مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس، جمهوری اسلامی ایران در سال 72 و با مصوبه مجلس به کنوانسیون حقوق کودک ملحق شد.
از سال 72 تا 88 وزارت امور خارجه به نمایندگی از دولت امور مربوط به اجرای مفاد کنوانسیون را نظارت و گزارشهای ادواری را تنظیم و ارسال کرد.
از دیماه سال 88 با مصوبه دولت، وزارت دادگستری به عنوان مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک تعیین و اقدامات خود را آغاز کرد.
با تصویب آییننامه مرجع، شورای هماهنگی متشکل از نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط تشکیل و دبیرخانه مرجع شکل گرفت و در حال حاضر کارگروههای تخصصی زیرمجموعه دبیرخانه استقرار و جلسات خود را برگزار و پیشنهادات لازم را به شورا ارائه میدهند جلسات اصلی شورا نیز هر دو ماه یکبار منعقد و تصمیمات لازم را اتخاذ میکند.
یکسال و اندی است که اداره امور بانوان و خانواده استانداری مازندران طبق قوانین وزارت کشور و وزارت دادگستری عضو متناظر پیگیری حقوق کودک شده و مسائل مربوط به حقوق کودکان در کارگروهها مورد بررسی قرار میگیرد.
امروز پنجمین کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استانداری مازندران به ریاست علیرضا یونسی معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران و با حضور مظفر الوندی دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری و هیأت همراه، مدیرکل بهزیستی و پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تشکلهای مرتبط با امور کودک استان در سالن شماره یک استانداری مازندران برگزار شد.
در ابتدای جلسه دو دستگاه بهزیستی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان که مرتبط با موضوع کودک هستند گزارش خود را ارائه دادند.
سعید آرام مدیرکل بهزیستی مازندران در تشریح عملکرد این سازمان در ارتباط با کودکان اظهار کرد: آموزش کودکان در معرض آسیب و دچار معلولیت قبل از دبستان انجام میشود.
ارائه خدمات به 60 کودک کار و خیابانی در ساری
وی با بیان اینکه 200 کودک بیسرپرست و بدسرپرست در 20 مرکز شبه خانواده نگهداری میشوند، افزود: مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابانی در شهرستان ساری به 60 کودک ارائه خدمت میکند.
آرام با اعلام اینکه 30 مرکز نگهداری کودکان معلول و سه مرکز شبانهروزی در استان فعالیت میکنند خاطرنشان کرد: 100 کودک آسیبدیده در مراکز خانه سلامت حمایت و نگهداری میشوند.
قاسم عزیززاده گرجی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران در ادامه جلسه با بیان اینکه مخاطبان کانون سنین 7 تا 17 سال هستند، اظهار کرد: مهمترین اقدامات کانون پرورش فکری برگزاری جشنواره ملی مطبوعات کودک و نوجوان، جشنواره ملی نمایش عروسکی، جشنواره قصهگوی رضوی، جشنواره مشاعره و شعرخوانی و جشنواره استانی مجموعههای شنی بوده و اردوهای استانی است.
در ادامه مسؤولان سمنها و تشکلها به بیان مشکلات و موضوعات پیرامون کودکان پرداختند.
مظفر الوندی دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق بشر وزارت دادگستری با اشاره به اینکه جمعیت 30 درصدی کودکان در کشور افزود: باید از نگاه صدقهای و عاطفی پرهیز شود و این نگرش تغییر کند.
وی با بیان اینکه 20 حق در مفاد کنوانسیون برای کودکان لحاظ شده است، افزود: آموزش، زندگی، هویت و تفریح از حقوق کودک است که باید به عنوان یک مطالبه قانونی مدنظر قرار گیرد.
الوندی با بیان اینکه طبق مفاد کنوانسیون کودکان باید از سلامت، رفاه و امنیت غذایی، توزیع مناسب امکانات، تامین اجتماعی کامل، نهاد مستحکم خانواده و به دور از فقر و فساد و تبعیض برخوردار شوند عنوان کرد: تضمین برابری و عدم تبعیض نسبت به کودکان، مشارکت جویی، رعایت منافع عالی کودک، نقد پذیری کودکان و پاسخ گویی و رویکرد جنسیت محور ارزشهایی است که باید در مورد کودکان به استوار بود.
به گزارش فارس، دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری در دوازدهمین سفر خود به استانها دو روز مهمان مازندران بوده و بازدید از کانون اصلاح تربیت نکا، و مرکز نگهداری کودکان و منطقه حاشیهنشین نوبنیاد و بند نسوان زندان و مرکز نگهداری کودکان در بابل، دیدار با رئیس کل دادگستری و دادستان و جلسات با کارگروههای تخصصی بانوان و سمنها و تشکلها از برنامههای سفر دو روزه دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و هیأت همراه به مازندران بوده است که امید است دستاوردهای سفر این هیأت به مازندران روزهای بهتر و زندگی شادتری برای کودکان این استان به ارمغان آورد.
انتهای پیام/86029/ک40/