مازندشورا:الهام فخاری در سی و چهارمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به مدیریت شهری گذشته، افزود: متاسفانه آمادگی برای مدیریت بحران در حداقلیترین وضعیت دیده نشده و نقص کار آنها که به وضوح پیداست و مردم آن را تجربه کردند. اما مسئله مهم این است که امروز ما چه تضمینی می توانیم به مردم بدهیم؟ اکثر برنامه های میان مدت و بلندمدتی که مطرح شد نیازمند تامین بودجه از دولت و... است. در کنار این برنامه ها راه و روش های نوآورانه کوتاه مدت نیاز است و می توانیم از نهادهای دانشگاهی و نوآور کمک بخواهیم.
وی پیشنهاد کرد: در شرایط فعلی با کمترین مداخله می شود پروژه ای مشترک بین شهرداری و هلال احمر به عنوان نهاد دست اندرکار شرایط بحران طراحی شود تا منازل مورد ارزیابی قرار گرفته و مکان های امن آن مشخص گردد. در حقیقت شهروندان تهرانی به طور داوطلب (درخواست کننده) اعلام کنند و تیم متخصص (با ترکیبی از کارشناسان شهرداری و هلال احمر) بتوانند در هر خانه امن ترین بخش را برای اهالی خانه یا ساکنان ساختمان مشخص کنند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به استرس یک عامل بیرونی است، تاکید کرد: اضطراب و تنش تجربه انسانی-هیجانی درونی است که انکار آن کمکی به ما نمی کند. درست است که سعی می کنیم که مردم را آرام کنیم ولی با توصیه نمی شود مردم را آرام کرد مهم این است که در آموزش شهروندی مهارت های مردم را افزایش دهیم. بخشی از آن هم راهبردهای اداره شرایط در اضطرار است.
الهام فخاری با بیان این که نیازمند تیم آماده باش فضای مجازی هستیم، گفت: این فضا وجود دارد و برخی هم شایعه پخش می کنند. ما باید یک تیم آماده باش فضای مجازی شرایط بحران و شرایط ویژه (مثبت یا منفی) داشته باشیم به گونهای که کنشگر باشیم نه واکنش گر. یعنی بعد از اشاعه شایعات و یا آگاهی های اشتباه به شهروندان، واکنش کماثر خواهد بود.
وی در پایان به سخت گیری بیشتر در مورد اجرای قوانین تاکید کرده و افزود: ما به عنوان اعضای شورای شهر برای اجرای کاملا سختگیرانه قوانین در شهر، پشتیبان شهردار محترم و مسئولان شهرداری در بخش های مختلف هستیم.