مازندشورا: الیاس خلیلی*- چه کسانی صلاحیت شغلهای انتخابی را دارند و میتوانند در معرض آرای مردم قرار گیرند،قبل از اینکه پاسخ دهیم که شرائط احراز یک شغل چیست باید بدرستی بررسی کرد که وظائف و اختیاراتی که برای آن شغل طبق مقررات یا قوانین در نظر گرفته اند چیست و سپس پاسخ داد که برای احراز و انجام شایسته آن چه مهارتها ، دانش ها و توانایی هایی لازم است.
هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی از کاندیداهای شورای شهر آغاز می شود و افراد واجد شرایط می توانند برای این مهم، نام نویسی کنند.
اما در این مطلب و با توجه به اهمیت جایگاه شوراها در آبادانی و خدمت به مردم، نگارنده به ویژگی هایی که هر نامزد شورا باید داشته باشد تا خدمت رسانی به نحو مطلوب انجام شود و شهر به جایگاه واقعی خود نزدیک گردد .
یک عضو شورای شهر باید توانایی انجام کار گروهی را داشته باشد که متاسفانه این موضوع ضعف بزرگ کشور است و سیستم آموزشی ایران بسیار در ایجاد این مهم مقصر است.
انجام کار گروهی نیازمند مهارتهایی است که متاسفانه اکثر ایرانیان بصورت انفرادی تواناییهای خوبی دارند اما در جمع و انجام کار گروهی نمیتوانند بازده مناسبی داشته باشند.
اولین نیاز یک عضو شورا تسلط انجام کار تیمی است و میدانیم افرادی هرچند بسیار توانمند که در درونشان نخوت و غرور(حس خود بزرگ بینی) باشد تن به کار تیمی نمیدهند و جایشان در شورا نیست
دومین خصوصیت یک عضو شورا صداقت است چیزی که در جامعه رنگ باخته و بسیاری برای رسیدن به مقام مورد نظر در حال و لحظه قبل از رسیدن صادق هستند و بعد انتخابات کالایی نایاب خواهد شد.
سومین و یکی از برترین خصوصیت یک عضو شورا مشورت پذیری اوست همانگونه که در وظائف اعضای شورا آمده است شورای شهر تصمیمات مختلفی را باید بگیرد که نیازمند تخصصهای مختلف می باشد و لازم است اعضای شورا از متخصصین مختلف مشورت بگیرند مطمنا افرادی خارج از شورا خواهند بود که اطلاعات بهتری داشته باشند و مشورت با آنها ضروریست بنابراین با بیان داشتن این سه مشخصه ، نشستن بر صندلی شورای شهر حق چه افرادی خواهد بود و چه کسانی می توانند خود را در معرض انتخاب و تایید شهروندان قرار دهند.
شورای شهر نیازمند افرادی بسیار توانمند با سوابق علمی و تجربه مدیریت در حوزه های مختلف است تا با حضوری موثر بتوانند از جاده های پر پیچ و خم خدمت رسانی به شهرنشینان شهر را در جاده توسعه متوازن بر ریل پیشرفت حرکت دهند
متاسفانه در این سالها که شهرداری با مدیریت شورا اداره شده فاصله زیاد با اهداف و برنامه های مورد نظر مقنن را می شود به وضوح دید.
سوالی که ذهن بیدار شهروندان را به خود مشغول کرده چیست (در شورای شهر چه خبر است )که بسیاری بدون رزومه جرات می کنند خود را در معرض رای شهروندان قرار دهند و هیچ عبایی از شرکت کردن در انتخابات ندارند ،آیا از توانایی لازم برخوردارند و یا اینکه در خود این مهم را احساس می کنند چرا به این افراد اجازه شرکت داده می شود و اگر همین افراد با تمکن مالی وارد تصمیم گیری حوزه شهری شوند حضورشان چه پیامدهایی خواهد داشت.
اصلا به این موضوع بپردازیم که چرا امروز بزرگان و مدیران باتجربه شهر به خود جرات ورود به انتخابات را نداده و از به انتخاب گذاشتن خود در معرض آرای عمومی اضطراب دارند مگر غیر این است که شورا تشکیل شد تا بتوان از سرمایهای انسانی شهر در جهت هرچه بهتر شدن و توسعه همه جانبه استفاده کرد ،چرا اساسا بسیاری از نخبگان شهر درگوشه ای می نشینند و شاهد ماجرا هستند.
همه ما و شهروندان فهیم خوب میدانیم که بسیاری از تخلفات اعضای شورای شهرهای مختلف در کشور که به زندان رفتن و بازداشت شدن و یا به انفصال از خدمت منجر شد به عدم فیلتر باز میگردد و یاس و نا امیدی را در مردم بیش از گذشته می شود مشاهده کرد.
در پایان به نظر نگارنده با قوانین و مقررات فعلی هر شخصی با کمی توانایی تبلیغ و جیب پر پول میتواند به رویایی برسد که بسیاری نمی توانند در خواب خود ببینند . پیشنهاد می شود برای هرچه بهتر شدن و تصمیمگیری بجا و موثر در شورای شهرها و جلوگیری از ناهنجاری های که شاهد ان بوده و هستیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیمی درست و منطقی بگیرند.
* فعال رسانه