کشور در امور اجتماعی تصریح کرد: هرگاه سرمایه اجتماعی پایین باشد آسیب اجتماعی بالا است و اگر سرمایه اجتماعی بالا باشد آسیب اجتماعی پایین است.

مشکینی با اشاره به این‌که قبل از انقلاب اسلامی پنج برنامه توسعه‌ای و پس از انقلاب نیز تاکنون پنج برنامه توسعه تدوین‌شده است گفت: در این برنامه‌های توسعه‌ای بیشتر جنبه اقتصادی و سخت‌افزاری موردتوجه بوده است که درمجموع می‌توان گفت: ۷۰ سال است که در ایران به مسائل اجتماعی نگاهی سازمان‌یافته نشده است.

وی در بخش دیگر بابیان این‌که در برنامه چهارم توسعه ماده ۹۷ و ۹۸ قانون درزمینهٔ مسائل اجتماعی تصویب شد اظهار داشت: هیچ‌گونه برنامه‌ریزی و اعتباری برای اجراشدن این دو قانون صورت نگرفت و در خاموشی ماند.

معاون سازمان‌های مردم‌نهاد در امور اجتماعی گفت: برنامه‌های اجتماعی در کشور بر اساس آمایش همه‌جانبه سرزمینی صورت نگرفته است و اجرای برنامه‌های اقتصادی بدون در نظر گرفتن آمایش سرزمینی تدوین‌شده است که به دنبال آن حاشیه‌نشینی و مهاجرت اتفاق می‌افتد.

مشکینی در خصوص تشکل‌های مردم‌نهاد اظهار داشت: یک کار تشکیلاتی که به‌صورت گروهی برای رسیدن به هدف مشترک ایجادمی شود و مبتنی بر چهارشاخه ازجمله خرد جمعی است.

اجتماعی سرمایه مسائل برنامه برنامه‌های ازجمله مشکینی مردم‌نهاد تدوین‌شده توسعه‌ای توسعه اقتصادی اظهار قانون آمایش سرزمینی جامعه آسیب‌ها حاشیه‌نشینی سازمان‌های افزود به‌صورت این‌که پایین مشاور انقلاب