مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائمشهر، برنامه «تبری شو» در شب میلاد امام موسی کاظم(ع) با حضور شعراء، فرهیختگان و علاقهمندان فرهنگ بومی و مازندرانی امشب در سالن اجتماعات شهرداری قائمشهر برگزار شد.
تاریخنگار مازندرانی در این مراسم با بیان اینکه برای حفظ سنتها و آئینهای مازندرانی ثبت روزی به نام مازندران در تقویم کشور انجام شد، اظهار کرد: تیرماه سیزده شو یکی از آئینهایی است که در مازندران در سالیان گذشته انجام میشد و سعی میشود تا امروز هم زنده نگه داشته شود.
حسین اسلامی افزود: ما مازندرانیها قبل از علویان نسبت به امام علی(ع) و خاندان پاک و مطهرش ارادت داشتیم و قبل از ورود آنان یاعلی گفتیم و آن روز را به عنوان نقطه عطفی قرار دادیم و به تاریخ شمسی 14 آبانماه را به روز مازندران تبدیل کردیم.
وی تصریح کرد: در این هفته زبان، غذا، گویش و لباس و موسیقی این منطقه در قالب برنامههای متنوع به مردم و بهویژه نسل جوان معرفی میشود.
این مورخ مازندرانی با بیان اینکه مازندران سرشار از تاریخ ناب و ادب کهن است، اظهار کرد: ما ملتی هستیم که تاریخ و تمدن قدیمی داریم و باید آن را حفظ کنیم.
اسلامی ضمن گلایه از پوشش برخی از جوانان و گرایش به سمت مدلهای غربی تصریح کرد: آنقدری که در کشور خودم جوانان را با پوشش عجیب و مدل موهای غربی دیدهام در خود کشور آمریکا ندیدم و این به آن علت است که ما با خود و فرهنگمان بیگانه شدیم و تنها علاج این درد حفظ اصالت و یادآوری تاریخ و آداب اجدادمان است.
وی به بزرگان و فرهیختگان قائمشهری اشاره کرد و گفت: در تاریخ و ادبیات مازندران، در همه عرصهها بزرگان بنامی داریم که فردوس حاجیان، ابوالحسن خوشرو، شروین کاظمی و خیلیهای دیگر جزء این افتخارات هستند.
این کارشناس تاریخ فردوس حاجیان، مخترع شهرک الفبا را سرمایه بزرگ شهر، استان و کشور برشمرد و افزود: اعضای شورای شهر باید یک خیابان اصلی در شهر را به نام وی نامگذاری کنند تا نام این استاد برجسته در ذهنها جاودان بماند.
اسلامی تصریح کرد: ملتی که زبان خود را فراموش کند ملتی مرده است و سرآغاز مرگ ملتها با مرگ زبان آن ملت شروع خواهد شد و باید زبان و گویش محلی را احیاء کنیم و نگذاریم مازندران بمیرد.
در ادامه این مراسم از کتاب «قصههای راک» که به زبان طبری توسط بانوی مازندرانی خوانده شد و احمد باوند از آموزگاران قائمشهر آن را جمعآوری و به رشته تحریر درآورد، رونمایی شد.
گفتنی است این کتاب شامل 43 قصه و 37 هزار کلمه است و بهزودی یک قصه از این کتاب در یک مجله روسی به چاپ خواهد رسید.
به گزارش فارس، چند تن از شاعران بهنام قائمشهری با خواندن اشعار محلی زینتبخش محفل بودند و در پایان این مراسم، با آش و غذاهای محلی از مهمانان پذیرایی شد.
انتهایپیام/86017/ر40/