مازندشورا: ساری - رئیس هیئت داوران دومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان گفت: هنر غنی و موسیقی بومی مازندران در سراشیبی رکود و فراموشی قرار گرفته است.

مازندشورا:کیوان پهلوان در حاشیه جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان - لیلم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: جشنواره‌ای مانند لیلم با سازمان‌دهی مناسب می‌تواند فرصتی برای جذب گردشگر باشد و در روزگار بحران هویت، یکی از راههای حفظ هویت فرهنگی، بازگشت به آیین‌ها و آداب‌ورسوم سنتی و فولکلوریک است.

وی یادآور شد: مازندران از دیرباز تاکنون یکی از مراکز مهم تجلی موسیقی محلی کشور بوده که متأسفانه امروز این هنر غنی در سراشیب رکود و فراموشی قرار دارد.

رئیس هیئت‌داوران دومین جشنواره موسیقی بومی البرز نشینان "لیلم" خاطرنشان کرد: موسیقی محلی در حفظ میراث فرهنگی گذشتگان نقش بسیاری ایفا می‌کند و در این میان، باورها و آداب‌ورسوم چون بخشی از فرهنگ جامعه، پیوندهای عمیقی با موسیقی محلی دارد.

پهلوان افزود: حفظ و پاسداشت موسیقی بومی منجر به وحدت میان نسل‌ها شده و می‌تواند به انسجام بیشتر جامعه امروز کمک کند.

وی تصریح کرد: جشنواره موسیقی بومی لیلم که امسال دومین سال تولدش را آغاز کرده فرصتی برای انتقال بین فرهنگ‌ها و علاوه بر آن پنجره‌ای نو در صورت ساماندهی بین دستگاه‌های مربوطه در جهت جذب گردشگر است.

رئیس هیئت‌داوران دومین جشنواره موسیقی بومی لیلم یادآور شد: در نخستین روز جشنواره شاهد فضایی منسجم‌تر و ساختارمندتر از سال گذشته بودیم که این خود نویدی از تداوم این رویداد فرهنگی است.

پهلوان با اشاره به پربار بودن نخستین روز جشنواره موسیقی لیلم گفت: سرنا، دسرکوتن، قرنه و کمانچه در مرحله تک‌نوازی و دو گروه محلی در نخستین روز مسابقات باهم به رقابت پرداختند.

وی افزود: این قبیل جشنواره‌ها علاوه بر اینکه نقش مهمی در جذب جوانان به موسیقی فولکلور دارد می‌تواند تلنگری برای مسئولان فرهنگی و اهالی موسیقی باشد تا هرچه سریع‌تر حمایت جدی خود را به‌صورت عملی در این رابطه انجام دهند و فضاهای مناسب آموزشی را در استان بسط دهند.

رئیس هیئت‌داوران دومین جشنواره موسیقی بومی لیلم تصریح کرد: با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توان فضای تبلیغی مناسبی برای جذب گردشگران در این‌گونه جشنواره‌ها فراهم کرد.

هفتم آذرماه چراغ جشنواره موسیقی بومی لیلم روشن شد و گروه‌های مقامچیلار، تلار، پرستوهای مهاجر و تبری نوادر ساری و گروه‌های موسیقی عاشیقلارمیشو، کادوس و سارنگ درآمل اجرای خود را به نمایش می‌گذارند.

موسیقی جشنواره فرهنگی دومین می‌تواند پهلوان نخستین هیئت‌داوران جامعه افزود علاوه گروه‌های جشنواره‌ها فرهنگ تصریح یادآور مناسب مازندران البرزنشینان فرصتی گردشگر امروز آداب‌ورسوم میراث