عدم مدیریت منابع آبی از دلایل خشک شدن تالاب میانکاله است

مازندشورا: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران عدم مدیریت منابع آبی را از دلایل خشک شدن تالاب میانکاله عنوان کرد و گفت: تالاب آیینه تمام نمای فعالیت‌های انسانی در یک حوزه آبخیز است همه فعالیت‌ها بر روی تالاب‌ها موثر بوده و مردم هم مهمترین مؤلفه هستند.

مازندشورا:حسینعلی ابراهیمی کارنامی امروز در شهرستان ساری درباره خشک شدن تالاب میانکاله اظهار کرد: بحث خشک شدن تالاب میانکاله و خلیج گرگان علت‌های متفاوتی دارد و دلیل نخست عدم مدیریت صحیح منابع آبی است.

وی افزود: این عدم مدیریت یک بخشی به مسائل کشاورزی بر می‌گردد، برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز و همچنین حفر چاه‌های غیر‌مجاز، بخش دیگر به کاربری‌های جدیدی که برای حوزه آبریز خلیج گرگان تعریف شده و صنایع آب‌بری که در آنجا مستقر می‌شوند و یا مشکل هچنین بحث توسعه صیفی‌کاری‌ها است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با بیا اینکه الگوی کشت ما متناسب با اقلیم نیست، خاطرنشان کرد: برخی از محصولات کشاورزی آب زیادی در پروسه تولید نیاز دارند و می‌توانند بحث خشک شدن تالاب میانکاله را سرعت ببخشند.

کارنامی با اشاره به اینکه 16 سد در حوزه آبریز میانکاله و خلیج گرگان داریم، ادامه داد: احداث سدهای خاکی، لاستیکی، آبی، بتنی بر روی رودخانه‌ها و آبراهه‌های منتهی به تالاب نیز یکی از علل خشک‌شدن تالاب میانکاله است.

وی با بیان اینکه برخورد با حفاری چاه‌های غیرمجاز با محیط زیست نیست، بیان کرد: کار چون گسترده است نمی‌توان از یک دستگاه انتظار داشت، دبیرخانه کارگروه احیای تالاب میانکاله در تهران تشکیل شد دبیری آن هم با محیط زیست است، مطالعات هم شروع شده و کارها سریع در حال انجام است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران ادامه داد: ما با خشکسالی و تغییر اقلیم روبروییم که قطعا در ادوار مختلف تاریخ بوده ولی بشر سعی کرده تا خود را با شرایط وفق دهد، اگر آب کم است آب کم مصرف کند، ما نه تنها عادت نکردیم بلکه کاربری‌های جدیدی برای آبی که نداریم تعریف کردیم.

کارنامی با بیان اینکه الگوی کشت ما باید تغییر کند، یادآور شد: یک بخش عمده کار  بر دوش خود مردم است، تالاب آیینه تمام نمای فعالیت‌های انسانی در یک حوزه آبخیز است همه فعالیت‌ها بر روی تالاب‌ها موثر بوده و مردم هم  مهم‌ترین مؤلفه هستند.

وی افزود: تشکل‌های مردمی که در گلوگاه شکل گرفتند بادی در این ارتباط کارشان را شروع کنند، نیاز به همکاری مردم داریم تغییرات اقلیمی اتفاق افتاده و همه دنیا با آن دست به گریبان هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با  اعلام اینکه در استان 4/4 تا 6/4 میلیارد متر مکعب  آب استحصالی داریم، بیان کرد: 60 میلیون متر مکعب آن در بخش صنعت است در مجموع صنعت سهم زیادی ندارد، در مصرف آب کشاورزی سهم بسیاری دارد که حال کشت دوم را هم آورده‌ایم.

 کارنامی در ادامه تصریح کرد: همکاران‌مان در کشاورزی قطعا الگوها را اراده می‌دهند اما مجری این الگوها خود کشاوزان هستند.

وی با بیان اینکه خشکسالی یک پدیده طبیعی است، تاکید کرد: تلویزیون، رادیو و رسانه‌ها پای کار بیایند تا با  آموزش به مردم فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: بشر با دخالت‌های نابه‌جا در طبیعت کاری کرده که یک پدید طبیعی به مخاطره طبیعی تبدیل شد، خود بشر هم باید آن را درست کند پس ما باید از خودمان شروع کنیم.

86041/ج

تالاب میانکاله اینکه حفاظت مدیرکل استان کشاورزی مازندران چاه‌های داریم ادامه گرگان مدیریت کارنامی طبیعی زیادی خشکسالی الگوها خاطرنشان تغییر کاربری‌های غیرمجاز افزود منابع جدیدی آبریز الگوی تعریف اقلیم